Barack Obama még csak második napját tölti elnöksége újabb szakaszában, de máris óriási botrány kelt körülötte. Ennek oka Obama legnagyobb rajongója, a csodálatos Beyoncé, akiről kiderült, playbacket használt a szent és sérthetetlen amerikai himnusz éneklése alatt.

Jay-Z imádnivaló neje hétfőn adta elő az amerikai himnuszt Barack Obama elnöki beiktatásán, amiért még jobban imádta mindenki, és láthatóan ő is imádta a helyzetet, hisz végre tényleg mindeki őt imádta. Csak és kizárólag róla szólt egy napig a világsajtó, egész Amerika csak Beyoncéről beszélt, az ő csodálatos hangjáról, az ő csodálatos előadásáról, és a csodálatos mozdulatról, ahogy drámaian kihúzza a füléből azt a kis izét, amin magát hallgatta éneklés közben. [Fülmonitor.] Majd minden megváltozott. Mert bár továbbra is róla szóltak a hírek, de már másképpen...

Beyoncé mindenkit átvert, csak tátogott

Kedden bejelentették: Beyoncé nem élőben énekelt.

A szörnyű hírt az Egyesült Államok Tengerészgyalogságának zenekarának szóvívője, Kristin DuBois közölte az amerikai néppel. "Az utolsó pillanatban szóltak, hogy Beyoncé egy előre felvett hanganyagot fog használni. Ezt az utasítást kaptuk. Hogy ennek mi volt az oka... nem tudjuk" – mondta a szóvívő a megrendítő információt a New York Postnak. (Mégis ki ez a nő, aki képes egy ilyen hírrel csorbát ejteni a csodálatos Beyoncé hírnevén?)

Később azzal indokolták a playback-et, hogy az énekesnőnek nem volt lehetősége a zenekarral próbálni a beiktatás előtt, így Gregory Wolf tengerészgyalogos kapitány szerint meggondolatlan lett volna egy élő előadás a zenekarral együtt egy ilyen horderejű eseményen. Egy, az esemény szervezőihez közeli forrás szerint még soha nem fordult elő ilyen az eddigi elnöki beiktatásokon: "Biztos vagyok benne, hogy mindenki azt hitte, élőben fog énekelni." Az egész világ biztos volt benne. Még mi is.

Amerika romokban

A Fehér Ház nem hajlandó nyilatkozni, mint ahogy egyelőre Beyoncé szóvivői sem szólaltak meg az ügyben. Pedig tegnap óta Amerika romokban, mindenki összetört, az emberek Twitteren hitetlenkednek, zokogó asszonyok és síró csecsemők mindenütt. A zászlókat félárbocra eresztették, és mindenki remegve várta az újabb információkat: "Vajon Beyoncé TÉNYLEG nem élőben énekelt?". A hír hallatán tényleg mindenki kiborult, a Twitterezőket láthatóan nagyon megviselte a dolog: "Beyoncé csak eltátogta a himnuszt. Vége az életemnek." "Mindennek vége. Megerősítették, hogy Beyoncé playbackelt a beiktatáson." "Körülbelül négy perce tönkrement az életem." Aztán voltak akik hitetlenkedtek: "Beyoncé NEM playbackelt. Hazugság!" "'Beyoncé' és a 'playback' szó nem fér meg egy mondatban." "Szóval mind azt hisztiek, hogy csak megjátszotta? Nem tátogott, viszont ha így gondoljátok, akkor mit néztetek?! Van nektek fületek?" Egész Amerika átverve érezte magát. Még valószínűleg Joe Biden is, aki tényleg teljesen meghatódott a csodálatos Beyoncé csodálatos énekét hallgatva.

Vagy mégsem?

Szóval akkor vegyük át újra. A hibátlan hangú r&b istennő nem élőben énekelte az amerikai himnuszt az amerikai elnök beiktatásán. Illetve várjunk csak... lehet hogy mégis?! Lehet, hogy meg kell követnünk a csodálatos Beyoncét? Lehet, hogy mégis élőben énekelt? Képesek voltunk elhinni, hogy Beyoncé képes ilyenre? Most mindenki mélyen nézzen magába, aki akár csak egy percre is elhitte, hogy Beyoncé csak tátogott, majd hallgassa meg az alábbi videót, amiből kiderül, hogy Beyoncé igenis énekelt.

Igaz, valóban volt egy halk kis playback a háttérben, de minden bizonnyal csak azért, hogy ha véletlenül elromlik Beyoncé mikrofonja, akkor biztosítva legyen mindenki öröme, és tovább hallgathassák a csodálatos hangot. Soha ne higgyen a bulvármédiának. Soha. Bemocskolták Beyoncét.