Suretha Erasmus johannesburgi genetikus életszerű képekkel illusztrálta, milyen lesz kisgyerekként és fiatal felnőttként Vilmos herceg és Katalin hercegné gyereke. Aki egyébként júliusban fog megszületni, és nem tudjuk, fiú vagy lány, de az anyja már kívánós.

Katalin hercegné és Vilmos herceg gyereke a becslések szerint júliusban fog megszületni, de még mindig nem tudni, hogy a hercegné fiút, vagy lányt vár. Ez azonban nem gátolta meg Suretha Erasmus johannesburgi genetikust abban, hogy fantomképeket készítsen az utódról kisgyerek-és felnőttkorban is.

Mint a Huffington Post írja, Erasmus szerint a gyereknek több arci adottsága is Diana hercegnőt idézi majd, hiszen az apja is rendkívül hasonlít elhunyt édesanyjára. Mivel azonba a sötét haj génje domináns, a születendő haja a hercegnéére hasonlít majd.

Eközben biztató hírek érkeznek a várandós Katalinról: a korábban vészes terhességi hányás miatt kórházban ápolt hercegné már jól van. A Belfast Telegraph szerint étvágya visszatért, és bár „Kate igyekszik tartani magát az egészséges étrendjéhez, néha enged a kívánósságának". Értesüléseik szerint „nagyon kívánja a házi sültkrumplit kecsappal, a babos pirítóst, és a bolognai spagettit. Szereti a brandy snapst is [krémes édességrolád, így képzelje el], a cukorszint-emelés jót is tett neki a reggeli rosszullétes időszakában..”