Zimány Linda nyert egy valamilyen versenyt Las Vegasban, csakhogy nem azt, amiről a Facebookon írt. A modell a nemzetközi szinten évek óta nem létező Hawaiian Tropic helyett a Tropic Beauty győztese lett, ami nem is szépség-, hanem modell-kereső verseny.

Zimány Linda glammodell a hétvégén osztotta meg Facebook-oldalán a hírt, miszerint megnyert egy szépségversenyt Las Vegasban, a modell állítása szerint a Hawaiian Tropicot, ami 1994 óta létezik, és ami benne volt a Dumb és Dumber című filmben is. Íme a szó szerinti idézete a Facebookról: "Orommel tudatom veletek,hogy a Miss Universe es Miss Amerika utan leghiresebb Amerikai szepsegversenyt a HawaiianTropicot amit 1994 ota rendeznek meg es meg a Dumb es Dumber filmen is benne van hahahaha:D megnyertem!!! 100 bombano kozott elso lettem !!!!!!! A kepen a Tavalyi kiralyno aki atadta a koronat! Thanks for the support MGM ,Vegas , all the judges photographers , make-up artist, hair professionals ,Amy,Kimberly, all the Tropic Beauty team I love USA!!!!!!!!es koszonom nektek a legfontosabb kovetoimnek,hogy szurkoltatok es mellettem voltatok es hittetek bennem!! holnap megyek vissua este Los Angelesbe rengeteg tv interju var ram jovo hetveg pedig otthon talalkozunk!Bocsi a helyesirasert elutesekert nagyon izgatott vagyok remeg a kezem:) love ya all!"

Három éve nem létezik

Mivel éreztünk némi ellentmondást a Zimány által megnevezett verseny neve (Hawaiian Tropic), és a szalagon olvasható név (Tropic Beauty) között, utánajártunk, hogy a modell mégis melyik versenyt nyerte meg.

Megtudtuk, hogy Zimány Linda a múlt hétvégén Las Vegasban megrendezett, Tropic Beauty versenyt nyerte meg, ami 2011 óta létezik, vagyis ez volt a harmadik ilyen verseny. A Hawaiian Tropic, amiről Zimány írt, állításával szemben nem 1994, hanem 1984 óta létezett – egészen 2010-ig, amikor is megszűnt. A Hawaiian Tropic márkanév egyébként 1969-ben született, a tulajdonos, Ron Rice cége kezdetben pedig csak napolajat forgalmazott ezen a néven.

Rice 15 évvel a márka megalapítása után, 1984-ben elindította a Hawaiian Tropic versenyt, aminek az első nyertese egy svéd lány volt. A céget az alapító Rice három évvel ezelőtt eladta, így a Hawaiian Tropic verseny gyakorlatilag ma már nem létezik – legalábbis nemzetközi szinten nem, csupán Ausztráliában. Ezt a Tropic Beauty – a verseny, amin Zimány igazából elindult – tulajdonosa is megerősítette nekünk.

Nem is szépségversenyt nyert

A két versenynek annyi köze van egymáshoz, hogy a Tropic Beauty közvetlenül azután indult el, hogy a Hawaiian Tropicot Rice eladta, de mivel a két verseny tulajdonosa, neve és logója is teljesen más, így nem lehet azt állítani, hogy a Tropic Beauty egyenlő lenne a Hawaiian Tropickal. A Tropic Beauty tulajdonosa, Amy Raley a Velvetnek elmondta, hogy a Tropic Beauty – teljes nevén Tropic Beauty Model Search – valójában nem szépségverseny, hanem egy nemzetközi "modell-kereső" verseny, ahol a nyertes modellek pénzjutalmat kapnak, és lehetőséget, hogy a Tropic Beauty naptárában szerepeljenek. Az üggyel kapcsolatban megkerestük Hargitai Beát is, aki tavaly szintén elindult a Tropic Beauty versenyen. Hargitai elmondta, hogy ő is úgy tudja, hogy a Hawaiian Tropic már évek óta nem létezik, mivel Ron Rice eladta azt, és az a verseny, amin ő és Zimány is elindultak, egy más tulajdonossal, más névvel és más logóval rendelkező verseny. A kettő csak annyiban egyezik, hogy mindkettőn bikinis modellek vesznek részt.

Vagyis összefoglalva a dolgot: Zimány Linda azt állította, hogy megnyerte az 1994 óta létező Hawaiian Tropic szépségversenyt, ami a harmadik legrangosabb verseny az Egyesült Államokban, ám ebből az állításból csupán annyi igaz, hogy nyert egy versenyt, aminek a nevében szerepel a "Tropic" szó. Zimány Lindát is megkerestük, hogy mondja el mit tud, melyik versenyen vett részt, de a modell nem volt hajlandó nyilatkozni a Velvetnek.