Ahogy az egyik dalomban is éneklem, csak teljes szívvel tudok csinálni valamit – magyarázta Keresztes Ildikó, hogy miért érezte csalódottnak magát az Eurovíziós Dalfesztivál döntője után. Az énekesnő szívesen kiment volna Malmőbe, bírja a svédeket, és úgy érzi, méltón tudta volna képviselni Magyarországot. Nem így alakult, de azt mondja, jól van ez így.

„Ha egyszer majd vissza kell emlékeznem életem legfontosabb szakmai döntéseire, akkor biztos, hogy az X-faktor főszerepet fog játszani. Nagyon sokat kaptam tőle mind emberileg, mind szakmailag, és rengeteget tanultam belőle. Azt gondolom, annak ellenére, hogy nagyon sok időmet, lelkemet, energiámat vette el, megérte” – ezt mondta x-faktoros munkájáról Keresztes Ildikó, az RTL Klub tehetségkutatójának egyik mentora Zámbó Krisztián könyvbemutatóján a Velvetnek. Arról, hogy a jövőben is marad-e mentor, nem beszélt, azt mondta, az élet úgyis alakítja a lehetőségeket.

Elkapta a versenyláz

„Így csöppent be A Dal is az életembe. Azt terveztem, hogy januárban elmegyek, pihenek, felkészülök az évre. Aztán jött A Dal, ami teljesen váratlan volt, de nem bánom, hogy részt vettem rajta. Megint énekesnőként létezhettem, nemcsak, vagy nem kizárólag mentorként, ami egy nagyon nagy löketet adott. Akárcsak az, hogy éreztem a szakma és a közönség szeretetét és az elismerését” – osztotta meg gondolait a 48 éves énekesnő az Eurovíziós Dalfesztivál magyar selejtezőjéről, amit végül ByeAlex nyert meg Kedvesem című dalával.

Tét nélkül indult a versenyen, pontosabban azzal a szándékkal, hogy megkapta ezt a dalt, szeretné elénekelni, hisz benne. „Aztán persze, ahogy mentünk előre, és minden egyes megmérettetésen sikeresen mentem át, engem is elkapott a versenyláz. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem.” Aztán annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy felmerült benne, ezúttal talán tényleg sikerül kijutnia a dalfesztiválra. Na meg a svédeket egyébként is bírja, a kilencvenes évek elején egy luxushajón zenélt az Ungár együttessel. „Nagyon szívesen kimentem volna, és azt gondolom, hogy méltón tudtam volna képviselni Magyarországot, de nem baj, hogy nem így történt.” Azt egy percig sem tagadja, csalódott volt, amikor kiesett a döntőben, de a leginkább az fájt neki, hogy az első négybe sem került be.

„Fel se merült, valahogy nyilvánvalónak gondolta mindenki, hogy benne leszek az első négyben. Aztán nem. És igen, a verseny hevében az ember egy kicsit csalódott, én meg egyébként is olyan vagyok, ahogy az egyik dalom mondja: hogy egészen, mert félig semmit nem tudok. Tehát vagy csinálok nagyon valamit, vagy nem csinálom egyáltalán. Középút általában nincs is. Ha meg nagyon csináltam, akkor belefájdul a szívem” – nyilatkozta az énekesnő, aki azt vallja, hogy minden okkal történik, az pedig vigasztalja, hogy azóta is özön üzenetet kap a rajongóitól. ByeAlexnek mindenesetre gratulál, és sok sikert kíván neki az Eurovíziós Dalfesztiválhoz, amire a britek Bonnie Tylert küldik.