Minden állami és vallási vezetőnek kijár a pihenés. Az állami és egyházi ügyek viszont nem állhatnak le. Mi következik ebből? Helyettesítő hasonmást kell találnunk Ferenc pápának!

Ferenc pápa erkélyre kiállása és elsütött poénja okán már most szimpatikus figura benyomását keltette. Hát még ha belegondolunk, milyen sok lehetősége lesz olykor letenni a lantot, megpihenni, és egy hasonmással helyettesíteni magát. Erre az ötletre felfűzve hintett pár nevet a Mashable blog, íme azok az emberek, akik feltűnés nélkül szórnák az orbi et urbi áldást és kérhetnének közel-keleti békét.

Némileg erőltetett az első ikertorony, ha a külsőt nézzük, de valahol mégsem rossz. Woody Allen ugyanis szintén szemüveges, és elhozhatná a régen várt egyházi reformot. Sőt, ő a legkeményvonalasabb kálvinistákat is biztosan megdöbbentené, amikor kijelentené: azzal fekszenek össze a papok, akivel akarnak.

Az olasz-vonal

Aki látta valaha a Maffiózók (The Sopranos) című amerikai sorozatot, annak beugorhat: a Junior Sopranót játszó Dominic Chianese pazar választás lenne. Amint felkap egy szemüveget, egyből echte Bergoglio atyává vedlik, ráadásul szintén olasz származású, így szinte garantált a katolicizmusa is.

Stanley Tucci neve eleve mondhat valamit a mozibolondoknak, hisz szerepelt A pelikán ügyiratban, a Terminálban, Az ördög Pradát viselben vagy Az éhezők viadalában is. Főleg a Prada ügyeit bemutató filmeposzban maszkírozták úgy, hogy egy az egyben összekeverhető Ferenccel. És persze ha a nevéből nem lenne egyértelmű, ő is olasz származású.

A fikció-vonal

Abszolút fikciós figura a Roger nyúl a pácban főgonosza, Judge Doom, de egyfajta sötét pápa lehetne, a gótrokkerek nagy örömére. A Christopher Lloyd alakította figura híven követhetné a Galaxis Császára-XVI. Benedek mémvonalat is.

Sajnos csak a vicc kedvéért játszhatunk el a godnolattal, mi lenne, ha a Fel! című animációs film Fredricksen bácsija kapná a nemes posztot. Mindenesetre nagy hecc lenne a bíborosok részéről, ha a fehér füst után kitolnák az erkélyre a plazmatévét az animációs figura kimerevített képével.

Persze ha ön úgy érzi, a következő pápa mostmár tényleg legyen celeb, korábbi cikkünkben még megszavazhatja, ki legyen az. Aztán ha lesz új konklávé, csak figyelembe veszi a Velvetet a bíborosok serege.

Frissítés: Habemus papam! Van pápánk!