Azóta, hogy ByeAlex néhány napja kitört az alternatív világból, és az ő száma gyakorlatilag az új Mizu, boldog boldogtalan feldolgozza. Két irány van, vagy vicces szöveget írnak a dalához, vagy megpróbálják előadni valamilyen más stílusban. Mindkettő béna, de szerencsére van egy pár üdítő kivétel.

Mielőtt belemerülnénk a béna feldolgozásokba, versenyen kívül azért mutatnánk kettőt, amik nem sikerültek rosszul alapvetően. Knoll Gabi énekesnő angol nyelvű feldolgozását még ByeAlex is kirakta a saját Facebook-oldalára.

A Vicces Fiúk nevű formáció előadása is sokkal jobban sikerült, mint amit mondjuk a formáció neve vagy a zenekar férfitagjainak kinézete alapján gondoltunk volna elsőre. Mondjuk ez nagyban köszönhető az énekesnőnek, aki megmutatta, hogy ez a szám akkor is jól szól, ha nem fátyolosan suttogva adják elő.

De ne mondjuk azt, hogy ez a kettő is olyan szuper lenne, úgyhogy igazából még nyitott a terep azelőtt, aki szeretne egy valóban jó feldolgozást csinálni a dalnak. Most viszont következzenek az elrettentő példák!

01. Polgár Peti

Az egyik első feldolgozás Polgár Petitől érkezett, ami a Morning Show-ban szokott vicces átiratokat előadni, amik általában inkább erőltetettek, mint valóban viccesek. Ennek a feldolgozásnak nagy előnye, hogy a refrén svédül szerepel benne, ahogy majd az Eurovízión is hallhatjuk a dalt, és igazából kiderül, hogy jót tesz a Kedvesemnek, ha nem magyarul van.

02. Jerry Dave

Vannak dalok, amiket nem lehet rendesen diszkósítani, egész egyszerűen alkalmatlanok rá, vagy csak úgy lehet egy jó danceverziót kreálni belőlük, ha a dal lényegét megöljük Erre a legjobb példa, hogy az diszkós remixei a számnak egytől egyig hallgathatatlanok, talán még Jerry Dave próbálkozása a legjobb, de hát az is nagyon kellemetlen. Tökéletesen különválik egymástól az eredeti dal kicsit felgyorsítot verziója, és az alátolt buta négynegyed.

03. Kasza Tibi

A Morning Show-ban valószínűleg nagyon betalált a Kedvesem, mert több feldolgozás is kikerült a rádióműsorból. Polgár Peti mellett Kasza Tibi is átdolgozta a szám szövegét. Ő arról a napról énekelt, amikor szimulálhatta, milyen lehet terhes nőnek lenni. Inkább nem mondunk semmit.

04. Grumpy Greg

Az Irigy Hónaljmirigynek nehéz dolga lesz, amikor a hivatalos vicces verziót megpróbálja majd összehozni a dalból, annyira elcsépelt lesz addigra. A dalt szinte minden magyar internetező magáénak érzi, rengeteg paródiafeldolgozás készül. Mint például Grumpy Gregé, aki a főnökéről énekelt a Kedvesem dallamára.

05. Külön Vélemény

A már említett Irigy Hónaljmirigyhez talán a Külön Vélemény néven feltöltő előadó áll a legközelebb, aki Szertelen hipszterem című számában a ByeAlex-jelenséget próbálta megénekelni, kezdve onnan, hogy ki rendezi a dalfesztivált, odáig, hogy kicsoda az a hipszter ByeAlex.

06. Kecskeverzió

Magyarország mindig gyorsan reagál a nemzetközi hülyeségekre, így például ByeAlex számából is készült kecskeverzió. A probléma csupán az, hogy míg egy rendes kecskeverziós videó max 30 másodperces, mert igazából elég béna a jelenség, ez a verzió több mint 2 perc, ráadásul a számhoz nem is illenek igazán a sikítozó kecskék.