2013.04.01. 10:23

Egyre több kép és videó kerül fel a netre Brad Pitt legújabb filmjéről, a Z világháborúról, amit ugye Budapesten forgattak. Az új tréler is bizonyítja, hogy újabban Brad Pitt partnereinek nem olyan tipikus bombacsajokat szokás választani a filmekhez, mint amilyen nőkkel a Hollywood egyik legvonzóbb férfijának tartott Pitt az életben jár. Megvizsgáltuk Brad Pitt filmográfiáját, és azt találtuk, hogy karrierje során a szereposztók távolról sem párosították őt mindig Angelina Jolie vagy Jennifer Aniston kaliberű bombázókkal, nem mindig a szépségideálnak többé-kevésbé megfelelő Gwyneth Paltrow vagy Cate Blanchett játszotta Brad Pitt feleségét. Íme alább 8 nő, akik szintén játszották Brad Pitt csaját, szerelmét vagy feleségét, pedig elsősorban nem a szépségükről híresek. Vagy ön szerint mégis van köztük 10/10-es jónő? Ne mi döntsünk, mondja meg ön, hogy van-e közöttük olyan csaj, aki az életben is lehetne a világ legvonzóbb férfijának a szeretője!

1. Shalane McCall

Időrendi sorrendben haladva a ’80-as évekkel kezdjük, amikor Brad Pittnek még nem sok köze volt a mozisztársághoz, viszont kiválasztották egy kis szerepre a Dallasba. Hogy mennyire volt kicsi a szerep: a Dallasban ugye Bobby nagy szerelme volt Pamela után Jenna Wade. Jenna Wade-nek volt egy lánya egy másik apától, Charlie. Brad Pitt pedig ennek a Charlie-nak játszotta a fiúját néhány részben. Charlie-t bizonyos Shalane McCall alakította, és archívumunk meglepően sok közös fotót tartalmaz róluk abból az időből. A gyereksztár McCall viszont később visszavonult a showbiznisztől, úgyhogy a legfrissebb képünk róla 2000-res. Ha a képre kattint, megnézheti az összes fotót, aztán pontozza le 10-es skálán Shalane McCallt: ha ön szerint ő is olyan bombázó mint Jolie vagy Aniston, adjon magas pontszámot, ha azzal ért egyet, hogy náluk kevésbé jó csaj, kevesebb pontot adjon!

2. Jill Schoelen

1989-ben Brad Pitt egy mára méltán feledésbe merült horrorfilmben szerepelt, aminek a címe Cutting Class. Ebben a filmben a barátnőjét Jill Schoelen játszotta, akivel szintén meglepően sok fotón szerepeltek ők együtt abban az időben. Nyilvánvalóan jártak is annak idején valamennyit, sőt, Schoelen azt állítja, hogy 3 hónapig jegyben jártak Pittel, de a színésznő aztán egy másik férfiba szeretett bele, ezért nem lett a házasságból semmi. Pitt családtagjai cáfolták a sztorit, talán azért, mert ők is úgy érzik, hogy Schoelen nem elég jó nő egy Brad Pitt mellé.

3. Ingeborga Dapkunaite

Ingeborga Dapkunaitéről ön még valószínűleg nem hallott, nem is számít ő különösebben nagy nemzetközi sztárnak. Litván származású és a ’90-es években kapott néhány kisebb szerepet nagy hollywoodi szuperprodukciókban, többek között a Mission Impossible-ben 1996-ban és a Hét év Tibetben című filmben 1997-ben. Igen, ez utóbbiban ő játszotta Brad Pitt feleségét, aki egyébként nem túl sokat látható a vásznon. Annyira keveset szerepelt méghozzá a filmbéli férjénél egy évvel idősebb színésznő, hogy nincs is róla Pittel közös fotónk. De persze ettől ön még megállapíthatja, hogy tízes skálán mennyire jó nő Ingeborga Dapkunaite, illetve hogy illik-e egy Brad Pitt mellé feleségnek.

4. Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carterről csak jót tudunk mondani, mert viccesen öltözik és zseniális színésznő, pont a Harcosok klubjában is például fantasztikusat alakított. De ettől még tény, hogy nem számít a tipikus hollywoodi bombázók közé, nem is véletlen, hogy az életben a férje sem egy dalia, hanem Tim Burton. Aki ismeri a Harcosok klubja sztoriját, az jól tudja, hogy Brad Pitt és Helena Bonham Carter szexjelenete igazából nem is Brad Pitt és Helena Bonham Carter szexjelenete, de ezen most nem akadunk fenn, hanem bevesszük a most 46 esztendős, azaz Brad Pittnél 3 évvel fiatalabb színésznőt is a szavazásba.

5. Mary-Louise Parker

Mary-Louise Parker a Sült zöld paradicsomokban tűnt fel, de aztán mégsem lett belőle igazi hollywoodi díva, a legtöbben talán a Weeds (Nancy ül a fűben) című vígjátéksorozatból ismerik. Igen, ő is játszotta egyszer Brad Pitt feleségét, méghozzá az igen hosszú című Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Fordban. Mondanunk sem kell, azért választottak egy ilyen kaliberű színésznőt a szerepre, mert a westernfilm cselekménye enyhén szólva nem a feleség körülött forog, de hogy milyen kaliberű is Mary-Louise Parker pontosan, azt döntse el ön!

6. Tilda Swinton

Tilda Swintont sokan szeretik, sokan idegenkednek tőle, különleges figurája ő a filmiparnak, az biztos. Tehetségéhez nem fér kétség, Oscar-díjat is nyert már, de nyilván ő is tisztában van azzal, hogy a férfiak jó része egyáltalán nem tartja őt szexinek – férfias külsejére gyakran rá is játszik, sőt, az Orlando című film felében férfiszerepet alakít. De benne volt ő a Benjamin Button különös életében is, ahol a címszereplőt Brad Pitt játssza, akinek első számú szerelmét Cate Blanchett alakítja, de van egy hosszadalmas jelenetsor, ahol a Pitt által alakított figura viszonyba keveredik Tilda Swinton karakterével. Ilyen szerintünk az életben sosem fordulna elő, de ha ön ezzel nem ért egyet, adjon magas pontszámot Tilda Swintonnak, aki egyébként 3 évvel idősebb is Pittnél. Ne feledje, most nem a szimpátia vagy a tehetség, hanem csak a külső és a szexuális kisugárzás számít a szavazásban!

7. Jessica Chastain

Jessica Chastain Hollywood egyik nagy reménységének számít, pedig csak 2008-ban, 30 évesen robbant be a köztudatba – viszont azóta kétszer is jelölték Oscarra. Meglepő, hogy ő mennyire emlékeztet Swintonra, csak 15 évvel fiatalabb és kicsit kevésbé férfias. Ő Terrence Malick művészfilmjében, az Élet fájában játszotta Brad Pitt feleségét, ahol érdekes módon egyáltalán nem volt nyilvánvaló a két színész közötti 13 évnyi korkülönbség. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy bár Chastain egy csinos nő, azért ő sem az a nagymellű-combvillantgató típus, akit az ember egy Brad Pitt mellé odaképzel.

8. Mireille Enos

És akkor még egy nő, aki emlékeztet Swintonra és Chastainre: a bevezetőben már említett Mireille Enos, a feleség a Z világháború című, bemutatás előtt álló zombifilmből. Enos csak 2 évvel idősebb Chastainnél, de eddig inkább a kultsorozatok világában termett neki babér, az HBO poligámista szériájában, a Big Love-ban (Hármastársak) egy ikerpárt alakított, aztán az AMC-nél a The Killing című krimisorozat főszereplője lett. Talán azért választották most ki Brad Pitt feleségének szerepére, mert a mozinézők már-már megszokhatták Pitt oldalán a magas, férfias arcú, kesehajú nőket – az, hogy megszokták, egy dolog, de vajon szeretik is? Szavazzon!