Az IMDB a jól ismert filmes adatok mellett egyéb érdekes összeállításokat közöl: az egyik ilyenből kiderül, hogy Hitler magyarnak tekinthető, és csak egy kicsit népszerűbb a pornós Aletta Oceannél.

Teljesen véletlenül bukkantunk rá az IMDB internetes filmadatbázis listájára, amelyen minden idők legnépszerűbb magyarjait veszik sorra. (Tisztázzuk: itt a Magyarországon született emberekről van szó.) Eszerint a valaha élt, és az adatbázisukban szereplő, legnépszerűbb magyar ember Szabó Anikó – nem tévesztendő össze a színházi színész Szabó Anikóval.

A legjobb tizenöt

1. Szabó Anikó
2. Billy Wilder (osztrák-amerikai)
3. Gábor Éva
4. Peter Lorre 
5. Gábor Zsazsa 
6. Fritz Lang (osztrák)
7. Johnny Weissmuller 
8.  Andrea Osvárt 
9.  Hedy Lamarr (osztrák)
10.  Lugosi Béla
11.  Rosa Caracciolo
12.  Adolf Hitler (osztrák)
13.  Aletta Ocean
14.  Herbert Lom (cseh)
15.  Kertész Mihály

Az IMDB mindössze a születési és halálozási dátumát közli, illetve egyetlen szerepét a Hannibál tanár úrban. Színésznőként hivatkoznak rá, de szerepét nem írják. A Magyar Nemzeti Digitális Filmarchívum és Intézet honlapjáról csak annyi derült ki, hogy a hivatkozott műben táncolt. Más nem.

Hát még?

A második helyre Billy Wilder került, akiről már az angol Wikipedia is azzal kezdi, hogy 1906-ban született, az Osztrák-Magyar Monarchiában, szóval bajosan tekinthetnénk magyarnak, de még a Magyarországon születettekbe sem fér bele (születési helye a mai Lengyelország területén van, szülei osztrákok). A lista első tizenöt helyezettjét keretes felsorolásunkban olvashatja, mi csak az érdekesebb humán tételekkel foglalkozunk: ott van például Johnny Weismüller, akit mondjuk ki ne szeretne (Tarzan!), de hogy rögtön Osvárt Andrea követi, az egészen meglepő – indokát legfeljebb abban sejtjük, hogy az olaszoknál elég sokat szerepel, biztos szeretik.

Az is érthető, hogy Lugosi Béla is szerepel a listán, de Adolf Hitler felbukkanása kizárólag annak köszönhető, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia területén született (Braunauban). Megnyugtató lehet, hogy csak egy kicsit népszerűbb az oldal szerint, mint a bizonyíthatóan magyar Aletta Ocean. Aki egyébként nem az egyedüli pornós a legjobbak közt: ott van még Rosa Caracciolo is, aki amúgy Rocco Siffredi felesége. További gyöngyszemek még Tarr Béla (19.), Staller "Cicciolina" Ilona (23.), Pálfi György (25.) és Görög Zita (30.)