A pornószínésznő két penicillin injekciót kapott szifiliszére, amit egy olasz pornószínésztől kapott el. Aletta Oceant hírbe hozták a focista Didier Drogbával, pontosabban arról susmusoltak, hogy megfertőzte a focistát. A felnőttfilmes a Velvetnek azt nyilatkozta, rosszindulatú pletyka az egész.

"Igen, nem tagadom, elkaptam, de senkit nem fertőztem meg. Ez a Drogbás ügy, ez abszolúte fals, nem is találkoztam vele soha életemben, és Kínában sem voltam soha, nem értem, ki lehet az, aki ezt terjeszti. Ezer százalék, hogy rosszindulat, Magyarországon nem kedvelnek, ugyanis kicsit különbözöm a többiektől. Egyrészt amiket elértem ebben a szakmában, és a külsőm miatt is sok az irigy, emiatt terjednek rólam pletykák " – nyilatkozta Aletta Ocean a Velvetnek, és hozzátette, a szóbeszéd, miszerint megfertőzte a focista Didier Drogbát, hazugság. "Július 31-én egyetlenegy forgatást vállaltam el, a nyáron szinte nem is forgattam. Egy olasz fiú színésztől kaptam el, ő is úgy kapta el, hogy Nápolyból iderepült Budapestre, és az exbarátnőjével aludt együtt, aki már fertőzött volt. Átadta nekem, de akkor a tesztje még negatív volt. Utána egy hónapig senkivel nem dolgoztam, nem forgattam, ezért is fals a pletyka, hogy Kínába utaztam."

A fekete hajú színésznő a szifiliszbotrány robbanásakor a mikroblogjára kiírta, hogy fertőzött, azonban később törölte, mert ahogy ő fogalmazott, hülyeségnek tartotta mindenkivel megosztani ezt. "Két penicillin injekciót kaptam, az utolsót augusztus 17-én. Egészséges vagyok, és többé nem fertőzök senkit!!!!" - írja a Twitteren a pornószínésznő, akit civil nevén Varga Dórának hívnak, és öt éve él párkapcsolatban. Munkája miatt három hetente szűrővizsgálaton vesz részt, kötelezően. "Jelen pillanatban már nem vagyok pozitív, az emberekben az a tévhit él, hogy aki szifiliszes, az örökre az marad, úgy beszélnek erről, mintha minimum AIDS lenne. Már jó 2-3 hete nem vagyok fertőző, de elkaptam, nem tagadom." Véleménye szerint az is fals, hogy magyar pornósok fertőznék Amerikát.

Augusztus végén szifiliszes pornós miatt álltak le a forgatások, Rocco Siffredi akkor azt nyilatkozta, a kelet-európai térségben számos felnőttfilmes lehet érintett.  "Az első penicillin injekciót követő negyedik napon már nem fertőző. Én két penicillin injekciót kaptam, hogy biztos legyen a dolog. Amerikában utoljára 2009 novemberében voltam, furának tartom, hogy azt írják, magyar pornósok fertőznék Amerikát. Személy szerint nem voltam három éve az Államokban. Ha bevezetik az óvszer használatát a forgatásokon, én annak csak örülök, én vagyok a legnagyobb hipochonder. Nem kéne annyit aggódni a tesztektől, bár természetesen nem lesz olyan látványban a film, de abszolút beleegyeznék" – válaszolta a színésznő arra kérdésre, mit szólna ahhoz, ha kötelezővé tennék az óvszer használatát a pornóforgatásokon.