Olivia Culpo nevét eddig is ismerhették az szépségversenyek elkötelezett rajongói, merthogy ő jelenleg a Miss Universe cím birtokosa, de A nagy Gatsby bemutatója után biztos többen megjegyzik majd, mert nagyon ügyesen, átlátszó ruhában villantott melleket az eseményen. Mostanában ő a nagyon sokadik olyan híresség, aki vagy így akarja kicsit megszilárdítani a helyét a címlapokban, vagy mint például nemrég Gwyneth Paltrow-tól láthattuk, így akarja kicsit felpezsdíteni maga körül az állóvizet.

A New York-i Museum of Modern Artban tartották május 5-én a Moulin Rouge-t is jegyző Buz Luhrmann új, nagyszabású filmje, A nagy Gatsby privát bemutatóját néhány kellően híres és fontos embernek.

A Miss Universe-t tavaly decemberben megnyerő amerikai Olivia Culpo úgy látszik, már elég fontos és híres ember ahhoz, hogy egy ilyen eseményen ott legyen. Nagyon ügyesen meg is ragadta az alkalmat, és egy átlátszó ruhát vett fel melltartó nélkül, vagyis villantott, így máris van miről beszélni.

Mostanában ugyanis az a trend, hogy a feltörekvő hírességek felhagytak a házipornós, nagyot villantós megoldásokkal, és a New York-ihoz hasonló vörös szőnyeges eseményen villantanak viszonylag szolidakat. Így a renoméjuk is megmarad, és a hírekbe is bekerülnek, szóval mindenki nyer az ügyön.

Hasonló történt néhány hete, amikor hatalmas dekoltázst villantott Rebecca Hall, aki a Vasember 3-ban megkapta élete legfontosabb kasszasiker-szerepét néhány korábbi mellékszerep, valamint a Vicky Cristina Barcelona főszerepe után. Ahogy Hall szép angolos tükörfordítással élve ellopta a show-t a Vasember 3 bemutatóján, egyértelműen ennek az új trendnek az egyik jele volt. Korábban nem sokan ismerték a nevét, a bemutató után pedig napokig róla cikkeztek a különféle celebmagazinok.

A jelenség kezdetét nagyjából néhány évvel ezelőttre lehet datálni, azóta eléggé elszaporodtak a hasonló villantások. Az egyik legemlékezetesebb Olivia Wilde 2011-es villantása volt a Cowboyok az űrlények ellen című film bemutatóján, amikor a melle oldalát mutatta meg a nagyvilágnak egy szemből elég visszafogottnak tűnő ruhában. Wilde addig főleg a Dr House című sorozatból volt ismert, a Cowboyok az űrlények ellen című elég felejthető film előtt hollywoddi filmben csak a Tron remake-jében kapott szerepet, vagyis moziszínésznőként viszonylag ismeretlen volt. Azóta pedig kapott pár filmszerepet, de ami még fontosabb, állandó szereplője lett a szexi nőket gyűjtő összeállításoknak.

Felpezsdíteni a vérkeringést

A celebvilág stabil szereplőitől is láttunk az elmúlt években néhány, a fentiekhez hasonló vörös szőnyeges villantást. Ezekben az esetekben általában sikeresen felkavarják az érintett hírességek maguk körül az állóvizet, esetleg biztosítják magukat arról, hogy ha a fentiekhez hasonló, feltörekvő híresség próbálná elvonni előlük a rivaldafényt, akkor sem járhatnak sikerrel.

Nem nehéz elképzelni, hogy például Rebecca Hall villantása után a Vasember 3 másik jócsaja, a Hallnál lényegesen ismertebb Gwyneth Paltrow nem véletlenül vett oldalt teljesen átlátszó ruhát kevesebb mint egy héttel Hall emlékezetes alakítása után. Így már tuti volt, hogy róla fognak beszélni a bemutató után, és nem a kolléganőjéről.

De hasonlót láthattunk a gonosz mostohát alakító Charlize Theron esetében, aki tavaly májusban a Hófehér és a vadász premierjén jelent meg egy szinte teljesen átlátszó ruhában, amiben ugyan nem villantotta ki intim testrészeit, de eléggé magára vonta a figyelmet. Így például valószínűleg senki sem emlékszik már arra, hogy a Hófehérkét alakító Kristen Stewart, miben jelent meg az eseményen. Más kérdés, hogy azóta ehhez a filmhez sokkal inkább kötődik Stewart megcsalós botránya, mint Theron szexi ruhája.

Anne Hathaway is meglehetősen ismert volt már, amikor nemrégiben villantott, ráadásul kétszer is. A nyomorultak bemutatóján egy különösen szerencsétlenül kinéző ruhát vett fel úgy, hogy kivillant belőle a nemi szerve, ezt betudtuk véletlennek. De az már nagyon fura volt, hogy az incidens után, amit Hathaway nagyon kínosan élt meg, alig két hónappal ismét villantott, ezúttal mellbimbót az Oscaron. Nem tudjuk mással magyarázni, csak azzal, hogy ez utóbbit már direkt csinálta.

Stratégiailag fontos villantás volt 2009-ben Emma Watsoné is, aki akkor már nagykorú, 19 éves volt, a Harry Potter-széria a végéhez közeledett, neki viszont az egyetlen munkája a Potter-filmeken kívül egy szinkronizálás volt, és egyre égetőbb volt, hogy a színésznő ne skatulyázódjon be Hermione Granger szerepébe. A Harry Potter és a félvér herceg című film londoni bemutatóját stílusosan szakadó esőben tartották, Granger pedig addig ügyetlenkedett a csak egy vékony szíjjal összefogott ruhájával, hogy egy óvatlan pillanatban kilátszott a bugyija. És szintén a teljesen nyitott ruha miatt egy olyan kép is készült róla, amin a melle vagy legalábbis a mellére rakott tapasz látszódott.

Hasonló magyar villantásokból nem sokkal találkoztunk, de Tolvai Renáta tavalyi, a VIVA Cometen viselt ruháját mindenképpen meg kell említenünk a témában. A Megasztár 5-ben feltűnt, majd a műsor után viszonylag gyorsan eltűnt énekesnő egy szinte teljesen átlátszó, a mellét csak gyöngyökkel részben takaró szettben hívta fel magára a figyelmet. Sajnos, egyelőre úgy néz ki, hosszú távon sikertelenül.