Angelina Jolie 2012 decemberében tudta meg, hogy a BRCA1 gén mutáns változatával rendelkezik, ami erősen növeli a mellrák kockázatát. A több mint 600 ezer forintba kerülő vizsgálatra Brad Pitt anyja beszélte rá. Döntését, hogy megelőző masztektómiát végez, párján, Brad Pitten kívül senkivel nem osztotta meg, még apja is csak az internetről tudta meg. Angelina Jolie-ra már nem csak családja, de mások is példaképként tekintenek, többek közt Jamie Lee Curtis, aki hősnek nevezte a színésznőt.

Angelina Jolie a New York Times oldalán egy saját maga által írt közleményben jelentette be május 14-én, hogy megelőző célzattal amputáltatta melleit. Orvosai szerint ugyanis 87 százalék esélye volt a mellrákra és szintén komoly esélye a petefészekrákra, mivel Jolie a BRCA1 gén mutáns változatával rendelkezik, ami erősen növeli a mellrák kockázatát. A betegség még nem alakult ki nála, de a színésznő a megelőző masztektómia mellett döntött, amivel öt százalékra csökkentette a mellrák kialakulásának veszélyét.

Brad Pitt anyja vette rá a vizsgálatra

Angelina Jolie drasztikusnak nevezhető döntését párja, Brad Pitt támogatta és a színész úgy gondolja, a párja hősiesen viselkedett. "Miután elsőként tudtam meg Angie döntését, úgy gondoltam, hogy hősies dolgot tesz. (...) Csak azt szeretném, hogy hosszú és egészséges élete legyen velem és a gyerekeinkkel. Ez egy boldog nap a családunk számára" – mondta Brad Pitt, aki a három hónapon át tartó kezelések alatt végig támasza volt a színésznőnek, legtöbb idejét otthon töltötte vele és a gyerekekkel.

Úgy tudni, hogy Pitt anyjának köszönhető, hogy Angelina Jolie rászánta magát a vizsgálatra, hogy kiderüljön, hordozza-e magában a BRCA1 gént, ami felelős lehet a mellrák kialakulásában. Jane Pitt ragaszkodott hozzá, hogy a színésznő végeztessen el egy vérvizsgálatot, mivel nagyon jó viszonyt ápol Jolie-val, nem mellékesen pedig egy rákos gyerekekkel foglalkozó intézmény alapítója is.

A Daily Mail egy, a párhoz közeli forrástól úgy tudja, hogy az 1900 fontba (több mint 600 ezer Ft) kerülő vérvizsgálatot tavaly karácsonykor, nyaralás közben végeztette el Jolie. Úgy tudni, hogy Brad Pitt szülei is ott voltak, Jane Pitt pedig megpróbálta szembesíteni a félelmeivel Jolie-t, aki már régóta meg volt győződve arról, hogy nem fog sokáig élni, mivel anyja 56 éves korában, nagyanyja pedig 45 évesen halt meg.

Angelina Jolie-t három hónapon át kezelték

Február 2. – Mivel Jolie úgy döntött, hogy a megelőző masztektómiát választja, orvosai ezen a napon megkezdik a színésző három hónapon át tartó kezelését a mellbimbók "megmentésével"

Február 16. – Angelina Jolie mellszöveteinek nagyrészét eltávolítják egy 8 órás operáció során

Március 26. – A színésznő a Kongói Köztársaságba utazik, hogy William Hague-gal a szexuális erőszak ellen kampányoljon

Április 4. – Jolie részt vesz a New Yorkban tartott női világtalálkozón és nem tűnik úgy, mint aki hónapok óta kezeléseken vesz részt

Április 11. – Jolie résztvesz a G8-ak londoni külügyminiszteri találkozóján

Április 20. – ezen a napon esett túl az utolsó beavatkozáson, amikor elvégezték rajta a helyreállító műtétet

Április 27. – A hatgyerekes anya a kezelések végére ért, orvosa szerint a mellrák kockázata 5%-ra csökkent

Május 14. – Angelina Jolie a New York Times hasábjain megjelenteti közleményét, amiben leírja, hogy megelőző célzattal amputáltatta melleit

Jolie apja az internetről tudta meg

Angelina Jolie apja, a szintén színész Jon Voight ugyanúgy, mint bárki más a világon, az internetről tudta meg, hogy lánya megelőző masztektómiát végeztetett el magán. Egy tíz évig tartó mosolyszünet után, 2011-ben békült ki lányával Voight, aki érthetően meg volt lepődve a hír hallatán, viszont rendkívülinek nevezte lányát, akivel egyébként egy nappal azelőtt találkozott, hogy megjelent volna a hír a New York Timesban – írja a Daily Mail.

"A lányom iránt érzett szeretetet és csodálatot nem lehet leírni szavakkal. Két nappal ezelőtt találkoztam vele és Braddel, a fiam, Jamie születésnapján. De nem tudtam róla (a műtétjéről). Egyáltalán nem volt nyilvánvaló. Kedd reggel tudtam meg a dolgot és ugyanúgy meglepődtem, mint mindenki más. Mélyen megindított, ahogy ezt az egészet kezelte. Ő egy nagyon különleges ember" – mondta Jolie 74 éves apja, aki megérti, hogy a színésznő titokban tartotta a dolgot.

Már megint mindenki a Jolie-Pitt esküvőt várja

Már Jolie műtétje előtt is folyamatosan azt találgatta mindenki, hogy a színésznő és párja, Brad Pitt mikor házasodik végre össze, most pedig mindenki azt gondolja, hogy a pár azért várt az esküvővel, hogy Jolie még előtte átessen a műtétsorozaton. A Daily Mail egy meg nem nevezett forrástól úgy tudja, hogy Jolie és Pitt gyerekei már nagyon sürgetik a házasságot, és folyamatosan arról kérdezik a szülőket, hogy mikor tartják meg végre az esküvőt. Bár Brad Pitt egyelőre elfoglalt a készülőben lévő World War Z című zombifilmje miatt, Angelina Jolie állítólag mégis úgy fogalmazott, hogy "inkább előbb, mint utóbb" lesz az esküvő.

  Az biztos, hogy valamikor a jövőben lesz esküvő, hiszen Brad Pitt már 2011 novemberében eljegyezte Jolie-t. Azt is tudni, hogy Pitt egyszerű esküvőt szeretne, amin csak a család vesz részt, többek között pedig ezért sem szeretnék franciaországi birtokukon tartani a ceremóniát, ugyanis mindenki erre számít. Jolie-nak állítólag tetszik Bosznia, Haiti vagy Kambodzsa, mint helyszín, de ismerve a pár profizmusát a titoktartással kapcsolatban, az szinte biztos, hogy csak hónapokkal az esküvő után fog kiderülni, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt összeházasodtak.

Jamie Lee Curtis szerint Jolie egy hős

Angelina Jolie megelőző masztektómiájára, illetve a New York Timesban megjelent közleményére azonnal reagált Jamie Lee Curtis, aki a Huffinton Post hasábjain jelentette meg írását a témában. Curtis "A választás szabadsága, a szabad magánélet" címet adta írásának, amiben nemcsak Jolie bátorságát, hanem azt is dícséri, hogy a színésznő képes volt ezt teljesen titokban végigcsinálni.

"Jolie sokak számára hős. Számomra is az. (...) Bátor, merész és kihívásokkal teli. Gondolataival, cselekedeteivel és tetteivel segíti a világot, és olyan történeteket mesél, amiknek van jelentősége. De nemcsak beszél, hanem tesz is, amellett, hogy lélegzetelállítóan gyönyörű, imádnivaló és látszólag könnyed stílusú nő" – mondta Curtis, aki hozzátette még, hogy példaképként tekint Jolie-ra, aki szerinte méltóságteljesen nyilatkozott arról amin keresztülment, és ezzel pozitívan hat a nőkre.