Nagy távolságokkal kell megküzdenie Ónodi Eszter családjának, de vidéken rendező férjével ezt megoldják az interneten. A Katona József Színház színésznője sikeres időszakban él, Aglaja című filmjével hamarosan Monte-Carlóba megy fesztiválozni, még díjra is jelölték. A vörös szőnyegre ugyan kíváncsi, de nem akar árkon-bokron külföldre menni egy-egy szerepért. Az viszont majdnem biztos, hogy nyáron már forgatni fog. Bónuszként még a Barátok köztről is beszélt a Velvetnek.

Ritkán jelenik meg celebeseményeken, de mivel biciklizni szeret, a múlt heti furabringás rendezvényre igent mondott Ónodi Eszter. A negyvenéves színésznő szívesebben beszél a munkájáról, mint a magánéletéről, mindenesetre feleség és anya, bár családi életük nem éppen szokványos. "A technika is benne van az életünkben: bekapcsoljuk a számítógépet, és Skype mester segítségével élünk a családban" – mondta. Rendező férjét, Keszég Lászlót sokszor vidékre szólítja a munkája, így az együtt töltött órákat igyekeznek maximálisan kihasználni. "Ezt így hozta az élet, ebbe született bele a gyerekem, ez alakult ki a mi családunkban" – sommázta Ónodi a furcsa helyzetet. Fiuk szeptemberben megy iskolába, egy angol kéttannyelvűbe már fel is vették, de egyelőre nincs bezsongva attól, hogy ott kell hagynia az óvodát. Karriervágya már van: apja miatt most épp rendező szeretne lenni, korábban kacérkodott a tyúkos gazdasággal is.

Artista a vaskarikában

Az utóbbi időben Deák Krisztina Aglaja című filme miatt lehetett sokat hallani Ónodiról, aki az artistaszerep miatt bekerült a legjobb színésznő kategória jelöltjei közé az 53. Monte-carlói Arany Nimfa tévéfesztiválon. Ennek ellenére Ónodi nem ezt tartja karriere csúcsának. "Kíváncsi vagyok milyen lesz az ottani vörös szőnyegen végigmenni. Az esélytelenek nyugalmával megyek ki. Hogy ez a film csúcsa volt-e az eddigi pályámnak? Nem tudom. Ezt majd megírják az életrajzírók" – nyilatkozta a Velvetnek. A díjakról még annyit elmondott, hogy a szakmai díjak mellett még a női magazinok is fontosnak tartja, mert az a közönség visszajelzése, míg az állami díjakat "szó szerint adják".

A színésznő a Katona József Színház Musik, Musikk, Musique című darabjában amúgy kamatoztatta az Aglajában megszerzett artistatudást, pontosabban a vaskarikán pörgést. "A rendező a Katonában megkérdezte, hogy mi az, amit tudnék csinálni és ilyen cirkuszos mutatvány, akkor én ezt beajánlottam, én hülye. Azóta is nyögöm minden előadás után a kék foltokat meg az izomlázat" – panaszkodott kicsit. Hozzátette, élmény volt látni, hogy a filmre készülve három hónap alatt hogy ki tudta tolni a saját tűrőképességének határait.

Magyar főszerep a külföldi sikítás helyett

A Katona József Színház társulatának tagjaként folyamatosan dolgozik, hálás is ezért, különösen most, hogy a magyar filmszakma a pénzhiány miatt nem túl erős. Ónodi azonban ezen a téren is szerencsés helyzetben van, mint mondta, két filmtervben is benne van, nyáron már forgat is. Az egyik nemzetközi koprodukció, de babonából nem akarta részletezni, pontosan miről van szó, hiszen, mint mondta, csak akkor biztos valami, ha már meghajolt a premier végén. A koprodukcióval külföldi filmekre is lehet esélye, de azt mondja, ő tudatosan nem törekszik ilyenekre. "Nem szórok szét a nagyvilágban magamról ilyen showreeleket, nincsen külföldi menedzsmentem" – mondta. Hozzátette, hollywoodi szuperprodukcióban való sikítozásnál sokkal fontosabb számára egy magyar film főszerepe.

Több nagyobb színésszel ellentétben Ónodi még nem szerepelt magyar sorozatban, a Katona miatt ez bele sem férne neki. Viszont tisztában van a sorozatok közvéleményre gyakorolt hatásával. "Voltam egyszer egy olyan diáktalálkozón, amire meghívtak egy iskolába, és ott tizenéves gyerekekkel beszélgettem. Megkérdeztem tőlük a standard kérdést, hogy ki akar közülük színész lenni, feltette a kezét kb. hat ember. Megkérdeztem, hogy miért, és mind a hatan a Barátok köztöt mondták" – mondta, majd megjegyezte, szerinte a színészi utánpótlásképzésben kifejezetten fontos szerepe van a sorozatoknak.