Egy Lexus volánja mögött fotózta le a Bors az 57 éves zenészt, aki március végén hosszú levélben számolt be sanyarú anyagi helyzetéről, és kilátásba helyezte, itthagyja az országot. Gerendás a Velvetnek azt mondta, autója kilencéves, 350 ezer kilométer van benne, nincs miért szégyenkeznie.

Luxusautóval jár a csóró Gerendás, áll a Bors címlapján a hír, és azt írják, az 57 éves zenész, aki húsvét vasárnap bejelentette, anyagi és egyéb okok miatt elhagyja az országot, szerdán este egy Lexusszal távozott a budapesti RS9+ Szalonból, miután érdeklődés hiányában elmaradt Székhelyi Józseffel közös zenés előadása, a Közérzeti napló. Pedig Gerendásnak nem mennek jól a dolgai, mint azt búcsúposztjában kifejtette, élete során megszerzett javait eladta, zongoráktól, gitároktól szabadult meg.

Gerendás: Nincs miért szégyenkeznem

A zenész a Velvet kérdésére elmondta, autója kilencéves, 350 ezer kilométer van benne, egyébként meg tett is erre utalást húsvét vasárnapi bejegyzésében. Akkor azt írta: öt éve fizeti az autójára felvett frankhitelt, amiből még hátravan egy év, egyébként pedig amikor megvásárolta az autót, már 200 ezer kilométer volt benne. Ugyanitt írja azt is, hogy időnként húszezres parkolási bírságokat is kap, ami, ugye, megelőzhető, ha a sofőr a szabályoknak megfelelően parkol.
A Totalcar szakértése szerint Gerendás 2004-es Lexusa GS300-as típusú, középméretű jármű, használtan az ára körülbelül 2-3,5 millió forint között mozog.

"Ha valaki utánanéz, rájön, hogy nevetséges az értéke. Ha valaki 57 éves korában, egy ilyen életmű után nem engedheti meg magának, hogy legyen egy kilencéves autója...Szóval én azt hiszem, hogy nekem nincs miért szégyenkeznem. Ennyit tudok csak hozzáfűzni a dologhoz. Ez egy nyilvánvaló lejártó kampány része, ami szégyenteljes, és nem énrám nézve szégyenteljes" – fogalmazott a zenész, de bővebben nem kívánta kifejteni, véleménye szerint ki és miért akarja lejáratni.

Gerendás Péter arról sem akart beszélni, hogy miként fogadta a búcsúposztja körüli felhajtást, de azt mondta, erre is válaszol majd idővel. "Egy művésznek az a feladata, hogy alkosson, és én alkotok most: csinálok egy anyagot, ami majd minden kérdésre választ ad" – felelte a zenész.