Gyilkosság gyanújával letartóztatták Philadelphiában a hős, vicces baltás csövesként elhíresült Kai McGillvaryt. A 24 éves férfi kedden azt a kérdést tette fel ismerőseinek a Facebookon: mit tennének akkor, ha felébredve rájönnének, bedrogozták és megerőszakolták őket?

Csütörtökön jött a hír, hogy a New Jersey-i hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki a hős baltás csövesként elhíresült Caleb "Kai" Lawrence McGillvary ellen, mert azzal gyanúsítják, hogy meggyilkolta otthonában a 73 éves Joseph Galfyt. Az idős ügyvéd otthonához hétfőn hívták ki a rendőrséget, hogy aggódnak a hogylétéért. Ekkor találták meg a holttestét. A halálát egy tompa tárggyal a fejére mért ütés okozta, írta a Gawker.

Nem kellett sokat várni, hogy elkapják a 24 éves McGillivaryt: még aznap érkezett az újabb hír az NBC 10 oldalán, hogy elfogták a philadelphiai Greyhound buszállomáson. A rendőrség információi szerint Galfy szombaton, a Trafalgar téren szedte fel McGillivaryt, majd az otthonába vitte. Az elsődleges adatok alapján úgy gondolják, a két férfinak szexuális kapcsolata is volt egymással.

Ezt támasztja alá az a poszt is, amit az internetes sztárrá lett McGillivary kedden közzétett a Facebook-oldalán. "Mit tennétek akkor, ha másnapos fejjel, fémes ízzel a szátokban felébrednétek egy idegen házában...odasétálnátok a tükörhöz, és azt látnátok, hogy csöpög a vér az arcotokból és a szátokból...és aztán elkezdenétek egyre rosszabbul érezni magatokat, ahogy rájöttök, hogy valaki bedrogozott, megerőszakolt, és belétek verte...Mit csinálnátok akkor?" – áll McGillivary Facebook-oldalán. A 24 éves férfi hárommillió dolláros óvadék ellenében szabad lábon védekezhetne, de egyelőre nincs hír arról, hogy bárki is kifizette volna a kb 679 millió forintnyi összeget. Rajongói mindenesertre már létrehoztak egy Facebook-oldalt, hogy pénzt gyűjtsenek a kiszabadítására és a per során keletkező költségekre.

Kai, a jókedvű baltás csöves februárban vált ismertté egy videónak köszönhetően, amin arról nyilatozik káromkodva, hogy baltáját lóbálva megvédett egy nőt támadójától egy szóváltás során. A támadó egyébként a munkanélküli Kai utaztatója is volt egyben, mivel megszánta, és felvette a baltás hőst, amikor stoppolt – így keveredett bele aztán Kai a balhés történetbe, amiben akadt baleset, szorongatás és rasszista kamujézus is, részletesebben itt olvashat róla.