ByeAlex tizedik lett, és ez jó

2013.05.18. 00:03
A suttogva éneklő filozófus srác szép eredményt ért el a táncoló lányokkal, tűzijátékkal és dubstepre áriázással tarkított malmői Eurovízión. Végignéztük az Eurovíziós Dalfesztivált, láttuk, ahogy lenyomja Bonnie Tylert. Ha lemaradt, most bepótolhatja.

A suttogva éneklő filozófus srác szép eredményt ért el a táncoló lányokkal, tűzijátékkal és dubstepre áriázással tarkított malmői Eurovízión. Végignéztük az Eurovíziós Dalfesztivált, láttuk, ahogy lenyomja Bonnie Tylert. Ha lemaradt, most bepótolhatja.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • a norvégok dala hozza a legkevesebb pénzt. A dobogóért még létező verseny van, de a háromszázszoros ByeAlex-tétünket már eltehetjük a gépbe fektetett tízezresek mellé.

 • Magyarország reménysége, a halkszavű, elmélkedő hipster elsőként került a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztiválon. A szervezők rögtön utána kérdezték a továbbjutókat, ByeAlex kicsit szolidabb, mint a többiek, de láthatóan eléggé örül.

 • A Miskolctól nem messze található Mályiban a tóparti közösség vállalkozott rá, hogy elmondja szakvéleményét a történtekről. A Horgásztanyában csupa lelkes ember várja remegő térdekkel, hol végez ByeAlex, illetve mennyit tudnak meginni a megdöbbentően olcsó sörökből. A hűtő kicsit hangosabb a tévénél, de reméljük, így is mindent hallhatunk ByeAlex érzelmeiből és Cezar képzett hangjából!


  Nagyobb térképre váltás

 • A Velvetet a helyszínről is tudósítja majd két megrögzött Eurovízió-rajongó, Armand Deluxe és David Schabedly. Ők a Radio Pinktől utaztak ki Budapestről Malmőbe még hét közben, ezért ott voltak csütörtökön ByeAlex továbbjutásakor – a színfalak mögött is. Egyelőre ennyi fotónk van tőlük, de bejelentkezésüket várjuk majd az este során folyamatosan.

 • Mi bizonyíthatná jobban a Közös Ügyért történt Nagy Összefogást, hogy ma még kedvenc színésznőnk, Szabó Zsófi is beöltözött ByeAlexnek? Persze Facebook-posztjában nem vallotta ezt be, de hát ott van egy szemüveg és egy indokolatlan kötött sapka is. Persze ez egy olyan nap, amikor még a tűző napban is felvehetjük a kötött sapkát!

  szabozsofi
 • ByeAlex vagy Monstaz?

  Mivel Márta Alexet teljesen lefoglalja az egyhelyben toporgás a színpadon, ezért szükség volt a Kedvesemhez egy gitárosra is, aki elpengeti azt a két hangot. Na ez a nagy lehetősége Kővágó Dánielnek, aki most világszinten is bemutathatja, milyen emberfeletti erővel bírja a monotóniát. A gitárosnak természetesen van akkor is élete, amikor nem Márta Alexet kísérgeti: a Monstaz nevű zenekarban szerepel. Ráadásul nagyon egyedi zenét csinál: nem fogják elhinni, de nem csak sima rockzene, hanem ELEKTRONIKUS IS! Sőt, Kővágónak saját elnevezése is van erre, kapaszkodjanak meg: ELEKTROCK.

 • legalábbis ezt gondolhatták magukról, mikor az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének felszopóműsorát az "Élővízió" kiírással kezdték meg.

 • két vendég, Bayer Friderika és Rakonczai Viktor latolgatja ByeAlex esélyeit. Rakonczai homloka akkora, hogy le lehetne rajta vetíteni az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét úgy, hogy egész Európában lássák.

 • Gundel Takács Gábornak mondta el az énekes Malmöben, hogy már napok óta nem aludt.

 • Byealex szerint mindegy, mi lesz ma. Az előbb mondta, egy Blind Myself pólóban.

 • Most akkor mi kell ide?

  Amikor az Eurovízióról és ByeAlexről van szó, valamiért mindenkinek az az első gondolata, hogy ide valami mozgalmasabb produkció kell. Rosszabb esetben később szóba kerül, hogy bezzeg Bayer Friderika negyedik helye micsoda eredmény volt 1994-ben. Na őket ábrándítjuk most ki: az épp Dublinan tartott versenyen Bayer Friderika pontosan annyira nem mozgott semmit, mint Márta Alex, ugyanúgy nem lehetett táncolni a dalára, ráadásul a szövegét sem értette senki, hiszen magyarul volt.

 • Gundel Takács Gábor pontosan úgy kérdezi meg az esélyeiről, mint ahogy a mindig esélytelen válogatott játékosainkat szokás, tehát az esélytelenséggel kezdve.

 • Ez kicsit olyan, mintha a tatárjárás visszaverésének sikereiről tartanának előadást.

 • A 2011-es düsseldorfi verseny valami olyasmi volt a magyar Eurovízió-rajongóknak, mint az 1986-os hatgólos vereségünk fociban a szovjetektől. Talán még soha egy indulóhoz sem fűztek akkora reményeket, mint Wolf Katihoz, aki egy ordítva is jól énekelhető dallal ment ki. Ehhez képest egy 22. hellyel a zsebében jött haza, és azóta is csak azzal nyugtathatja magát, hogy a Szerelem, miért múlsz című dal szép karriert futott be Európa melegbárjaiban.

 • Gondolom önök is észrevették, hogy a Kedvesem minden eEurovíziós fellépésen sokkal jobban szól valamitől, mint a stúdióverzió. Mivel kicsit erős lenne ezt a köztévé dolgozóinak profi keverési technikájára bízni, ezért a ByeAlex mögött álló énekesnőre tippelünk, akinek vokálozásával sikerül már-már himnikussá tenni a refrént. Nos, ő Wéber Helga, és neki is van ám egyéb múltja, nem győzünk válogatni: a gyengébb rész az, hogy civilben joghallgató, tavaly már vokálozott a Compact Discónak is. Jöjjön a nehéztüzérség: ő Gönczi "átható tekintettel beszélek a Fókuszban" Gábor és a Smile zenekar háttérénekese, és ami még ennél is meglepőbb, hogy ha minden igaz, jelenleg is az Unisex zenekar tagja. Ha nem emlékszik rá, az nem véletlen: Wéber csak 2007-ben szállt fel a süllyedő hajóra Szekeres Adrienn helyére.

 • Alkalmi házijósunkat, Prücsikét, a fehér pulit is megkérdeztük, mi a mai tippje: három jutalomfalatot tettünk ki neki, amik közül ha a baloldalit eszi meg először, akkor a mezőny második felében köt ki, ha a jobbot, akkor az elsőben, ha pedig a középsőt, akkor meg is nyeri. Nos, Prücsike választása alapján ByeAlex vagy kiesik valahogy a versenyből, vagy nem is hirdetnek eredményt, mindenesetre egyik jutalomfalat sem érdekelte, és inkább aludni akart.

 • Igazából ő sem tudja elmondani, mi baja, de mutogat a karjaival. Szerinte volt valami súlya..., ő most azt érzi, az alapító országok vissza akarják vinni arra, hogy... izé. Itt félbeszakították.

 • "Te minek nézed ezt a szart?" – kérdezte Gábor a tévé előtt ülő társától. Kiderült, hogy csak sörre várt, de egyébként nagyon szurkol ByeAlexnek.

 • én utoljára akkoriban láttam ilyet, amikor Kozsó-tincsét árverezték el a Z+ csatornán. Azóta sokat tisztult a stílusa.

 • mert ott elkényeztették őket, a svédek meg túlságosan letisztultak.

 • legalábbis így dicséri a vendéglátást, de tovább sajnos nem tudtunk figyelni, mert olyan, mintha pillangós hózentróger lenne rajta. Persze tudjuk, hogy ez egy passtartó.

 • hogy 1994 már nagyon régen volt. Persze ez nem baj, és azt sem tudhatjuk, mennyire fáj neki, hogy Ábel Anitává változott.

 • örökre meg fogjuk gyűlölni az Abbát, ha ennyi dalukat vágják majd be a továbbiakban is. Eddig (ha jól számoltunk) négynél tartunk.

 • Most, hogy a magyar popzenéről és az Eurovíziós popszámokró értekezik utánakerestem, mi mindent köszönhetünk neki. Például St. Martinnal is zenélt, aztán V.I.P. fiúbandájában láthattuk. A banda 1997-ben részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon, Rakonczai aztán Csézyvel is szerepelta versenyen 2008-ban, majd Wolf Kati dalával is jelen volt: ő írta a Szerelem, miért múlsz-t. És ha ez még nem lenne elég, hogy meggyőzzön mindenkit a szakmai tehetségéről, akkor most jön a java: Szinetár és Bereczki lemezein is dolgozott. Egyébként neki 6-8 dal is tetszik a döntős dalok közül, ami azért igen elgondolkodtató.

 • Összefüggést érzünk a kerete méretei és a döntő közeledte közt, mert ByeAlex fejének mostanra nagyjából a felét teszi.

 • Lehet, hogy a lusta puli szerint semmi sem fog történni a mai döntőben, de macskajósunk, Zéba meglehetősen optimista. Ugyanazzal a módszerrel dolgoztunk, mint a kutyánál: 3 választási lehetőség, mindegyiken egy darab jutalomfalat. Bár Prücsike, a mindenképpen csodálatos fehér puli ignorálta a feladatot, az ezek szerint nemzeti érzületű velvetes cica teljes bizalmat szavazott a mi kis hipszterünknek, ahogy azt az alábbi videón is bizonyítja:

 • Az énekesnő szerint a ZENE és a DAL a fontos. Ha eddig nem tudta volna.

 • Kérdezte frissen érkezett rajongónk. Bayer Friderika volt az.

 • A fiúm az imént már-már felsikoltva vette tudomásul, hogy ByeAlex ma a tizenhetedik fellépő lesz.

 • az, hogy vegye át az egész közvetítést Palik László, mert akkor legalább végigordítja az összes dalt.

  Ön szerint?