Az ország jókedvű trombitása annyira le akart fogyni, hogy állítása szerint bedőlt egy fényevő gurunak, a koplalás eredményeként pedig mozgásszervi betegséget szerzett. Bevállalja, hogy hülye volt, de nem érti, miért bántják, csak segíteni akart azzal, hogy megosztotta a történetét. A fényevő gurut kereste ügyvédje, Berényi András, mert feljelentést akart tenni ellene csalásért, ám a férfi rejtélyes módon eltűnt. Állítólag Erdélyben van.

"Én bedőltem ennek, bevállalom, hülye voltam" – kezdte a Velvetnek rosszkedvűen az ország általában jókedvű trombitása, Galambos Lajos, akit elmondása szerint rengetegen lehülyéztek, miután a pénteki Blikkben megjelent, hogy évekkel ezelőtt bedőlt egy fényevő gurunak, és ebbe majdnem belehalt. Galambos akkor hirtelen rengeteget fogyott, barátainak azonban nem ez tűnt fel először: arra figyeltek fel, hogy depressziós lett. "Először a gyomorgyűrűvel és a Norbi-diétával, valamint sportolással szép lassan, egészséges módon lefogyott húsz-harminc kilót, aztán fogyott tovább, de közben elveszett a lendülete, és gyakran depressziós volt, hallgatag, pedig ő nagyon kommunikatív ember. A fogyás nem is tűnt fel, azt gondoltuk, folytatja a fogyókúrát" – magyarázta lapunknak Galambos barátja és ügyvédje, dr. Berényi András.

Majdnem feljelentették, de mégsem

Berényi ekkor kérdezett rá Galambosnál, aki elmondta neki, mibe keveredett. Az újságokban ekkortájt sokat foglalkoztak a zenész fogyásával, egyebek mellett az is megjelent, hogy depresziós lett és altatókon élt, illetve olyan hírek is érkeztek, amik szerint Galambos a drasztikus fogyókúra alatt mindössze napi 122-155 kalóriát fogyasztott, miközben egy átlagos felnőtt férfi kalóriaszükséglete 2000 kalória körül van. "Láttam, hogy a mániás fogyás miatt rossz állapotba került, több mint hatvan kilót fogyott, talán még hetvenet is. Elmesélte, hogy egy rendezvényen találkozott ezzel a fényevő guruval, aki Shine mesternek mondta magát, és aki szerintem egy szélhámos" – folytatta Berényi.

Elmondása szerint Galambos és a guru luxusszállodákban találkoztak, a férfi tiszteledíjat nem kért, adományokat viszont igen. "Igyekezett nagyon misztikusan intézni az egészet. Megpróbáltam utánamenni ennek a dolognak, hogy feljelentést tehessek csalásért, de amire már odáig jutottunk, ez a Zoltán keresztnevű férfi rejtélyes módon eltűnt, a telefonja sem kapcsolható. Információim szerint már Erdélyben él azóta. Sajnos nem volt annyi információm, hogy meg tudjak fogalmazni egy büntetőfeljelentést" – mondta Berényi, aki úgy emlékszik, Galambos körülbelül hét-nyolc hónapig követte az utasításokat, amikor is ízesített folyadékot fogyasztott és fényt evett.

Szellemi gyógyítónak képzi magát

A szervezete közben leromlott, 140 kilóról 86-ra fogyott le. A vérképe jelezte: ha tovább folytatja a koplalást, belehal.  Ekkor kezdett újra enni. "Az ember a hiúságáért nagyon sok mindenre képes, de ne hagyjuk magunkat félrevezetni. Én bedőltem ennek. Sokáig azt hittem, ez egyedi eset, csak én jártam így, de kiderült, nagyon sokan hisznek ebben. Aztán ott volt az agárdi történet is, ahol meghalt egy kisfiú, és ott is szóba került a fényevés" – mutatott fel összefüggéseket a hírek alapján az 52 éves Galambos. Ugyanakkor az agárdi kisfiú halálakor csak a kezdetben emlegették a fényevést, utána már arról szóltak a hírek, hogy kizárólag anyatejet adtak a 18 hónapos kisfúnak, így halt éhhalált négy és fél kilósan idén tavasszal.

"Nagyon meggyőző tud lenni, ha valaki hihetően elmeséli, hogy ez tényleg így van, mert nézzem meg, hogy fotoszintetizálnak a növények, és mekkora fák nőnek, és ez milyen jól működik. Ha valaki hiú, és szeretné elérni azt, hogy olyan alakja, olyan formája, olyan súlya legyen, amilyenre vágyik, akkor még egy kicsit bele is hall olyat a dolgokba, ami nincs is. Lehet, hogy a növények a napfénnyel meg a vízzel táplálkoznak, de az emberi szervezet nem erre lett kitalálva. Azért beszéltem róla, hogy más ne járjon így" – mondta a Velvetnek Galambos Lajos, aki koplalásból eredően állítólag folyamatos kezelést igénylő mozgásszervi betegedést is szerzett. Barátja szerint Galambos a fényevés következményeként kezdett bele a táltoskurzusba, pontosabban a szellemi gyógyító képzésbe is. Habár Berényi szerint a zenész már ezzel is felhagyott, a Bors márciusi cikke mást mond: ebben a zenész arról beszél, hogy táltosiskolában képzi az elméjét, sőt, már a gyerekei is képesek vízereket keresni.