Delhusa Gjon, Pataky Attila, Lagzi Lajcsi, Bíró Ica és még sokan mások esküsznek pálcára, kézrátételre, ingára, meditációs zenére, kutyafülére. És közben mind együtt rezegnek. Nézze végig velünk, hogy melyik celeb miben hisz!

A magyar celeb nagyon találékony, ha unatkozik, vagy már hetek óta nem volt benne egy újságban sem. Ha nincs jobb dolga, elmerül az ezotériában, spiritualitásban, és jó esetben magát vajákolja, egyébként meg missziót teljesít a parasztvakítás terjedéséért. Összeszedtük az együttrezgőket, nézze meg velünk, ki miben hisz!

Delhusa Gjon

Delhusa Gjon ezoterikus képességei nem merülnek ki abban, hogy egy szál Nika se perimenóval haknizik immár 1979 óta, és ez senkinek sem tűnik fel, sőt, akad, akinek még így sincs lövése arról, mit jelent a dal címe. Az előadó életében fontos szerepet tölt be az ezotéria, korábban partnert is úgy keresett, hogy a reménybeli mátka nyitott legyen e téren. Riporterünk tavaly személyesen is meggyőződött arról, az erkölcsi végveszélyben Delhusa nem lankad, hanem harminc év tapasztalatát összesűrítve tárja a világ elé a tökéletes meditációs zenét.

A tisztító hatású szerzemények a lélekhez szólnak, ő pedig a rezgésre koncentrálva igyekezett olyan harmóniákat létrehozni, amelyek segítségével  hatékonyabban lehet meditatív állapotba kerülni. A turné, amelynek során a hallgatóság is rezegve tisztulhat minden bizonnyal sikeres, mert Delhusa a napokban is fellép az "EGYENSÚLY TESTÜNK és LELKÜNK között EGÉSZSÉG" című, a tudomány és a spiritualitás harmóniájaként jellemzett eseményen. Prof. Dr. Szigetvári Ivánt kíséri, aki egyetemi tanár, szülész-nőgyógyász, az MTA doktora. Illetve mit kíséri, segít felülemelkedni a hétköznapok rohanó világából. Megtekinthetőek például a mátészalkai művelődési házban, elővételben csak ezer forint.

Pataky Attila

Kicsoda Kovács-Magyar András?

A médiában egyre komolyabban nyomuló, magát táltosként és szellemi vezetőként definiáló Kovács-Magyar diplomás mérnökből, önképzéssel mélyült el a természetgyógyászat és a csontkovácsolás tudományágaiban. „Rengeteget olvastam, jártam a világot, kerestem a régi tanítások forrásait. Innen-onnan csipegettem össze a tudást, amit szívesen adok tovább" - tájékoztat honlapján. A Rékasi-Détár házaspárnál is űzött már szellemet.

A Kozmikus Energiák Leszívója már évekkel ezelőtt megtáltosodott: ha valamilyen okból fájdalmai vannak, a celebtáltostól, Kovács-Magyar Andrástól kér segítséget. Így tett például akkor is, amikor veseköve kínozta. A testműködése részleteire fogékony Napi Ásznak akkoriban elmondta, hogy kedves táltos barátja akkor energetikai kezeléssel sietett a segítségére: ez állítólag masszázsból és kristálypálcás csakratisztításból áll. (Amennyiben Ön is táltos-konzíliumra, szellemlevételre, vajákolásra vágyik, itt és itt kereshet szakembert, szaktudást.)

Később meg az derült ki, ő maga is használ bioenergiát, és kézrátétellel mulaszt el fejfájást, miegymást. Ehhez nem saját energiáját használja, hanem az univerzumét. Hogy miként? Leszívja, le bizony! Állítólag ezt mindenki megteheti, de még ne rohanjanak célszerszámért, mert a metódust többszöri kérdésünkre sem volt hajlandó részletezni. Rezgés-ügyben Delhusával érez, úgy véli, azt növelni kell, mert mindennek a kulcsa. Az ufók többször is elrabolták, úgyhogy tudhatja, mit beszél.

Soma Mamagésa

Spitzer Györgyi Soma a mezőny egyik legmeggyőzőbb tagja: ő nem sok év csend után, hirtelen pálfordulással lett önjelölt spirituális tanító, elmondása szerint elég sokáig kereste önmagát és boldogságát, még a Hit Gyülekezetét is megjárta. Hiába várták azonban Sándor atya smasszerei, hogy óvó karjukba ájuljon, ő nem érzett semmit, és másfelé indult. A nőiségről elmélkedve arra jutott, hogy jó esetben a nő három minőségű: van benne főpapnő, anya és vénuszi nő, mikor melyikre van szükség, az jön elő.

A jövő nagy kérdéseit meditációval rendezi magában Visegrádon vagy a Balatonon, a férfiakat megmentésre szorulónak látja. „Egyúttal meg kell szabadulnunk a több évszázados kollektív fájdalomtesttől, a nehéz asszonyi sorsok fájdalmát nem szabad tovább adnunk a következő generációknak" - vallja, ehhez pedig segítséget is nyújt: önismereti és belső erő fejlesztő táborokat szervez, ahol tisztul a tudat, a lélekorvos mellett pedig keramikus-művészetterapeuta, családállító-kineziológus, dúla-testtudat oktató foglalkozik a vendégekkel. A program oldalán kiderül: egyéni stílusában "jelen vannak a különféle légzésterápiák, a kineziológiából,  családállításból átvett elemek, NPL technikák, meditációk", illetve az általa kitalált, számára hatékonynak bizonyult gyakorlatok. "A légzésterápiák adta, tudatalattival dolgozó belső munka meghatározó". Bizonyára.

Keleti Györgyi

Keleti Györgyi is foglalkozik valamivel, ami a józan észen túlmutat: őt már 2009-ben beszippantotta a pránanadi. Ez a módszer is egy rezgős buli, története kalandos: 6700 évnyi tibeti tudás csúcsosodik benne össze, mindezt 18 év okulás után egy német úr hozta el a nyugati világba. Nálunk a derűs nevű Petrezselyem József védette le a technikát, amelynek lényege, hogy "a mindent átható prána (életenergia) folytonos, állandó, meg nem szűnő mozgásban, rezgésben, áramlásban van. Örvénylő mozgásuk következtében kapcsolódnak egymáshoz és energiaközpontokat hoznak létre az egész univerzumban, naprendszerekben, és mindenhol megtalálhatók."

Az most kevéssé tiszta, hogy akkor pránából egy van vagy több, de az a honlap tanúsága szerint biztos, hogy rezeg, és ettől a rezgéstől függ az élet minden megnyilvánulása. Elvileg "minden életfolyamatunkat pozitívan befolyásolja", a fájdalmaktól a haragig minden elmúlik tőle, és kreatívabbá is válunk. Keletinek saját bevallása szerint segített, ebbe kapaszkodott az olasz börtönben is, úgyhogy valamire biztos jó. Ő legalább csak magát kezelgeti. Amúgy Ábel Anitának is bejött a cucc.

Galambos Lagzi Lajcsi

Lakodalom Lajost is beszippantotta a táltos-bűvkör, és persze Kovács-Magyar András vonzása: a szellemvilag.hu arról tájékoztat, feleségével és három gyerekükkel együtt mélyednek el a szellemvilágban. "Szeretné megérteni számos, számára egyelőre megmagyarázhatatlan történésnek, jelenségnek az okát" - hangzik az indoklás, miért is kérte fel Galabos Lajos a táltoscelebet az útmutatásra. A bizalom oka, hogy húsz éve együtt nyaraltak, és a táltos néhány jól irányzott mozdulattal megtekergette a nyakát, így az nem fájt többé. Évekkel később aztán a tanácsára hívott házához földsugárzást mérő szakembert, akinek javaslatára átrendezték az ágyakat. "A veszélyes sugárzónák kiküszöbölése óta számos korábbi gond eltűnt a család életéből" - így a megnyugtató eredmény.

Ezek után ki csodálkozik, hogy Galambos maga is bírni akarja a tudást? Az október elsején induló kurzuson elsajátíthatja az alapokat, amelyekről Kovács-Magyar így nyilatkozott: "az első kurzus során a pálca és az inga segítségével megtanuljuk érezni a láthatatlant, és betekintést nyerünk a hét nem anyagi világba. Két lábbal a földön járó misztikus vagyok, aki szerencsés módon képes rá, hogy megérintse az eget.” Csak Galambos ne fogyókúrázzon többet, még a végén közvetlen közelről tapasztalná meg a szellemvilágot.

Bíró Ica

Az előző életekben eltökélten hívő Bíró Ica sem maradhat ki felsorolásunkból, noha szerteágazó hitét - Keletihez hasonlóan - szintén öngyógyításra használja. Állítása szerint egy shaolin paptól tanult technika és a pozitív gondolkodás erejével egyszer már kilélegezte magából a cisztáit, úgyhogy frankón nem értjük, miért nem szervezett még országjáró turnét gyerekonkológiai osztályokon, ennél jobbat nem tehetne a világért, hiszen mester, megmondták.

Kivel gyógyíttatná magát?

Az ezotériában jártas asszony energetizáló jógával küzd a negatív életmotívumok ellen, a negatív számlaegyenleg leküzdésére pedig honlapját állította csatarendbe, amely élete legszebb ruháit, háromdimenziós vibráción alapuló professzionális edzőgépet, mlm-gyanús olcsópénz-vásárlást ajánl. Blogjára azonban több jutott a spiritualitásból: "minden lény elsősorban, energiából épül fel. Az energia, információt és annak fordítottját jelenti (információ oda-vissza áramlását). [...] Annak tényét, hogy ezek tiszta energiák, az idők során tett megállapítások, valamint az utóbbi két évszázad tudományos kutatásai is alátámasztják. Negatív érzületek, megélések negatív, káros, energiákat termelnek - csökkentik a frekvenciákat." Szóval ő is rezeg.