Sarka Kata nagyot csalódott a 2009-es Miss Earth Hungaryben, amiért visszalépett a harmadik hellyel járó Miss Intercontinental Hungary címtől a TV2 A Szépségkirálynőjének szombati döntőjében, mert azt hitte, Kocsis nyerni ment. Férje, aki a műsor producere, azt mondta: a 22 éves kozmetikus-modell talán a botrányt kereste, és nem érti, miért indult a versenyen. De ha egyértelművé teszi, mivel gyanúsítja a zsűrit és a verseny szervezőit, perre mennek.

A döntőben nem indokolta meg, miért nem fogadta el a Miss Intercontinental Hungary címet, a Facebookon azonban azt írta Kocsis Korinna: tudta, hogy nem ő nyeri meg a Miss World Hungary, illetve a Miss Universe Hungary címeket. Hozzátette: folyamatos ellenszélben kellett versenyeznie. Hajdú Péter, a músor producere a műsor után a Velvetnek azt mondta: fogalma sincs, miből gondolhatta ezt a 2009--ben Miss Earth Hungary címet szerzett Kocsis, mert más-más zsűritagok pontoztak az alversenyeken és a döntőben. "Kocsis Korinna a másodikként szerepelt az összesítésben az alversenyek alapján, és itt a zsűri harmadiknak hozta ki. Van ilyen. Ezért nem értem, hogy miért nem örül. Szerintem ő a botrányt kereste, vagy nem tudom, hogy miért jött ide" – beszélt Hajdú. Kocsis Korinna már kétéve is jelentkezett A Szépségkirálynőbe, Hajdú azonban akkor nem engedte versenyezni. Elmondása szerint azért, mert nem érezte volna korrektnek a többi lánnyal szemben.

Indulhatott, mert most nem volt Miss Earth Hungary cím

Idén azonban a versenyt szervező Magyarország Szépe Kft. egy, a Miss Earth világversenyt érintő botrány miatt úgy döntött, a Miss Earth világverseny helyett a Miss Intercontinentalba szállnak be. Így idén nem jelentett gondot az, hogy Kocsis korábban már elnyerte a Miss Earth Hungary címet, Hajdúék erre úgy tekintettek, mint bármilyen más szépségversenyre, ami A Szépségkirálynőtől független. Olyanon pedig a versenyzők nagy százaléka indult, ott van például a Miss Universe Hungary címet elnyerő Kárpáti Rebeka, akit 2012-ben Soltvadkert Szépének választottak.

Kérdésünkre Hajdú azt mondta, Kocsis döntése nekik nem kellemetlen, de nem értik. Ellenben ha tovább folytatja a balhét, jó esélye van a perre. "Ezt nem fogjuk szó nélkül hagyni, az biztos. Ha folytatja, és egyérttelművé teszi, hogy mivel gyanúsítja a verseny stábját, illetve a versenynek a lebonyolítóit, valamint magát a szavazást, akkor a törvény által biztosított úton azonnal meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket. Ha olyat mond, akkor büntető szempontból, ha olyat, akkori polgári szempontból" – fűzte hozzá a verseny hiteleítője, Berényi András. Az ügyvéd elmondása szerint a szavazatokat előbb papíron, majd számítógépen is összadták, így jött ki a végső állás. És hát mivel a zsűritagok ott ülnek és írják a pontokat, nagy visszaélésekre nincs mód. De azért nyilván megoldható volna.

Sarka Kata csalódott

"Meg miért is lenne? Ugye az a kérdés, hogy nekünk miért állna érdekünkben bárkit preferálni. Ha Kata meg én bent ültünk volna a zsűriben, akkor azt mondom, hogy oké, valamiért megvádolnak, vagy kitalálja, hogy mivel én már elküldtem két évvel ezelőtt, akkor nem szavazok rá, mer nem szimpatikus. De ez így nonszensz. Még azt is kértem a zsűritől, hogy négyes alatt ne adjanak pontot. Azért, mert az elmúlt években volt olyan, hogy volt egy favoritjuk, és mondjuk egyest adtak a konkurensnek, hogy a saját favoritjukat felnyomják" – magyarázta Hajdú Péter, aki úgy gondolja, Kocsis Korinna nem őket, hanem magát szívatta meg igazán.

Ezen a véleményen van neje, Sarka Kata, aki Hajdúhoz hasonlóan úgy gondolja, Kocsis minden lehetőségre felkészült, és több posztot is írt, hogy a verseny végkiementelétől függően közzé tudja tenni, amint megvan az eredmény. "Nem értem, és mélységesen csalódtam ebben a lányban, hiszen idén lehetőséget adtunk neki, hogy elindulhasson, és egészen jól teljesített a táborban. Voltak kisebb összezörrenései a lányokkal, de egyébként nem gondoltuk azt, hogy erre készül.Emellett örülök annak, hogy jó helyre került a korona, hiszen Tímár Brigi nagyon örül neki, és maximálisan mérdemli. Én személyesen szebbnek is tartom. Valamint ha a világversenyen történt volna ez, akkor a mi rendezési jogunk is veszélybe kerülhetett volna. Így nagyon örülök annak, hogy nem külföldön járatta le Magyarországot, csak itthon, saját magát" – magyarázta Sarka Kata, aki nemrég lett a versenyt szervező Magyarország Szépe Kft. ügyvezetője. Kocsis Korinna kérdésünkre csak annyit mondott: valószínűleg nem indul több szépségversenyen, modellként és kozmetikusként dolgozik tovább. A helyszínen felmerült okokat, hogy esetleg azért nem fogadta el a koronát, mert terhes, cáfolta.