Szerda délután költözetők jelentek meg Nigella Lawson és Charles Saatchi házánál. Összeszedték a tévés szakács holmijait, akinek házassága ezzel kvázi-hivatalosan is tönkrement.

Nigella Lawson minden holmiját elvitték a Charles Saatchival közös Chelsea-i otthonából – írja a Daily Mail. Értesüléseik szerint szerdán, a kora délutáni órákban jelentek meg egy költöztetőcég emberei, és az összecsomagolt holmikat teherautóba hordták, Lawson húga, Horatia irányítása alatt.

A szakítás véglegesnek tűnik, hiába a közös vacsora: a fojtogatott szakácsnő a ruháit, szakácskönyveit, konyhai kellékeit is összecsomagolta, számos egyéb, viszonylag unalmas személyes holmi mellett. A szállítók két órán keresztül pakoltak, eközben sem Lawson, sem a férje nem tűntek fel – utóbbi csak a legvégére érkezett meg. Egy járókelő a lapnak azt mondta, kedden néhány szobrot már elvittek a házból.

A kipakolt cuccok egy részét egy tárolóba vitték, a többit egy londoni címre, Lawson valószínűleg oda költözött (körülbelül 11 kilométerre eddigi otthonáról, a város délnyugati részén). Többször látták már arrafelé, gyerekei és testvére társaságában, de férje nem tűnt fel. Saatchi egyébként azzal magyarázta, hogy Lawson már korábban elment otthonról: „ki akarja várni, hogy elüljön a vihar". A nő egyébként azóta sem kommentálta hivatalosan a történteket.