A dekoratív tulajdonságokkal megáldott TV2-s időjós is megnyitotta hétfőn a nemzeti dohányboltját, ami ott-jártunkkor még erősen festékszagú volt, viszont fel volt töltve az árukészlet.

A piaci nehézségek miatt előbb vegyesbolttá alakította korábbi gödöllői DVD-kölcsönzőjét Gaál Noémi, majd miután dohánytrafik-pályázatot nyert, július elsején nemzeti dohányboltként nyitotta meg a Gábor Áron utca 2-10. szám alatt üzletét. A bolt kívülről épp olyan, mint a többi dohányüzlet: a szabályoknak megfelelően kirakták a 18-as karikát, és jól láthatóan kiírták, hogy nemzeti dohánybolt. A bejáratot, amin a nyitva tartás is megtalálható, rács védi éjjel.

A dohánytermékek mellett alkoholt, hírlapot és üdítőt is kapni a gödöllői boltban, egy fél literes szénsavmentes NaturAqua például 170 forintba kerül (ugyanez egy budapesti kis közértben140 forint volt ugyanezen a napon). A TV2-s időjós dohányboltjában déltájt még érezhető volt a festékszag, az eladó azt mondta, csak hétfőn nyitottak. A falak fehérek, a bútorok pedig ízlésesek – képet azonban erről nem tudtunk készíteni, Gaál Noémi ugyanis telefonos megkeresésünkkor elzárkózott ettől.

Jó pont, hogy a dohánykészletet rendesen feltöltötték, főleg, hogy több budapesti dohányboltban még erősen hiányos a kínálat, akad, ahol még üdítőt sem kapni, holott a beszállítók hétfőre ígérték az árut. Olyan dohányboltok is vannak, amik nem nyitottak ki hétfőn. A 14. kerületben, az Erzsébet királyné útján (a 60-as szám körül) egymástól szinte pár méterre, szemben, két trafik is van: az egyik árukészlete még hiányos, a másiknál felirat hirdeti a dohányárut, pedig az üzletben még berendezés sincs.

Míg a dekoratív TV2-s időjós csak egy üzletre kapott engedélyt, addig az exmegasztáros Palcsó Tamás egy zuglói és négy csepeli dohányboltra kapott engedélyt. A HVG korábban azt írta, hogy az énekes a zuglói önkormányzattól vesz bérbe egy 59 négyzetméteres, Fűrész utcai üzlethelyiséget havi 180 ezer forintért, ez azonban egyelőre zárva van, és nyoma sincs annak, hogy bármiféle munkálatok folynának az épületben. A témáról szerettük volna megkérdezni Palcsó Tamást is, ám cikkünk megjelenéséig nem tudtuk elérni telefonon.