Eddigi üzleteiket akarják felfrissíteni, meglódítani azok a celebek, akik megnyerték a pályázatot, és Nemzeti Dohányboltot nyithatnak. Palcsó Tamás ötöt nyithat Csepelen és Zuglóban, míg Gaál Noémi egyet Gödöllőn. Jól is fog jönni nekik a bevétel, Palcsóról ugyanis egyre kevesebbet hallani zeneileg, már új klipje költségvetésével is gondban volt, míg Gaál Noémi tékájának betett a netes letöltés.

Jó, ha az ember több lábon áll. Ezt a mondatot gyakorlatilag az összes lecsúszó celeb elmondta már párszor, legújabban Palcsó Tamástól, a Megasztár 2005-ös döntősétől hallhattuk. Többek között a Nol.hu is megírta, hogy Palcsó saját kezével írt trafikpályázatát elfogadta a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. A politikai viták által is övezett pályáztatás részeredménye az lett, hogy Palcsó üzemeltethet négy Nemzeti Dohányboltot Csepelen, egyet pedig Zuglón.

Palcsó a Borsnak boldogan, ám sztahanovistán értékelt: "Örülök, hogy nyertem, ugyanakkor ünneplés és győztes láblógatás helyett sok-sok munka vár rám. Alig két hónapom van üzlethelyiségeket találni, alkalmazottakat felvenni, s arra, hogy megvalósítsam az üzleti terveimben szereplő összes ötletemet. Nem kizárt, hogy a népszerűségemet is bevetem a reklámozásba". A Nolnak hozzátette, családi vállalkozást tervez, és a sok meló része, hogy le kell szerződnie a cigarettaszállítóval, de a helyiségekkel sem rendelkezik még.

A Velvetnek a kezdetekről elmesélte, hogy "láttam a pályázati kiírást, ez a médiában eléggé közkedvelt téma volt, utánanéztem, és a zenélés mellett úgy éreztem, hogy a válság engem is érintett". Palcsó nekiállt számolni, és arra jutott, hogy "ez mindenképpen egy rentábilis dolog lenne, számításaim szerint nem hatalmas összegekről van szó", de jól kiegészítheti más bevételeit. A négy csepeli üzlet nem is meglepő, hisz gyerekkora óta ott él, de hogy jött a zuglói trafik? "Úgy gondoltam, hogy egyet megpróbálok Csepelen kívül is, és szerencsére ez is eredményes lett" – jött a válasz. Valószínűleg új céget alakít majd, és a családból is besegít valaki, hogy Palcsónak legyen ideje összerakni a belengetett új nyári slágerét.

Kevés a zenei bevétel?

"Nem érzem, hogy a zenei pálya megadja azt az anyagi biztonságot, amit igénylek" – mondta Palcsó, aki hasznosíthatja most közgazdaságtan és üzleti menedzsment alap-, valamint a kommunikációs mesterdiplomáját. De hogy jutott odáig Palcsó, hogy nem él meg a muzsikából? 2005-ben ezüstérmes lett a Megasztárban, majd gyors egymásutánban leérettségizett és felszedte Tóth Gabit. Már ekkor sem mondott le a továbbtanulásról (bár a BGF-re nem vették fel), de több lábon is állt, például sebtapaszt reklámozott.

A 2006-os éve is egész jól futott. Ugyan szakított Tóth-tal, de jól futott az énekesi szekér, és új jogsija mellé kocsit is kapott a szponzortól. 2007-ben az Ország Tortájának arca lett, ekkor már a második lemezén dolgozott, és a cannes-i filmfesztiválon is jelenése volt. Egy kósza utaztatást is elfogadott a Bulirepcsi nevű rendezvényben. Sokszor látták őt olvasóink a pesti éjszakában vagy épp autóval robogva a XI. kerületben. 2008-ban már akadtak fura dolgai: barátnőjét élő adásban vette feleségül, amiért reményeink szerint csak csorgott valamennyi pénz. Októberben jött súlyos autóbalesete, félő is volt, hogy rámegy a karriere a komoly fej- és karsérülésre. A karambol miatt a rendőrség is nyomozni kezdett ellene (végül megúszta pénzbüntetéssel).

Közben egyre ritkábban lehetett hallani felőle. 2009-ben zenekart alapított az R-Go dobosával, de 2011-ben már látszottak a sötét felhők. A tehetségkutatóban befutott Palcsó a tehetségkutatókat ekézte. 2012-ben kijött az új klipje is, bár arra panaszkodott, hogy nincs elég lóvé, a klip költségvetése is csekély lett. Azóta alig hallani róla.

Gaál Noémi is cigitrafikozik

Palcsó mellett a Tv2 időjósa, Gaál Noémi is belevetette magát a bizniszbe. "Megerősíthetem a hírt, de ez számomra is annyira friss és új, hogy ennél többet nem tudok mondani" – nyilatkozta szűkszavúan a Borsnak. Ő Gödöllőn vezérel egy vegyesboltot, ami korábban DVD-kölcsönző volt, no meg persze rendszeresen megsétáltatja a melleit a Tények utáni időjárás-jelentésben.

Gaál korábbi üzleti életéről nincs is olyan sok információ. Egri János Kérdezz, felelek! műsorának hat évig volt a háziasszonya a kilencvenes években, azóta egy üzletet is tető alá hozott, ajándékboltja és az említett videotékája volt. Aztán leszerződtette a Tv2, ahol egy ideig ugyan nem foglalkoztatták, de jó ideje stabilan jelenti a felhős időt. A meteorológia mellett vetkőzött az FHM-nek 2005-ben, majd üzletét vegyesbolttá alakította. A vállalkozás így idén már a 13. életévét tölti be. Gaál tavaly még arról nyilatkozott, a válság és az illegális letöltések kikezdték a tékát, dehát ő három embert alkalmaz, nem teheti őket az utcára, ezért szükséges a profilváltás.

A Velvet megkeresésére nem kívánt bőven nyilatkozni, csupán annyit közölt, "egy vagyok az ötezer sikeres pályázó közül, én ezért megdolgoztam, úgy érzem".