Nemrég pár ismerősöm osztotta meg velem, hogy milyen teljesen hétköznapi dolgoktól rettegnek, például ketten is félnek a vécésnéniktől, egyiküket a kapucnis emberektől veri le a víz, de én sem vagyok teljesen normális, mert engem meg a lufikkal lehet kikergetni a világból. Az viszont megnyugtató, hogy a celebek is lehetnek hülyék, mert vannak olyan dolgok, amik bennük is irreális félelmet keltenek. Tudta például, hogy van olyan híresség, aki az antik tárgyaktól, vagy a kilincsektől borul ki, vagy kirohan a stúdióból, ha meglát egy óriásnyulat?

Természetesen az elején jó leszögezni, hogy nem szép dolog mások nyomorán nevetni, de mivel én is félek valami irdatlan hülyeségtől, így igenis megtehetem, hogy kinevetem például Billy Bob Thorntont, aki az antik bútoroktól retteg. Angelina Jolie exférje egyszer teljesen komolyan azt nyilatkozta: "Képtelen vagyok antik dolgok között lélegezni, vagy enni. Pár barátom szerint előző életemben halálra verhettek egy antik székkel."

Van olyan, akit a rágó borít ki

Thornton nincs egyedül az abszurd félelmével, Oprah Winfrey ugyanis a rágótól fél. A legbefolyásosabb celeb félelme annyira erős, hogy egy épületben sem hajlandó dolgozni olyan emberekkel, akik rágóznak. Talán el kénne menni a saját műsorába, hogy kibeszélhesse ezt a baját. A Buzzfeed válogatásában szerepel Pamela Anderson is, aki annak ellenére fél a tükröktől, hogy tartunk tőle, hogy munkájából kifolyólag elég sokszor kell tükörbe néznie, hisz mégis csak külsejével keresi a kenyerét. Remélhetőleg akkor már nincs rosszul, ha a tévében látja viszont magát.

Olyan celebek is vannak, akik bármilyen hihetetlen is, de a világ legcukibb állataitól rettegnek. Orlando Bloom például a kismalacoktól fél, Tyra Banks pedig a delfinektől. "Már 8, vagy 9 éves korom óta félek a delfinektől. Néha azt álmodom, hogy egy medencében vagyok, körülöttem delfinek ugrálnak, és rettenetesen félek" – mondta Banks a People magazinnak. Nicole Kidmant inkább az ízeltlábúaktól veri le a víz, de nem a gusztustalan rovaroktól, vagy a pókoktól fél, hanem a pillangóktól, ezért gyerekkorában képes volt kerülőúton megközelíteni a házukat, csak hogy ne találkozzon össze a félelmetes lepkékkel. Adele pedig valószínűleg túl sokat nézhetett Hitchcock filmeket, ugyanis ő meg a sirályoktól retteg, és érdekes módon neki is körülbelül 9 éves kora körül kezdődött a fóbiája, pont úgy, mint Tyra Banksnek. "A sétányon sétáltam Tenbyben és épp fagyit ettem, mikor egy kibaszott nagy sirály repült felém és lecsapott a fagyira. Azt hittem, hogy azzal együtt el fog repíteni engem is" – mondta az énekesnő a Now magazinnak.

Papírlapok és vállfák

És ha már szóba jött Hitchcock, a paráztatós filmek atyjának is volt fóbiája, ami tényleg teljesen irreális. Alfred Hitchcock ugyanis a tojásoktól félt, vagy inkább volt rosszul. "Egy kerek, fehér valami, lyukak nélkül... látott már valaha is visszataszítóbb dolgot egy szétszakadt tojássárgájánál, amiből folyik ki az a sárga folyadék?" De Megan Fox sem teljesen normális – bár ezt eddig is sejtettük –, ugyanis a színésznő Jimmy Fallonnak vallott arról, hogy rosszul van az olyan papíroktól, amik nincsenek laminálva. "Egyszerűen rosszul vagyok tőle. Egy sima papírlapot, egy újságot, vagy bármi olyat, ami nincs laminálva, képtelen vagyok megfogni" – mondta Fox, akinek mázlija van, mert valószínűleg úgysem kell sok forgatókönyvet elolvasnia, hisz legtöbb szerepében úgyis alulöltözve bámul a kamerába. És úgy sejtjük, könyvespolcra sem ment el túl sok a vagyonából.

Matthew McConaghey bár nem fél, de kicsit ideges lesz, ha egy forgóajtón kell keresztülmennie, ami talán még érthető is valahol, nem úgy, mint Hellen Mirren félelme. A színésznő ugyanis a telefonoktól van rosszul, illetve attól, ha azon kell beszélnie valakivel. "Félek a telefonoktól. Ideges leszek, ha csöng, és ha lehet, akkor inkább nem veszem fel. Az egyik legcsodálatosabb találmány az üzenetrögzítő" – mondta Mirren egy korábbi interjújában. Cameron Diaz pedig állítólag a kilincsektől lesz rosszul, ugyanis nem hajlandó megfogni őket, de ez inkább tűnik felesleges hisztinek, mint igazi fóbiának. Hasonlóan viccesen hangzik az is, hogy Kylie Minogue a vállfáktól fél, ezért öltözőjében a ruhákat akasztás helyett csak fektetni lehet. A Telegraphnak egyszer a következőt nyilatkozta: "Vállfa-fóbiám van. Nem bírom azt a hangot, amikor beakasztod őket a szekrénybe." Christina Ricci viszont a virágokat nem tűri meg otthonában, ugyanis azok szerinte piszkosak, és teljesen kiborítja, ha bármilyen növény van egy lakásban.

A félelmetes óriásnyúl

A hazai celebek nagyrésze teljesen átlagos dolgoktól fél, például a pókoktól, a tűtől, a repüléstől vagy a bezártságtól, Tatár Csilla, a Mokka műsorvezetője viszont az óriásnyulaktól lesz rosszul, amit addig a pillanatig nem is tudott, amíg a TV2 reggeli műsorában nem találkozott egy példánnyal. "Lévén, hogy nem túl sűrűn találkozom össze velük, ezért nem annyira vészes. Nekem előtte a nyúl képéhez egy aprócska, cuki állat képe társult, viszont ez a fajta nyúl – amit mintha betettek volna valami részecskenagyítóba –, olyan volt, mintha valami horrorfilmből lépett volna elő, és hihetetlen viszolygást váltott ki belőlem" – mondta Tatár a Velvetnek, aki hozzátette még, hogy gyerekkorában a bohócokat sem bírta, de azt valószínűleg mindenki megérti, mert nincs épeszű ember, aki szeretné őket.

Ennél sokkal viccesebb, hogy Szabó Zsófi, a Jóban Rosszban színésznője az autós GPS hangjától van rosszul, mármint attól a hangtól, ami instruálja az embert vezetés közben, ezért azt inkább lehalkítja, hogy ne is hallja. Éder Krisztián viszont semmi hülyeségtől nem fél, az énekesi karriert hátrahagyó fotós egyedül a csótányoktól van rosszul, azon kívül semmivel nem lehet kikergetni a világból, de sanszos, hogy az emberiség nagy része ugyanúgy érez a csótányokkal szemben, mint Éder. Végezetül pedig nézze meg, hogy Tatár Csilla hogy ijedt meg az óriásnyúltól, ami tényleg annyira brutálisan nagy volt, hogy jobban belegondolva teljesen érthető a  műsorvezető félelme.