horoszkóp

Ki játszotta jobban ugyanazt a szerepet a Barátok közben?

2013.08.31. 16:33
Sorra cserélődnek a Barátok közt szereplői 1998, vagyis a szappanopera indulása óta, a készítők pedig sokszor nem írják ki a karaktereket a színészek távozása után, hanem átpasszolják másnak. Így esett, hogy van régi és új Tildánk is, de Bokros Linda bőrébe például eddig már hárman is bújtak. Ön szerint ki játszotta jobban ugyanazt a szerepet?

Mátyás Tilda

Ki a kedvence?

 • 3090
  Erdélyi Tímea
 • 3074
  Szabó Erika

Vili bácsi unokájának szerepét először Erdélyi Tímea töltötte be, akit több mint tíz év ide vagy oda, még mindig a Barátok közt karakterével azonosítanak.

Erdélyit 2003-ban Szabó Erika váltotta, akinek tildáskodása egy évvel tovább tartott, mint elődjének, de 2009-ben őt is kiírták a sorozatból. Szerepe szerint Erikkel él Szegeden, néha-néha viszont vendégszínészként szerepel a szappanoperában.

matyas tilda
Fotó: Velvet - RTL Klub

Illés Péter

Ki a kedvence?

 • 4004
  Barna Zsombor
 • 1192
  Kis Péter Balázs

A viselkedési problémákkal küzdő srác szerepét 2009-ben írták be a sorozatba, akkor még Barna Zsombor játszotta Illés Pétert.

Barnát viszont később felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, az iskola szabályai pedig nem tették lehetővé azt, hogy folytassa a forgatásokat. Ő ment, karaktere viszont megmaradt, helyét Kiss Péter Balázs vette át 2012-ben.

illes peter
Fotó: Velvet - RTL Klub

Bokros Linda

Ki a kedvence?

 • 2460
  Opitz Petra
 • 2078
  Szabó Kitti
 • 1105
  Munkácsy Kata

Bokros Linda 2008-ban tűnt fel a Barátok köztben, amikor becsöngetett Bartha Zsolthoz, hogy szia, apa, én vagyok a lányod, megjöttem.

A szőke Opitz Petra viszont csak egy évig játszotta a bajkeverő szerepét, inkább elment külföldre tanulni, helyét Szabó Kitti vette át. Ám ő sem volt túl sokáig a képernyőn, és Opitzhoz hasonlóan saját döntése volt a távozás: szintén a tanulásra akart koncentrálni inkább. 2013 óta Munkácsy Kata tölti be a helyét.

bokros linda
Fotó: Velvet - RTL Klub

Berényi Tímea

Ki a kedvence?

 • 3843
  Rada Klaudia
 • 1263
  Jelenik Éva

Berényi Miklós és Balogh Nóra közös gyerekét, Timikét Rada Klaudia alakította először, ám a karakter jelleme olyan fejlődésen ment át, hogy a készítők szerint ez megkívánta a szereplőváltást. Rada helyett most Jelinek Éva boldogítja a nézőket.

berenyi timea
Fotó: Velvet / RTL Klub

Temesvári Noémi

Ki a kedvence?

 • 4069
  Csifó Dorina
 • 1077
  Gonda Kata

Csifó Dorina, a Barátok közt Noémije egy év gondolkodás után döntött úgy, hogy otthagyja a sorozatot, és inkább a színpadon szeretne játszani a jövőben.

Szerepét Gonda Kata vette át 2009-ben, akit viszont a forgatókönyv szerint elég hamar elküldtek Amerikába tanulni. Temesvári Noémi egyébként a sorozatban Novák László volt feleségének, Ferenczi Orsolya pszichológusnőnek a lánya.

temesvari noemi
Fotó: Velvet / RTL Klub

Juhász Gabi

Ki a kedvence?

 • 3303
  Peller Anna
 • 1435
  Pető Fanni

Juhász Gabi szerepét a szappanopera indulásakor még Pető Fanni töltötte be, aki a sztori szerint elrabolta Bandikát, aztán szégyenében meglépett.

Karaktere 2011-ben tűnt fel ismét, akkor már gyógyultan, és ismét az ujjai köré tekerte Novák Lacit, ezúttal Peller Anna alakításának köszönhetően. A forgatókönyvírók viszont visszaküldték az árvaházba, ahol eddig dolgozott.

juhasz gabi
Fotó: Velvet / RTL Klub

Illés Vanda

Ki a kedvence?

 • 4338
  Kardos Eszter
 • 762
  Magda Szivia

Illés Vanda a sorozatban Juli lánya, aki jelenleg Ausztriában van drogelvonón. Szerepét 2006-ban még Magda Szilvia játszotta, ám a producer két és fél hónap után úgy döntött, Kardos Eszterre cseréli. Akkoriban ezt azzal indokolták, hogy szolidabb és finomabb lesz a Kardos által megformált Vanda, aztán tessék, rehab lett a történet vége.

illes vanda
Fotó: Velvet / RTL Klub