Az ország egyik legnépszerűbb tévése ősszel sem kap tévés munkát, a hírek szerint a házát is árulnia kell, ráadásul a koráról is félreinformálják a világot.

Sokat változott a világ az ország által egyszerűen Mónikaként ismert Erdélyi Mónika körül. A pár éve még az ország panelházainak legalább a felének kötelező programként feltűnő Mónika show idején még az egyik legnépszerűbb tévés személyiség volt, és bár most is szeretik, a csatornák mintha nem bíznának benne. Most ott tart az ügye, hogy egy éve van folyamatosan az előkészítés stádiumában a TV2 női csatornájára, a Fem3-ra szánt műsora Joshi Bharattal, és bár senki nem mondta ki, nekünk az a gyanúnk, hogy ebből a büdös életben nem lesz már semmi. Ezért lett ő a hét lúzere.

Már egy ideje sejthető volt, hogy Erdélyinek tényleg az utca hülyéit és az utca hülyéinek látszani akaró vendégeit kinevettető délutáni műsora volt karrierje csúcsa, de azért az tényleg meglepő, hogy az RTL Klub otthagyása után új munkahelye ennyire nem akar vele semmit sem kezdeni. A műsorvezető ráadásul maga sem tud semmi konkrétumot mondani sorsáról: "Én azt tudom, hogy előkészítés alatt van, de az időpontot nem ismerem. Nem tudok róla, hogy lefújták volna a műsort, mert dolgozunk rajta, én is nagyon várom. Az indulásról a csatornát kell kérdezni, ők ugyanis tudják" – mondta korábban a Velvetnek. Az egy dolog, hogy ő maga sincs tisztában azzal, láthatjuk-e őt valamikor a tévében, de a TV2 szóvivője, Koltay Tamás is mindössze annyit mondott, hogy bár az őszi műsorstruktúrában sem szerepel Erdélyi Mónka neve, ettől még számítanak rá. Ebből a tájékoztatásból egyedül az nem derül ki, hogy pontosan miben, mert műsorba nem lesz, portásnak vagy büfésnek pedig csak nem akarják ott tartani.

Arról nincs információnk, jelenleg miből él Erdélyi Mónika, de a hírek szerint szerződése már le is járt a csatornánál, házát pedig egy 700 ezer forintos végrehajtással együtt árulja, ez pedig nem utal túl jó anyagi háttérre. A helyzete különösen azért fura, mert még mindig érdekli az embereket, a Super TV2-n futó Nagy Duettnek például egyértelműen az egyik legnépszerűbb (és mellesleg legszórakoztatóbb) szereplője volt. Emellett talán már nem is az a legnagyobb problémája, hogy a munkát nem adó munkahelye hat évvel fiatalabbnak tünteti fel valódi koránál, hiszen ebben úgyis jól tartja magát.