A megboldogult Mónika Show arca A Nagy Duett harmadik adásában a Gangnam Style-t adta elő Gáspár Lacival, volt is akkor sikerük, mint Lakatos Márk és Bangó Margit kettősének Majka Belehalokjával. Erdélyinek jól állt a dal, a mozgását sem kellett túlkoordinálnia, szemben a műsor második adásával, amikor Szíj Melindát alakította.

Erdélyi Mónika hangja közel sem olyan rossz, mint amekkorát pánikolt a SuperTV2-n indult énekes celebes showműsor, A Nagy Duett indulása előtt, bár az egyik zsűritag, Kasza Tibor szerint a hangszíne tartósan elviselhetetlen, sőt kínzásra is alkalmas. De minek ilyen szigorúnak lenni, főleg, hogy szegény, sokat diétázó Erdélyi Mónika nem viseli jól a kritikát, és szerinte nem is illik olyanoknak beszólni, akik amatőrök. Hiszen tiszteletet érdemelnek, amért elvállalták a műsort. Nyilván azért is, amiért felveszik a gázsijukat a szereplésért.

Partnerével, az exmegasztáros Gáspár Lacival mindenesetre kifejezetten élvezhetőt alakítottak a műsor legutóbbi adásában, amikor a koreai előadó, Psy Gangnam Style-ját adták elő – nagy sikert is aratott a produkciójuk. Habár Erdélyit háziasszonynak öltöztették, jól állt neki a dal, énekelnie nem igazán kellett benne, inkább csak beszélnie, és a táncmozdulatokat sem kellett véresen komolyan venni. Ettől lett jó a produkció: Gáspár és Erdélyi is átéléssel bulizott a színpadon, értékelte is a zsűri: maximális pontszámot kaptak. A produkciójukért ide kattintsanak!

Szíj Melinda azért jobban énekel

Na de a második adásban nem ment minden olyan jól. AFEM3-on visszatérő Erdélyi Mónika mozdulatait lehetett volna szimplán ügyetlennek is mondani, ha nem láttunk volna már ilyet. De láttunk, nem is olyan nagyon régen, úgy három éve. A 43 éves Szíj Melindát a Megasztár 5 idején kis túlzással a magyar Susan Boyle-ként emlegették. A párhuzamra minden ok megvolt: jött egy a nő valahonnan vidékről (Nagyigmándról), egy traktorgyárból a maga esetlenségével, és énekelt egy olyat, amire senki nem számított. Erdélyi Mónika azért nem olyan istenáldotta tehetség, mint Szíj Melinda, de van valami hangja, jól elfér Gáspár Laci oldalán. De a tánc (hiába a nagy siker a Gangnam Style-lal), na az nem az erőssége, pedig még a Szombat esti láz első szériájában is szerepelt.

A tiszteletet nem mellőzve, ügyetlen, bizonytalan volt a második adásban, nem rogyasztott jól, és a lábát is egészen furcsán rakta át a-ból b-be – bár lehet, hogy csak rossz passzban volt, mert ez a Gangnam Style-nál nem érződött. A műsor a show-elemek épül inkább, mint az éneklésre – és ezt a harmadik adásra sikerült is erősítenie Erdélyiéknek. Így látják a csatorna szavazó is: szerintük az elmúlt három hétben a 40 éves műsorvezető fejlődött a legtöbbet. Hogy tényleg így van-e, azt csak Erdélyiék, meg az énektanáruk tudja (az első produkciót ide kattintva tudja megnézni), de az biztos, hogy ezúttal jó volt a dalválasztás.

Akadt még más párhuzam Erdélyi Mónika és Szíj Melinda között: a dal, amit Gáspár Lacival előadott (I Love you Baby), és a ruha, amit a második adásban Erdélyire adtak – hasonlókat választott/kapott Szíj Melinda is. Na meg a hajuk is egyformán semmilyenre sikerült.

Szíj Melinda mindig szigorú

Hasonlítanak?

De azért akadnak eltérések is. Például, Szíj Melinda és Erdélyi Mónika között csak három év van, a Megasztár 5 felfedezettje mégis jóval idősebbnek tűnik, emellett az átlaghangulatuk is erősen különbözik, mert míg Erdélyi sokat mosolyog, addig Szíj Melinda alapállapotában feszült és szigorú. Na de mondja meg ön, hogy tényleg hasonlítanak-e! Erdélyi Mónikáék második adásbeli produkcióját ide kattintva, Szíj Melinda megasztáros előadásait pedig ide vagy ide nyomva nézheti meg.