Most, hogy Helen Fielding kinyírta Bridget Jones élete szerelmét, Mark Darcyt, aki közel sem volt jelentéktelen szereplője a könyvnek, összeszedtük, hogy milyen olyan regények, sorozatok vagy filmek voltak, amikben az író egy-egy főbb karaktert nyírt ki, amire a rajongók szinte egyáltalán nem számítottak. Ha érzékeny a spoilerekre, vagy nem nézte még meg a Trónok harcát, a Dextert, a Harry Potter filmeket, vagy nem látta még az Dallast, inkább ne olvasson tovább.

Mark Darcy - Bridget Jones

Az, hogy a most megjelenő harmadik Bridget Jones regényben már nem szerepel Mark Darcy, mert az könyv írója, Helen Fielding egyszerűen kinyírta őt, nem nevezhető igazán spoilernek, inkább egy marketingfogásnak, ugyanis ezzel reklámozzák a könyvet. Persze attól még megdöbbentő, mivel egy igen fontos karaktert sikerült így kiiktatni.

Albus Dumbledore - Harry Potter

A Roxfort iskola igazgatóját  J. K. Rowling a hatodik könyvben, a Félvér Hercegben nyírta ki, miután Dumbledore egy gyűrű (az egyi horcrux), megmérgezte őt, és amitől idővel amúgyis meghalt volna. De mivel tudta, hogy Voldemort meg akarja őt öletni, méghozzá Draco Malfoy-jal, Dumbledore úgy döntött, hogy inkább Pitont kéri meg erre, hogy nehogy Malfoy jöjjön ki rosszul ebből a szituációból.

Felsorolhatatlanul sok ember - Trónok harca

A Trónok harcában az elejétől úgy épül a történet, hogy látjuk a sok szarkavarás és hatalomvágy ellentéteként a Stark-családot, akik igazságosak, okosak és mindig a lehető legjobbra törekszenek. Éppen ezért kiborító, hogy a családfőt, Eddard Starkot lefejezteti egy idegbeteg kölyökkirály. Később, egy esküvőn meggyilkolják a feleségét és elsőszülött fiukat – aki közben Észak királya lett –, illetve több hasba-késszúrással megölik Robb királynőjét, Jeyne Westerlinget, aki speciel terhes.

A sorozatban fontos még Khal Drogo halála, aki egyrészt a dothraki nép egyik erős vezetője, és a férje Daenerys Targaryennek, aki vissza akarja szerezni a Vastrónt (amin a kerge kölyökkirály, Joffrey Baratheon ül). Csakhogy egy boszorkány, a lemészárolt birkaemberekért bosszút állva megmérgezi őt, és még megszületése előtt meghal a közös gyerekük.

Rita - Dexter

A Dexter című sorozat a negyedik évad végén adott egy olyan gyomrost a nézőinek, amit sokan minden idők egyik legsokkolóbb sorozatjelenetének kiáltottak ki. A sorozatgyilkosokat gyilkoló sorozatgyilkos szőke felesége, Rita mindig is a normális életet képviselte a főszereplő sötét oldalával szemben, még szült is egy gyereket Dexternek, és mit sem sejtett párja gyilkos ösztönéről. Az öldöklés következményeitől azonban őt sem lehetett megkímélni. Amikor az egész évadon átívelő rejtély végre az utolsó rész végén megoldódott, amikor a gonosz gyilkos végre megkapta Dextertől méltó büntetését, amikor a néző elégedetten dőlt hátra, és azt hitte, már csak a főcím van hátra a negyedik szezonból, akkor az utolsó pillanatban előkerült még egy hulla, ami rögtön más megvilágításba helyezett mindent, ami addig történt.

Marion Crane - Psycho

A filmtörténetben ez az első olyan alkotás, amiben a főszereplőt már a film felénél brutálisan megölik, ami miatt ott marad a sztori egy bazinagy lyukkal a közepén, és lehet tovább szorongani. Ilyen karakter kinyírás amúgy sem addig, se azóta nem nagyon volt. A főszereplőt egyébként Janet Leigh alakította, a híres zuhanyzós jelenetet pedig hét napon keresztül forgatták, és vagy 70 különböző kameraállást alkalmaztak, és itt látható a filmtörténet legelső vécécsészéje is.

Bobby Ewing - Dallas

Bár Bobby Ewing csak kicsit halt meg a Dallasban, muszáj betennünk őt ebbe a válogatásba, mert végül a rajongók felháborodása miatt élesztették fel a karakterét. A Bobbyt alakító Patrick Duffy az 1985-86-os évadból maradt ki, ugyanis ekkor volt az, mikor Bobby meghalt, és az évad végén a felesége Pamela felébredt, és boldogan konstatálta, hogy csak álmodta az egészet és Bobby ott zuhanyzik a fürdőben.

Tamás atya - Jóban rosszban

Bobby Ewinghoz hasonlóan járt a Jóban rosszban sorozat Tamás atyája is, akit kinyírtak a sorozat írói, majd rajongói nyomásra visszaírták az atyát alakító Száraz Dénest, de már mint Varga Balázst, aki csak olyanra műttette magát, mint Tamás atya.

Rómeó és Júlia - Rómeó és Júlia

És ha nem tudta volna, Shakespeare Rómeó és Júliájában végül mindkét főszereplő, Rómeó és Júlia is meghal. Júlia mérget iszik, amitől nem hal meg, csak annak látszik, Rómeó ezt viszont nem tudja, ezért igazi mérget iszik és meghal, majd a felébredő Júlia ezt meglátja, és zokogva szíven szúrja magát – a Baz Luhrmann féle verzióban viszont fejbe lövi magát