Több szintesek és általában mind medencés, átlagáruk tízmillió dollár körül mozog. Jennifer Lopez birtokán teniszpálya is van, Christina Aguilera mediterrán hangulatú villájában pedig moziterem is található. Kristen Stewarté olcsónak számít a 4,8 millió dolláros árával, mégis közvetlen kilátás nyílik belőle a Csendes-óceánra. Ön melyikbe költözne? Adjon tíz pontot a kedvencének, egyet annak, amelyik ingyen se kéne!

1. Sarah Michelle Gellar - Los Angeles/Mandeville Canyon

A 36 éves színésznő-producer idén októberben fizetett 6,1 millió dollárt, vagyis körülbelül 1,3 milliárd forintot fizetett nemrég férjével, Freddie Prinze Jr.-ral az alábbi, 680 négyzetméteres Los Angeles-i házért. A klasszikus, sőt talán inkább már-már giccses hangulatú Mandeville Canyon-i házat 2006-ban építették, és már egy ideje árulják; 2010-ben például körülbelül kétmillió dollárral (cirka 430 millió forinttal) többet kértek érte.  A házban hat hálószoba van, de található benne könyvtárszoba is. A játékszoba, a médiaszoba és az edzőtermet a harmadik szinten találják meg a lakók. Önnek kellene? Természetesen tartozik hozzá vízeséses medence és kandalló is!

2. Jennifer Lopez - Southampton/Water Mill

Bár a hírek szerint a kétgyerekes, karcsú Jennifer Lopeznek több háza is van az Egyesült Államokban, májusban újabbat vásárolt az eddigiek mellé. Az alábbi nyolc hálószobás luxusvilláért tízmillió dollárt, vagyis körülbelül 2,1 millárd forintot fizetett az énekesnő, de állítólag már régóta vágyott rá, hogy legyen egy elvonulásra is alkalmas birtoka a hamptonsi térségben. A 2004-ben épült, részben klasszikus, részben modern stílusú házban négy és fél fürdőszoba található, illetve tartoznak hozzá vendégházak is. Az úszómedencén túl teniszpálya is van a birtokon. A hamptonsi villában már történtek érdekességek is: habár voltak biztonságiak a birtokon, augusztus elején egy férfi hat napig csövezett a villában, sőt, az udvarán önkielégítést is végzett. Ez idő alatt az énekesnő nem tartózkodott ott, a szomszédok meg azt hitték, hogy egy alkalmazott. Utóbb kiderült, hogy a 49 éves férfi korábban tűzoltó volt, leszerelése óta többször letartóztatták, és korábban már zaklatta Lopez édesanyját is. Na de önnek kellene az ingatlan?

3. Christina Aguilera - Beverly Hills/Mulholland Estates

Az énekesnő, csakúgy, mint Jennifer Lopez, tízmillió dollárt (kb 2,1 milliárd forintot) fizetett tavasszal az alábbi, Robbie Williams és Charlie Sheen szomszédságában, a zárt Mulholland Estates-en található birtokért. Bár a vételár nem volt csekély, a szexire fogyott Aguilera még így is pluszosan zárt: hiszen végre két év hirdetés után sikerült 13,5 millió dollárért (kb. 2,9 milliárd forintért) eladnia előző, mediterrán hanagulatú otthonát. Az új vétel terén azért nem volt túl merész, mert itt is akadnak bőséggel mediterrán stíluselemek, elég, ha csak kívülről megnézik. A kétszintes villában hat hálószoba és nyolc fürdőszoba van, tartozik hozzá egy tengerisós medence és egy fürdőház is, az udvaron pedig filagória és beépített barbecue is akad. Moziterem, könyvtár, bár, terasz Aguileráéknál is van, sőt, a loggia fapaneleinek bizonyos részeit kézzel festették.

4. Gábor Zsazsa - Los Angles/Bel Air

Habár a 96 éves színésznő és férje eladták Los Angeles exkluzív részén fekvő ingatlanjukat, egy bírói döntés értelmében egészen Gábor Zsazsa haláláig ott élhetnek, miközben a luxusotthon új tulajdonosától évi 325 ezer dollárt (69,8 millió forintos) is kapnak. Az 1955-ben épült Bel Air-i ingatlan a '70-es évek óta volt Gábor Zsazsáék tulajdonában, és 2010-től egészen idén áprilisig árulták, hogy kilencedik férje tudja miből finanszírozni az asszony egyre gyarapodó orvosi kezeléseit. A XIV. Lajos-korabeli bútorokkal felszerelt kúria egy hegyoldalban található, négy hálószobája és hat fürdőszobája van, a telek pedig, amin fekszik, körülbelül négyezer négyzetméteres. Tartozik hozzá úszómedence is, és több filmet is forgattak már benne, egyebek mellett az Oscar-díjas Argó-akciót is. Sőt, állítólag egy ideig Elvis Presley és Howard Hughes is lakott benne.

5. Kristen Stewart - Malibu

Bő egy évvel ezelőtt, 2012 őszén vásárolta meg Robert Pattinson exnője, Kristen Stewart az alábbi malibui ingatlant édesanyjával, nagyjából feleannyiért, mint amennyit például Christina Aguilera fizetett a sajátjáért. A háromszintes ingatlanért 4,8 millió dollárt (kb. 1 milliárd forintot) adtak Stewarték, vagyis a gyanú szerint inkább csak a jól kereső színésznő, édesanyja ugyanis valószínűleg pénzügyileg nem szállt bele az ingatlanba. A villában, amit a Northfoto képügynökség egy modern stílusú üveg és acél építményként jellemez, öt hálószoba van, padlója mindnek keményfa. Tartozik az ingatlanhoz vendégház is, de a kilátás sem utolsó: az ottaniak közvetlenül a Csendes-óceánt nézve relaxálhatnak. A színésznővel egyébként azért költözött az anyja is, mert hozzá hasonlóan épp akkor vált egyedülállóvá. Stewart anyja 27 év házasság után hagyta el a színésznő apját.

Plusz egy - London egyik legdrágább háza

Az egyesült államokbeli ingatlanok után egy brittel zárjuk a luxusépületek sorát. Az alábbi London legdrágább háza, amiért szeptemberben 105 millió fontot, vagyis kb. 36,5 milliárd forintot kért tulajdonosa, a Daimler-Benz birodalom örököse. Gert-Rudolf Flick professzor 1986-ban vásárolta meg a házat, amit az elmúlt 25 év legjobb londoni otthonának mondanak. A háromszintes villában hat hálószoba, öt fürdőszoba, hét nappali van, és természetesen egyáltalán nem zajos, na meg a kilátása is csodás. Önnek kellene az ingatlan, ami körülbelül hatszáznegyvenszer annyiba kerül, mint egy átlag brit otthon?