A 41 éves Oscar-díjas színésznő kiverte a hisztit, amikor megtudta, hogy a Vanity Fair nem a szépségéről készít cikket, hanem annak jár utána, hogy 2008-ban volt-e viszonya Jeff Soffer hoteltulajdonossal. A férfi időközben elvette Elle Macphersont, Paltrow meg már akkor is férjnél volt. Paltrow bojkottra szólította fel a celebismerőseit, de a lap így is dolgozik a cikken.

Az őrület jeleit mutató színésznő körüzenetben kérte meg híres és kevésbé híres ismerőseit, hogy amennyiben keresnék őket a Vanity Fairtől, tagadják meg a nyilatkozattételt a lapnak, amúgy pedig jobban teszik, ha a jövőben sem adnak nekik interjút. Egyáltalán, soha. Történt mindez amiatt, írja a Daily Mail, mert Paltrow-hoz eljutott a hír, hogy a lap épp azt kutatja intenzíven, félrelépett-e 2008-ban Elle Macpherson jelenlegi férjével, Jess Sofferrel. Kettőjük közül ez egyébként Paltrow-nak lenne igazán kellemetlen, ő ugyanis akkor már öt éve férjnél volt.

Akkor is csak barátok

Az ügyben Paltrow közvetlenül nem nyilatkozott, de sajtósa a Daily Mailnek azt mondta, hogy minden, a viszonyt feltételező pletyka teljességgel hamis. "Jeff régi barátja Gwyneth-nek, és semmiféle romantikus szál nem fűzte őket soha egymáshoz" – magyarázta a lapnak a szóvivő, hozzátéve, hogy az ominózus alkalomra (2008. november 14., a Soffer tulajdonában lévő miami Fontainebleau hotel újranyitása) nemcsak Paltrow utazott a helyszínre, hanem Soffer egyéb barátai is. A Page Six úgy tudja, hogy a szálloda buliján Soffer maga vezette körbe a hotelben Paltrow-t, akivel egy időre el is tűnt. A színésznőt ezután a Bentley-jébe csempészte, majd másnap Paltrow és Kate Hudson meglátogatták a jachtján Soffert.

A cikket még nem közölte le a Vanity Fair, de a főszerkesztő, Graydon Carter a londoni The Timesnak azt mondta, hiába küzd Paltrow, nem fogja tudni megállítani őket, szerzőjük, Vanessa Grigoriadis és csapata ugyanis rajta van az ügyön. A magánéletét fenevadként óvó színésznő korábban többször is szerepelt az újságban, nemcsak a címlapokon, írja a Business Insider.

Bár Patrow védi a magánéletét, időnként a coldplayes Chris Martinnal kötött házasságáról is nyilatkozik. Hol azt mondja, csodálatos a házaséletük, hol meg azt, hogy döcögősek a dolgok, és vannak nehéz időszakaik, amik azért, ugye, mindenhol előfordulnak. A múlt hónapban egy interjúban például azt mondta: ha férje valaha is megcsalná, megbocsájtana neki. Az utalgatás valószínűleg nem nélkülöz minden alapot, korábban ugyanis már szárnyra kapott a pletyka, hogy Martin megcsalta gyermekei anyját.