Palesztina környékére mentek vízért, hogy megkereszteljék a leendő brit trónörököst, Györgyöt. Maga Canterbury érseke öntötte rá a szenteltvizet, amit a csecsemő egy mukk nélkül tűrt (apja tett is egy vicces, de csípős megjegyzést). A hagyományok csorbát szenvedtek, a hét keresztszülő mellett csak a nagyon szűk család és a dadus, 23 ember volt jelen. Az elegancia és a kalapok eklektikussága a szokásos volt.

Megszokottnak mondható szélben-esőben várakoztak a brit lobogóba öltözött rajongók a nagy pillanatra, hogy begördüljön a luxuskocsi, kipattanjon belőle Vilmos herceg és Katalin hercegné, kezükben a leendő trónörökössel, György herceggel. A várakozás azért volt nagy, mert egyfelől végre megkeresztelték a fiút, másfelől három hónapja nem láthatták őt az alattvalók. A felhők közben eltűntek, a szél maradt, a hercegi család megérkezett. A kis herceget a testénél háromszor hosszabb, elefántcsontszín, viktoriánus palástmásolatba öltöztették (erről izgalmas részleteket itt olvashat). Anyja cirádamentes hasonszínű ruhában (Alexander McQueen), apja elegáns öltönyben villogott – olvasható-látható a Daily Mail cikkében.

A helyszín a St. James palota királyi kápolnája volt, ahol a 16. században eltemették Mária királynő szívét, és I. Erzsébet itt imádkozott – sikerrel – a spanyol armada inváziója előtt. A keresztelést nem kisebb személy, mint az anglikán egyház feje, Canterbury érseke, Justin Welby végezte (segítségére volt London püspöke, Richard Chartres is). A szenteltvizet pedig a Jordánból merítették. A nemrég egy kanadai bélyegre is felkerült György pazarul viselte a félórás procedúrát, nem sírt, nem kelletlenkedett. Apja, Vilmos azért odaszúrt neki a nyilvánosság előtt: "Ez az első alkalom, hogy egész nap csendben van".

György keresztszülei

Oliver Baker, Katalin és Vilmos egykori lakótársa; 

Emilia Jardine-Paterson belsőépítész, a hercegné barátnője;

Zara Tindall, Vilmos unokatestvére, a királyi család egyetlen tagja , aki keresztszülő lett;

William van Cutsem, Vilmos egyik legjobb barátja;

Hugh, Grovenor earlje (22 éves!), Vilmos keresztanyjának egyik fia;

Jamie Lowther-Pinkerton, Vilmos régesrégi szárnysegédje;

Julia Samuel, Diana hercegnő egykori közeli barátnője.

A ceremónián a királyi család nem jelent meg nagy számban: összesen 23 vendég volt. Köztük természetesen II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg, megjelent a Károly-Kamilla hercegi pár, Harry herceg (Vilmos öccse) pedig még a Bibliából is felolvasott. Anyai ágon is megjelentek a Middletonok, Katalin szülei, Michael és Carole, illetve húga, Pippa, aki is felolvasott Lukács evangélumából. Jessie Webb, György dadusa volt az egyetlen, aki a szűk családon, valamint a hét keresztszülőn kívül megjelent (őket keretes írásunkban soroljuk fel). Némi meglepetésre a királyi család több tagja nem kapott meghívást, így András és Edward herceg sem (előbbi már Vilmos kereszteléséről is lemaradt a falklandi háború miatt).

A királynő szokás szerint fagylaltszínben, kékben pompázott, de a megjelentek kalapjai is fantasztikusak voltak. György pedig menő ajándékot, egy fából készült játéktartó dobozt (kb. 111 ezer forint értékben) kapott a brit kormánytól, állítólag a kabinet minden tagja beleadott pár fontot. A keresztelő után aztán mindenki megjelent a közönség előtt, majd átmentek a Clarence House-ba, Károlyék rezidenciájára egy teára, ahonnan a mindig elfoglalt királynő sietve távozott. És a végére egy bónusz-érdekesség: a hollywoodi celebeket a Vanity Fairnek és Vogue-nak fotózó Jason Bellt hívták meg, hogy örökítse meg a ceremóniát.