Borzasztóan alapos kérdőíves felmérések után a Vulture magazin nyilvánosságra hozta, kik a legkelendőbb, legértékesebb hollywoodi sztárok. Cikkünkben a legérdekesebb részleteket, és szempontjaikat is összegyűjtöttük, hogy önnek ne kelljen négyszáz nevet elolvasnia.

A Vulture magazin alapos kutatómunkával listát állított össze a legkelendőbb hollywoodi sztárokról. Az úgynevezett sztárérték meghatározásáról, vagyis a listaösszeállítás módszertanáról itt olvashat többet, de azért mi is összeszedtük a maratoni írásmű lényegét, hogy lássék: a nevek nem csak úgy találomra kerültek egymás után.

Szempontok az egyes színészeknél:

  • 2008-2013 közötti, az ő nevével eladott filmjei bevételei, mind az Egyesült Államokban, mind külföldön (ha valaki később tűnt fel, akkor csak az első nagy szerepétől vizsgálták);
  • stúdióérték – név nélkül megkérték a négy legnagyobb stúdió producereit, hogy egytől tízig értékeljék, mekkora dobás lenne leszerződtetni az adott színészeket egy olyan szerepre, amiben bizonyítottan jók;
  • szerethetőség – ezt az E-Score közvéleménykutató úgy mérte, hogy először felismertette az adott sztárt arcról, majd arról érdeklődött a kutatásban résztvevőktől, mennyire kedvelik az illetőt.  Így persze előfordulhat, hogy valakit sokan szeretnének, csak nem ismerik meg, vagy összekeverik valakivel;
  • Oscar-díj – akár megkapja, akár jelölik, jó pont a színésznek;
  • kritikai elismertség – vagyis mit írt róla a szaksajtó; 
  • Twitter-jelenlét – korábban a címlapok száma fontosabb volt, most viszont áthelyeződött a hangsúly;
  • bulvár – itt három bulvárfőszerkesztőt kértek pontozásra, hasonlóan, mint a stúdiós szekciónál.

És most jöjjön a lista első húsz helyezettje: galériánkban megnézheti őket! A teljes listát itt találja.

A Vulture egyébként több rangsort is felállított, a fenti galériában az összesítést nézhetik meg. Viszont érdekesnek találtunk még hármat.

  • Ebben a névsorban arra koncentráltak, hogy hogyan alakul a lista, ha a nemzetközi népszerűséget tekintik a legfontosabb szempontnak. Itt is Robert Downey Jr. az első, viszont Will Smith követi, Leonardo DiCaprio a harmadik. A legelőkelőbb helyezést elérő nő Sandra Bullock, tizedikként.
  • Ezen a listán főleg a bulvárérték számít, vagyis, hogy mennyire fogynak velük a lapok, mennyire érdekli a rajongókat. Itt Jennifer Lawrence győzött, a második Mila Kunis, a harmadik pedig Brad Pitt lett. Érdemes tovább is tanulmányozni.
  • Végül pedig arról is összeállítottak egy listát, kiket tisztelnek a legjobban. Ezt Meryl Streep vezeti, a második helyen Denzel Washington áll, míg Clint Eastwood a harmadik.