Egy csomó híresség annyira hasonlít egymásra, hogy talán tényleg létezik egy génkészlet, amelyik híres embereket termel ki. Lindsay Lohan egyből több hírességre is hasonlít ahhoz képest, hogy éppen mennyi botox van benne. Katy Perryt Zooey Deschaneltől csak a nagy melle különbözteti meg, de Keira Knightleyt Natalie Portmantől még az sem.

A legfrissebb celebhasonmás Dakota Fanning, akiről azután derült ki, hogy nagyon hasonlít Kate Hudsonra, hogy a napokban smink nélkül fotózták le egy reptéren. A 18 éves színésznő a legtöbbször sminkben mutatkozik, de a repülőútra smink nélkül ment, így derült ki, hogy Kate Hudson smink nélkül olyan lehet, mint Fanning.

Ez újabb bizonyíték arra, hogy talán létezik egy olyan génkészlet, amelyik a hírességeket kitermeli, pláne, ha azt nézzük, hogy sokszor az egymással nem is egy korosztályba tartozó hírességek hasonlítanak leginkább egymásra, mint Fanning és Hudson esetében.

De hasonló a helyzet a szintén még tinédzser Taylor Momsennel, aki a fiatal Debbie Harryre hasonlít meglehetősen. Mondjuk a minden ellen lázadó Momsen esetében a hasonlóság lehet valamennyire szándékos, például, hogy Harryhez hasonlóan festi ki a szemét, de ez még azért kevés lenne, a szájuk és az arcformájuk is meglehetősen hasonlít egymásra. Harry egyébként Lindsay Lohanre is hasonlít bizonyos ruhákban bizonyos szögekből.

Lindsay Lohan Debbie Harry mellett a botoxszintjétől függően hasonlít Goldie Hawnra is. Amikor február elején elég erősen eltorzult arccal jelent meg, nagyon könnyű volt összekeverni az elfuserált plasztikai műtéteiről híres színésznővel . Míg Harry és Hawn örülhet, hogy egy 25 éves színésznőre hasonlítanak bőven hatvanon túl, addig Lohannek nem biztos, hogy olyan nagy dicsőség ez.

Az azonos korosztályban lévő hírességek között a legismertebb hasonmások talán Keira Knightley és Natalie Portman. Ők annyira hasonlítanak egymásra, hogy ezért már fizettek is nekik. A Csillagok háborúja: Baljós árnyak című részében az akkor még szinte teljesen ismeretlen Knightley alakította a Padmé hercegnőt alakító Portman hasonmását.

De meg kell említenünk Zooey Deschanelt és Katy Perryt is, akiket nagyon sokáig csak egy pár nagy mell különböztetett meg egymástól Katy Perry nyakában. Az utóbbi egy évben azért már viszonylag egyszerű különbséget tenni köztük. Egyrészt azért, mert Perrynél bekattant valamit, és folyton rózsaszín, zöld vagy kék a haja, másrészt Deschanel beletörődött a rá kiosztott szemüveges, kicsit szomorkásan vicces geek csaj szerepébe, és nemcsak a filmjeiben, de az életben is ezt hozza egy ideje.

A kevésbé elcsépelt hasonmások között van egy néhány hónapja létező páros, Rooney Mara és Jennifer Connelly. Ez a páros azért nem volt sokáig annyira nyilvánvaló, mert Mara még csak most kezd befutni. Ő alakította Lisbeth Salandert a Tetovált lány amerikai remake-jében, valamint a Közösségi hálóban ő volt Mark Zuckerberg csaja. Connelly neve többek között a Requiem egy álomértból vagy a Csodálatos elméből lehet ismerős, az utóbbi években viszont kicsit visszavett a tempóból, ezért viszonylag ritkán jelenik meg eseményeken.

Szintén nem túl ismert ikertorony-pár a Scarlett Johansson és Amber Heard alkotta duó. Amber Heard Marához hasonlóan mostanában kezd csak befutni, nem annyira ismert az arca. Legutóbb a Rumnaplóban kapott szerepet, korábban pedig a Zombieland volt a legismertebb filmje, amiben csak egy olyan kicsi szerep jutott neki, hogy a neve egy szobaszám volt. Ahogy viszont egyre többet szerepel a 25 éves színésznő, egyre nyilvánvalóbb, hogy ő a kicsit szögletes arcú Scarlett Johansson.

Végül emlékezzünk meg a legegyértelműbb férfi párosról is. A férfiak között nem annyira jellemző az ilyen szintű hasonlóság, pláne, hogy szakállal, bajusszal, borostával nagyon sokat tudnak variálni, így sokszor nem olyan nyilvánvaló elsőra a nyilvánvaló. Az Elijah Wood Daniel Radcliffe párosról viszont ezt nem lehet elmondani. Mintha még rá is játszanának arra, hogy mennyire hasonlítanak egymásra. Egyik sem próbál egy kicsit sem másképp kinézni, mint a másik.