UFO Zsolt perének harmadik napján két dolog történt: egyrészt a kerítéssel és csalással vádolt előadó elsírta magát vallomása közben, másrészt nagyon sokszor elismételték azt, amikről már eddig is szó volt.

 “Soha nem szerettem volna ilyen pulpitusnál állni” – mondta UFO Zsolti a tárgyalás harmadik, a saját nagymonológja második napján a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtökön. A keddi tárgyalási napon hevesen érvelt ártatlansága mellett, elkezdte felidézni, hogy milyen kapcsolatot ápolt a közel 30 passzív alannyal, vagyis fiatal nővel, akiket a vád szerint külföldi prostimunkához segített.

A csütörtöki tárgyalási nap ott folytatódott, ahol a keddi abbamaradt: UFO Zsolti beszélt. Még nem láttunk olyat, hogy egy vádlott nagyjából két egybefüggő tárgyalási napnyi vallomással készül, de UFO Zsolti nem viccel, amikor arról van szó, hogy meggyőzze igazáról a bíróságot.

Miután ismertette nagy vonalakban a történteket, elkezdte előadni tételesen, hogy a perben szereplő passzív alanyok közül melyikkel milyen kapcsolatban állt, pontosan hogyan keveredtek kis Svájcba egy bordélyházba, mennyire nincsen semmi köze semmihez a vádpontokból.

“Az egyetlen komoly barátnőm volt” – mondta V. Zsolt, amikor az egyik passzív alanyhoz ért a felsorolásban, majd összeomlott, elsírta magát. A bíró azonnal szünetet rendelt el, de a végig nagyon magabiztosnak, és a helyzethez képest lazának tűnő V. Zsolt igyekezett magát összeszedni még a teremben. “Nem kell szünet, csak emberből vagyok. Nem kell szünet” – mondta a könnyeivel küszködve.

Végül tíz perc szünetet rendeltek el. V. Zsolt viszont a szünet után is eléggé zaklatottan beszélt, hangja el-elcsuklott, amikor a fent említett passzív alanyról volt szó. Az UFO zenekar egykori énekese azt mondta, a kérdéses nő nagyon közel állt hozzá, tőle kért akkor is segítséget, amikor a szülei kisebb anyagi gondba kerültek. Nagyon rosszul esett neki, hogy a kialakuló perben végül a nő ellene vallott, és állítása szerint teljesen máshogy állította be a kapcsolatukat a vallomásban, mint ahogyan az az életben volt.

A tárgyalási nap nagy része azzal telt el, hogy miután UFO Zsolti befejezte a másfél napos monológját a bírónő elkezdte tételesen végigkérdezni azt, amit éppen végighallgatott, és aminek a részleteit már egyszer, az első tárgyalási napon nagyjából meghallgathattuk a vádirat és a passzív alanyok vallomásainak ismertetésekor. A magyar jog már csak ilyen, egy tárgyaláson rettenetesen sokszor végig kell hallgatni, hogy mi történt, viszont egy közel 30 elemből álló listánál ez egy meglehetősen hosszadalmas folyamat.

Azért kiderült két érdekesség, amelyekről eddig nem nagyon írtunk, az egyik a tárgyalóban, a másik a folyosón. A tárgyalóban kezdtek kirajzolódni annak a meglehetősen kusza pénzügyi befektetés körvonalai, ami miatt UFO Zsoltit csalással is vádolják.

A dolognak az volt a lényege, hogy UFO Zsolti pénzt kért a lányoktól befektetésre, amit aztán egy külföldi brókercégen és egy ismerősén keresztül kicsit megforgatott, hogy aztán a lányoknak visszaadja a kölcsönkért pénzt, ő pedig megtartsa a nyereséget. A lányok azért nem kaptak a nyereségből, mert nekik azt a szívességet tette, hogy vigyázott a pénzükre, hogy ne tudják azt elkölteni, merthogy a legtöbb lánynál az volt a cél UFO Zsolti szerint, hogy segítsen neki megtakarításokat képezni.

A gondok akkor kezdődtek, amikor a zavaros pénzügyi tranzakciók nem hozták a várt eredményeket, V. Zsolt a teremben is eléggé elkente a dolgokat, több hetes átutalási időkről, meg technikai akadályokról beszélt, amik meggátolták a lányok kifizetését. Ennek a részleteit a későbbi tárgyalási napokon tisztázzák majd.

És végre az is kezd körvonalazódni, hogy hogyan indult el ez az egészügy. Azt az információt kaptuk, hogy az ügynek ezt a részét a mai napig nem sikerült kinyomozni, de az egész bili nem azért borult, merthogy lányok feljelentették volna V. Zsoltot vagy valami hasonló. Az történt, hogy V. Zsolt tavaly áprilisi letartóztatása előtt kb. 9 hónappal elkezdték lehallgatni V. Zsolt telefonját.

Hogy ki és miért kezdte el a lehallgatásokat nem tudni, de a lehallatási jegyzőkönyv végül nagyon fontos szerepet kapott a nyomozásban és a perben, ezekben szerepelnek azok a beszélgetések, üzenetek, amelyek miatt V. Zsoltot támadják, és amikkel egyben egyébként V. Zsolt védekezik is. A vád szerint a lehallgatott beszélgetések arra utalnak, hogy V. Zsolt prostikat közvetített, V. Zsolt szerint viszont pont az olvasható ki a felvételekből, hogy ő csak a körülmények szerencsétlen összjátékának áldozata.

Miután összedőltek a dolgok V. Zsolt körül, néhány lány, akiktől kölcsönt kért, feljelentette csalásért, nagyjából így rakódik össze az ügy gerince, de akkor még nem volt szó arról, hogy a másik két vádlott hogyan kerül a képbe, pontosabban a vádlottak padjára. Elég hosszú pernek ígérkezik az ügy, és csak január végén jön a folytatása.

A fenti cikket kommentálhatja Facebook oldalunkon.

Kövessen minket a Facebookon is!