A vasárnap kiosztott MTV EMA-gála legérdekesebb kérdésére kerestük a választ, hogy oké-e az, hogy a korábban szinte csak a sztripklubokban látható seggrázásnak mostanra igazi nagykövete is lett? A feltörekvő rapper Iggy Azalea szerint például tök béna, Lena csak simán nem próbálná, Will Ferrell meg kikéri magának, hogy letwerkezzük.

Miley Cyrus egyetlen kurvás seggrázással meghatározta az egész évet. A sztriptízbárokból hirtelen kitört az egyszerűen csak twerkelésnek hívott mozdulat, amit még akkor is Cyrushoz kell kötni hosszú éveken át, ha a kelet-magyarországi diszkókban a klasszikus seggdugdosás már rég a finom párkeresési szokások közé tartozik. Többen is a popzene végét látják abban, hogy már tényleg csak azzal lehet extrém valaki, ha nagyszájú ribanc módjára viselkedik több millió ember előtt, mások viszont remeknek tartják, hogy végre nem kell szégyellősködni. Na de mit szólnak ehhez a valamivel szofisztikáltabb celebek, akik leginkább a munkájukkal akarnak befutni?

Ami lett belőle, az béna

„Twerköltem már, és azt hiszem, elég jó vagyok benne. Szerintem tök jó ez az egész, de nem tetszik, amivé vált. Régen egy jó időtöltés volt a sztripklubokban, ma meg valami prosztó hülyeség. Nem mondom, hogy Miley Cyrus hibája, hogy ez a mozdulat ilyenné vált, de ez van, amikor a világ túlzottan felkap valamit” – mondta a Velvetnek a rapper-modell Iggy Azalea, aki mellesleg Bruno Mars szörnyű dalát is feldobta Amszterdamban egyrövid szerepléssel.

Arcon ütlek mindjárt

Sokkal érdekesebb persze, hogy mit gondol erről az egész jelenségről a vicchíradós álcájában érkezett Will Ferrell, vagyis épp Ron Burgundy, a Leslie Nielsen utáni buta humor atyaúristene: „Ha még egyszer így hívsz, megütlek az arcodon” – mondta gyorsan a twerk szóra reagálva, de azért azt is elmondta, hogy ideális esetben mit tenne: „Ha Miley Cyrus alám pucsítana tánc közben, én is megcsinálnám.”

Szarul néz ki

Mivel ezt az egész seggrázós dolgot az internet kapta fel, logikusnak tűnt, hogy megkérdezzük az internet idei másik kedvencét, a Fox című dallal befutott Ylvis zenekart, akik nagyon lelkesen magyarázták el a dolgokat. „Hát mi is próbáltuk már, de nem hinném, hogy túl sokat kéne mutatnunk. Szarul néz ki. Ez a lányoknak van kitalálva, meg persze azoknak a fiúknak, akik tudnak twerkölni. Mi nem azok vagyunk, de talán egy nap azok leszünk” – mondta a testvérekből álló zenekar feketébb hajú tagja, Vegard Ylvisåker, aki mellesleg azt is bevallotta, hogy teljesen tisztában van azzal, hogy soha a büdös életben nem fognak még egy olyan ismert dalt gyártani, mint a Fox.

A mester

A hollandok egyik kedvenc énekesnőke, az állandóan wannabe-punk hajjal pózoló Eva Simons viszont végre hivatalosan is a twerkölők táborát erősíti. „A mestere vagyok az egésznek, és most, hogy mondod, az after partyn be is fogom mutatni, milyen jó vagyok benne” – ígérte Simons, aki egyébként a hírek szerint végül senkinek sem próbálta prezentálni hihetetlen tudását. Németország kedvenc énekesnője, Lena viszont teljesen kizártnak tartja, hogy megpróbálja a pózt: „Nem állna jól nekem. Pár embernek jól áll, de ha én csinálnám, az katasztrófa lenne” – hagyta lezáratlanul a témát 22 éves Lena. A gála intergalaktikus MC-je, Redfoo egyszerűen csak azt ismerte be, hogy próbálta elsajátítani otthon a mozdulatot, de mindig összekeverte a saját slágerének klasszikus mozdulataival, úgy meg baromi nehéz.

Maga a twerking

A mozdulat kulcsáról másokat is akartunk kérdezni, de Jared Leto például akkora pofával vonult végig, hogy esélyünk sem maradt, Katy Perry pedig valahol érthető módon inkább a rajongóival készített duckface-fotókat. Az igazán érintett Miley Cyrus csak a tévékkel állt már szóba, viszont a rajongói kedvéért átment a szőnyegen. Különösebben nem hazudtolta meg magát, mert a biztonság kedvéért ezt is aligruhában tette, kicsit természetesen segget rázva.