Általában jó reggelt és jó estét üzenetek kerülnek a hazai celebnők szelfi fotói alá. A Sugarbirdös lányok a tükör előtt állva, oldalra billentett fejjel, keresztbe tett lábbal fotózzák magukat a tükör előtt, Horváth Éva, Szabó Zsófi és Sarka Kata smink nélkül is fotózza magát, Monique Covet pedig feszegeti a határokat.

Nő a tükör előtt

Az év szava 2013-ban a selfie lett az Oxford Dictionaries Online választása szerint, ezért megnéztük a hazai celebnők idei fontosabb szelfijeit. Monique Covet feszegeti a határokat, Aleska Diamond mémmé vált az aleskadiamondinggal, a Sugarbirdös csajok mindegyike ugyanabban a pózban fotózza magát, Szabó Zsófi pedig a szelfikirálynő, ő az, aki a legtöbbet posztolja a magáról készített fotóit a Facebookra. Nehéz választani, mi alapján rangsoroljuk a hazai celebnők szelfijeit, esztétikai, súlyossági vagy legművészibb szempont szerint. Így inkább azokat a képeket választottuk, amik valamiért eltérnek azoktól a szokásos duckface-es képektől, amit mindenhol látni, és némi pluszt visznek az egyszerű ember mindennapjaiba. 

A Sugardbirdös lányok, akikhez legnagyobb sajnálatunkra Lola is csatlakozott, rendszeresen ugyanabban a pózban mutatják magukat: tükör előtt állós, oldalra billentett, keresztberakott lábas képeket posztolnak magukról. Ezt bármilyen napszakban és bármilyen évszakban képesek produkálni. Debreczeni Zita kabátban, farmerban áll így a tükör előtt, Zimány Linda otthon táskával a karján áll, a már november elején karácsonyozó Dukai Regina kezeslábasban is posztolta magát ebben a pózban. Bódi Sylvi ritkán posztol szelfiket a többiekhez képest, de ha teszi, akkor vagy a macskájával együtt fotózza egy testrészét, vagy a tükör előtt áll, oldalra billentett fejjel, keresztbetett lábakkal. Természetesen a fotók nagyja nemcsak arról szól, hogy milyen jól néznek ki a celebnők, amikor csak úgy magukra kapnak valamit, a lényegük a ruhák-táskák promója – ezt csinálja Rihanna is. 

Önarckép

Átnyálazva a celebnők szelfikéit, a legáltalánosabb, hogy az egész napjukat leírják röviden a közelről készült önarckép alá. Így egyfajta naplót követhetnek a rajongóik. Jellemzőek még jó reggelt, szép napot nektek, a jó éjszakát, szép álmokat, és az ölellek titeket képaláírások is. Horváth Éva, Sarka Kata és Szabó Zsófi azok, akik smink nélkül is lefotózzák magukat, Horváth Éva például a leégett arcát is megmutatta smink nélkül. Lola, Aleska Diamond, Palvin Barbara, Sarka Kata és Szabó Zsófi rendszeresen közelről fotózzák az arcukat, ebben talán világszinten is rekordot döntene Szabó Zsófi, aki már 2012. márciusban is aktívan készítette magáról a portréfotókat. 

A legtöbb fotó az interneten a Facebookon és a Snapchaten van a világon (46-46%), az Instagram egyelőre csak 7%-ot tudhat magáénak. Naponta összesen 758 millió képet töltenek fel az internetre.