Az autóbalesetben elhunyt színész gyerekkora óta kamerák előtt él, rajongott a sportautókért, 19 éves lánya pedig azért költözött Kaliforniába, hogy közelebb lehessen hozzá.

Ahogy arról hírt adtunk, szombat éjszaka autóbalesetben életét vesztette Paul Walker, akit leginkább a Halálos iramban-filmek Brian O'Connerjeként ismerhetett a magyar közönség. A 40 éves színész egy dél-kaliforniai jótékonysági rendezvényen vett részt, majd barátja 2005-ös Porsche GT-jével távozott az eseményről, mely nem messze volt Hollywoodtól. A rendezvényen a Fülöp-szigeteki túlélőknek gyűjtöttek pénzt.

"Nehéz szívvel tudatjuk, hogy Paul Walker egy tragikus balesetben vesztette életét, amikor távozott saját jótékonysági szervezete, a Reach Out Worldwide gálájáról. Egy barátja autójában utasként utazott, mindketten meghaltak. Walker a Halálos Iramban hetedik szériáján dolgozott" - írja a Revolt.

A negyvenévesen elhunyt színész gyakorlatilag az egész életét a kamerák előtt élte le, hiszen már kétévesen szereplője lett egy Pampers pelenkrareklámnak, 12 évesen pedig már tévéműsorokban dolgozott. Első filmje 1986-ban készült, bár a Monster in a Closet című horror még tipikusan az a film, amiben a nagyon olcsón dolgozó kezdő színészek szoktak feltűnni.

Az első sikere természetesen a Halálos iramban első része, amiben Vin Diesel oldalán lett ismert színész. Ezek után azonnal feljebb került a neve a filmek stáblistáján, a 2001-es Kéjutazást gyakorlatilag vele adták el, 2005-ben a Tenger vadjaiban pedig Jessica Albával alkottak különlegesen jól kinéző párt. A legnagyobb elismerés mégsem az, hogy közel lehetett Jessica Albához, hanem az, hogy 2006-ban komoly szerepet kapott a Clint Eastwood-rendezés Dicsőség zászlajában. A Halálos iramban-szériát soha nem tudta, és valószínűleg nem is akarta levetkőzni, az autó-verekedés-feszítés háromszögre épülő sorozat összes részben szerepelt, jelenleg a hetediket forgatta.

O'Connor halálát a szenvedélye okozta: megőrült a menő autókért, amik nagyon gyorsan tudnak menni. Telejsítette a Redline Time Attack nevű amerikai versenyt is egyszer, ott egy nagyon felturbózott BMW M3-at használt, és halála előtt nem sokkal egy autós showműsoron is dolgozott. Legnagyobb büszkesége Nissanja volt, amit teljesen ő szabatott át a saját elképzeléseire, a Halálos iramban második részében pedig több jelenetet is kaszkadőr nélkül vett fel az autóval.

Az utóbbi időben a tengerparton két kutyájával élő Walkernek van egy 19 éves lánya is, Meadow, aki nemrég költözött át Hawaii-ról Kaliforniába, hogy közelebb lehessen édesapjához.