Nyolcvankilencen indultak a Miss Earth fülöp-szigeteki világversenyén idén, amit annak ellenére megtartottak, hogy a régióban a nemrég tájfun pusztított. A bonyolult körülmények között kiküldött magyar induló, Huszárovics Dalma nem került be a legjobbak közé, különdíjat sem kapott.

Balhé övezte a 24 éves Huszárovics Dalma kijutását a 2013-as Miss Earth világversenyre, a hírek szerint ugyanis először nem őt, hanem egy Kelemen Henrietta nevű versenyzőt küldtek volna ki rá – aztán egy szövevényes sztori végeredményeként valahogy mégis Huszárovicsot utaztatták ki. A sokadrangúnak tűnő döntő lement múlt hétvégén Muntinlupában, de sok mindenről nem maradt le a haza: a versenyt úgysem Huszárovics, hanem a 22 éves venezuelai induló, Alyz Henrich nyerte meg. Meglepődtek, ugye?

A második helyet (Miss Earth Air) az osztrák lány, Katia Wagner, a harmadik helyet (Miss Earth Water) a thai lány, Punika Kulsoontornrut szerezte meg, míg a negyedik hellyel járó Miss Earth Fire cím a koreai lányé, Catharina Choié lett. A magyar versenyző a legjobb 16 közé sem tudott bekerülni, és a hírek szerint különdíjat sem hozott el.

Huszárovics Dalma 2009-ben próbálkozott a korábbi Miss-címeket szóró A Királynőben is, ott egészen a döntőig jutott. A Fejér megyei Csabdiból származó lány azóta már eltöltött önkéntesként öt hónapot Afrikában, és úgy hiszi, ez is közrejátszhatott abban, hogy végül őt küldték ki a döntőre. A világversenyt, amelynek alapvető célja a környezetvédelem propagálása, a tájfun sújtotta Fülöp-szigeteken rendezték meg. A döntőről szerettük volna megkérdezni Huszárovics Dalmát is, de egyelőre nem értük el. Úgy tudjuk, még nem jött vissza Magyarországra.