Ian Watkins állítólag beszélgetett a börtönben egy rajongójával, akinek azt mondta, "megavicces" volt kisbabát és gyerekeket erőszakolni, és nem érti, mire ez a nagy felháborodás. Mindez erősen ellentétben áll ügyvédje nyilatkozatával, aki szerint Watkins sajnálja, amit tett. A bíró szava döntött: szerinte a Lostprophets egykori énekeséből hiányzik a bűntudat.

Azt a felvételt is bemutatták a walesi bíróságon Ian Watkins pedofilperében, amelyiken egy 11 hónapos babát próbál megerőszakolni – írja a Gawker. Watkinst csütörtökön 35 éves börtönbüntetésre ítélték háromrendbeli kiskorú elleni nemi erőszak és hatrendbeli kiskorúakról szóló pornográf felvételek készítése és birtoklása miatt (29 év letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhető). A Lostprophets egykor énekese mindent beismert, a baba megerőszakolásának kísérletét is.

A rocksztár két olyan női rajongója is 14, illetve 17 év börtönt kapott, akik segédkeztek Watkins cselekményei során. Egyikük az egyik megtámadott gyerek anyja volt ráadásul. A cardiffi bíró megjegyezte, akik ott voltak a peren sok borzalmas dolgot láthattak ebben a példátlan ügyben. A BBC szerint ilyen lehetett egy tiltott felvétel, amin valaki állatokkal szexel.

Úgy tudni, Watkins november 26-án beszélt telefonon egy rajongójával, és ártatlannak állította be magát. Azt mondta a nőnek, ki fog adni egy közleményt 18-án, hogy mennyire "mega lolz" (kb. "megavicces") volt a tette. "Nem is értem, miért van mindenki úgy kiborulva ezen" – magyarázta a kiszivárgott beszélgetésen. A bíró is elmondta, Watkinsból a bűntudat teljesen hiányzott, és a büntetés is azért ilyen súlyos, mert veszélyt jelent a társadalomra. Az A és B nőnek nevezett vádlottak tetteit "beteg és érthetetlen" jelzőkkel illette a bíró.

Sally O'Neill, a férfi védőügyvédje elmondta, védence mostanság döbbent rá tette súlyára, és nagyon sajnálja az egészet. A drogfüggőséggel indokolta Watkins tetteit. Épp emiatt Watkins nem is emlékszik sok olyan cselekedetre, ami a vádiratban szerepel, például a drogfüggőségre. Közben kiderült a nyomozásból, hogy iszonyatos mennyiségű, 27 terabyte-nyi adatot kellett átnyálaznia a nyomozóknak.

Az ítélettel nem került pont az ügy végére. A dél-walesi rendőrség az Interpollal, a német rendőrséggel és az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatokkal közösen nyomoz tovább, vajon más országokban is történtek-e visszaélések.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!