A 34 éves Zhang Ziyiről azt terjesztették, hogy luxusprostituált, és több kínai politikussal is dugott, de most a Boxon News is elismerte, hogy semmi nem igaz az egészből.

Rágalmazásért perelte a Boxun Newst a népszerű kínai színéznő, Zhang Ziyi, amiért az újság állítása szerint több kínai politikussal is pénzért szexelt – írja a NY Daily. A cikk összeget is tartalmazott, szerintük Zhang Ziyi százmillió dollárnál is többet keresett azzal, hogy luxusprostituált lett. Az újság hivatalosan is bocsánatot kért.

A 2012 májusában megjelent cikk teljes tartalmáról elismerte az újság, hogy kami: “Ezeknek a hamis híreknek soha nem lett volna szabad megjelenniük. Bocsánatot kérünk Zhang Ziyitől, és eltávolítottuk a teljes cikksorozatot” – áll a hivatalos közleményben. A színésznő valószínűleg jogosan háborodott fel ennyire, hiszen a kitalált luxuskurvás történeteket több újság is átvette, ami elmondása szerint nagyon rosszat tett az üzleteinek és az általános megítélésének is.

A hír Kínában is nagy visszhangot kapott, különösen az a rész, ami szerint a korábbi nagyhatalmú politikussal, Bo Xilaival is többször hált együtt. Bo Xilait később börtönbe zárták, miután több korrupciós ügye is kiderült.

A 34 éves, 2007-ben a világ legjobb női között számon tartott színésznő végül lehet, hogy tényleg százezer dollárnál is többet fog keresni az ügyből: az újságot az őt ért sérelmek miatt 250 000 dollárra, nagyjából 55 millió forintra pereli.