Az EDDA énekese Zalakaroson haknizik, Fenyő Miklós, Szandi és a Király testvérek Hévízen lépnek fel szilveszter éjjel. Budapesten csak elvétve találtunk celebfellépőket, de szerencsére Vastagékban idén sem kellett csalódnunk. Szilveszteri haknikörkép.

Aligha akad egyszerre annyi celebnek munkája, mint szilveszter éjjel, amikor is nemcsak az újtehetségeket találják meg fellépésekkel, hanem azokat az előadókat is, akik több tíz éve evickélnek a haknibizniszben. A Sztárban sztárban is feltűnt Nótár Marynek rögtön három bulija is lesz szilveszter éjjel, de Vastag Csaba is két helyen lép fel kedden. Összegyűjtöttünk néhány helyet azok közül, ahol celebek szórakoztatnak az év utolsó napján.

Danics Dóra, Pap Rita, Pataky Attila

Felhősnek és ködösnek ígérkezik a kedd, de havat nem mondanak, így valószínűleg semmi sem zavarja majd meg az X-Faktor-győztes Danics Dóra, illetve Auth Csilla ingyenesen megtekinthető produkcióját Szombathelyen, a Fő téren, ahol fellép még Sipőcz Ernő, a Lord első énekese is. A nyugati régióban, de nem Szombathelyen, hanem Zalaegerszegen a Dísz téren hallgathatják meg az érdeklődők Pap Ritát és Bodnár Attilát, akik ezúttal nem gyerekdalokat, hanem állítólag világslágereket adnak majd elő a szerencséseknek. Éjfélkor persze Himnusz is lesz.

Pataky ufót-látott Attilát a zalakarosi élményfürdőbe hívták énekelni este nyolcra, lesz kaja, pia, medencézés, a belépő meg potom tizenhét-ezer a helyszínen. Zalakaroson, de az élményfürdő helyett egy hotelben lép fel Zalatnay Sarolta és a Csillag születikben feltűnt Szirota Jennifer is – ide tizenkét-ezer forintba kerül a jegy. Hévízen haknizik szilveszter éjjel Fenyő Miklós, Szandi, Király Linda és Király Viktor – a 66 éves előadót és együttesét a nagyparkolóban hallgathatja meg ingyenesen, Szandi a Hotel Carbonában lép fel, míg a Király testvérek a Hotel Európa Fitben énekelnek a szálloda közönségének. Kicsit arrébb, Keszthelyen Csonka András dingdongozik majd a Hotel Helikon vendégeinek, hatvan kilométerrel távolabb pedig Nótár Mary szórakoztatja este nyolctól a Club Tihanyban ücsörgőket.

A haknimenetből nyilván Korda Györgyék sem maradhatnak ki: az énekes a siófoki Hotel Azúrban lép fel asszonyával, Balázs Klárival, ugyanitt a Bon-Bon is feltűnik, merthogy még nekik is jutott szilveszteri munka. Ugyancsak szállodában énekel az év utolsó napján az x-faktoros Kocsis Tibor és Janicsák Veca, ők a balatonkenesei Hotel Marina Port vendégeit szórakoztatják.

Ganxsta, Palotai, Vastag Csaba

Míg vidéken nem győztük összeszámolni a celebhaknikat, addig Budapesten alig találtunk, de szerencsére nem hiába bíztunk a Vastag testvérekben: az X-Faktor győztese két rendezvényen is fellép a fővárosban, öccsét pedig Rákosmentén, a Fő téren nézhetik meg szilveszter éjjel. Ganxstáék a Barba Negra Music Clubban zenélnek 31-én, a belépésért fizetni kell. Egy rakat szórakozóhelyen lesz még buli, de celebekkel csak elvétve futhatunk össze, DJ Palotaival viszont akár két helyen is. Akad azért zenekar, ami nem ment Hévízig a melóért: a Neoton Família a Pest megyei Zsámbékon, a Szépia Bio&Art Hotelben vállalt be egy haknit.

ByTheWay, Aradszky, Krasznai Tünde

Egerben, a Liget Dance Hallban lép fel 31-én este a (4.) X-Faktorban második helyen végző ByTheWay, de akad még rajtuk kívül x-faktoros a keleti országrészben aznap: a harmadik helyezett Krasznai Tünde a szegedi Sing-Sing Music Hallban haknizik. A bulira kétezer forint ellenében juthatnak be. Nemcsak Fenyő Miklósnak és Korda Györgynek jutott munka, hanem Aradszky Lászlónak is – ő a hajdúszoboszlói Barátság Gyógyszállodában lép fel.

Nótár Mary nemcsak Tihanyban haknizik aznap este, hanem Debrecenben is, egy óra eltéréssel két helyen lép fel a városban. Persze szerveznek ingyenes buli is Debrecen főterére, azon Keresztes Ildikó lesz a sztárvendég. És végül a dzsolidzsóker arra az esetre, ha ezek után is úgy érzi, hogy nem találta meg a megfelelő programot: Szilvásáradon, a Szalajka Liget Hotelben Arató András diszkózik kedden éjjel.