Végre eljött a hétvége, amit már régóta vártunk, ugyanis december 15-én, vasárnap nem csak az X-Faktor idei szezonjának lesz vége, hanem minden szenvedésünknek is. Az RTL Klub tehetségkutatója rögtön az elején erősen indított, mivel a döntő-hétvége szombat esti adását az Első emelet nyitotta sok lila színű fénnyel, és Kikivel, vagyis Patkó Bélával az élen. Később csatlakoztak hozzá a döntőbe jutott versenyzők is, Danics Dóra, Krasznai Tünde és a ByTheWay, a hangulat pedig máris olyan volt, mint a '93-as Ki mit tud?-on. Főleg mert Lilu és Istenes Bence arany-fekete szettje is a kilencvenes évek elejének ízléstelenségét idézte.

A versenyzők először a bemutatkozó számukat adták elő, így Krasznai Tünde ma újra Alicia Keys Empire State of Mind számát énekelte el, méghozzá megbocsáthatatlanul rossz kiejtéssel, és szokásos öblös-hörgős hangjával. Tóth Gabi azt mondta, Krasznainak iszonyat hangja van. Szerintünk is. Tóth Gabi arcára egyébként arany csillagokat ragasztottak, amitől pont úgy nézett ki, mint aki beszabadult egy ovisoknak tartott workshopra. A mentor a biztonság kedvéért amúgy a hátát és a melle közepét is kitette, nehogy egy pillanatra is unatkozzunk. Az expornós Krasznai másodjára Sinead O'Connor egyetlen slágerét énekelte el, és baromira szenvedett közben, viszont mindenki el volt ájulva, tapsvihar, ujjongás, ésatöbbi. Tóth Gabi azt mondta, a Táncdalfesztiválon érezte magát, Szikora pedig kapitulálni akart.

A ByTheWay tagjai kényelmesen, egymás mellett lépegettek a színpadon, és közben Olly Murs Troublemaker című számát adták elő, magukhoz és másokhoz képest is baromi hamisan. Ez persze nem baj, mert mi még mindig úgy gondoljuk, hogy ez bőven elég lesz egy tengerjáró hajóra. A négy fiú másodjára egy Abba számot énekelt el, és bár ebben nem voltak hamisak, mi sajnos még mindig nem értjük, miért olyan jó, ha négy fiú egymás mellett állva, egyszerre énekel. Más viszont úgy néz ki, érti, mert az előadásuk végén nem csak a négy srác, de Tóth Gabi is bekönnyezett, sőt még Alföldi Róbert is azt mondta, meghatódott. Geszti pedig kimondta a szájával, hogy frenetikus kölyökgólyaság árad a fiúkból, bármit is jelentsen ez.

Danics Dóra a múlt héten Rúzsa Magdi egyik számával próbált mindenkit meghatni, ma pedig gyöngyös mellekkel adta elő újra Rebecca Ferguson Glitter and Gold című számát. Danics amúgy jó volt, de még mindig nagyon szeret mindent túljátszani, ami viszont nem zavarta a mentorokat, mivel agyondicsérték őt, és valamiért baromira kihangsúlyozták, hogy Danics szingli. Másodjára már megint egy Rúzsa Magdi számot énekelt el Danics, akiről Tóth Gabi nem nagyon tudott semmit sem mondani, állítása szerint azért, mert még mindig a ByThe Way hatása alatt volt az Abba feldolgozásuk miatt.

Harmadik számként mindenki egy-egy duettet énekelt, méghozzá állítólag olyannal, aki számára kedves. Krasznainak ez a kedves valaki ezek szerint a korábbi x-faktoros Takács Nikolas, akivel a mindenhol rommá játszott Hallelujah-t énekelte el, azt a számot, amivel Takács anno bejutott a versenybe. Most nem Tóth Gabi, hanem Lilu bőgte el magát, vagyis a stúdióban szombat este minden bizonnyal zsákszám osztogatták a hormontablettákat. A ByTheWay-hez a korábban a műsorból önként kilépő Bozsek Márk csatlakozott, az öt fiú pedig öncélú hajlítgatásba és vergődésbe kezdett a színpadon, mégis mindenki felállva tapsolt, és ujjongott. Végül Danics Dóra következett, duettpartnere pedig Dés László volt, akivel az Udvaros Dorottyának írt Hóesés című számot énekelték el. Ettől Danics arca akkorára nőtt, hogy az már nem fért el a képernyőn. Az énekesnő hangja amúgy jó volt, de sajnos még mindig az a bajunk vele, hogy rettenetesen maníros és mindent túljátszik. Nagyon.

Mielőtt megtudtuk volna, hogy ki az a kettő, aki bejut a vasárnapi, végső döntőbe, megnézhettük a Kistehén Tánczenekart, akik ezek szerint ma már jók voltak az RTL Klubnak, pedig egyszer már kihagyták őket a műsorból. És hogy még tovább lehessen szavazni, gyorsan a színpadra terelték az élő adásokba bejutó 12 versenyzőt, hogy énekeljenek egyet közösen is. Ez pont arra volt jó, hogy rádöbbenjünk, hogy Szikorának a ByTheWay-en és a Fat Phoenixen kívül volt még egy ezek szerint igencsak felejthető csapata. Ezután végre lezárták a szavazást, és megtudhattuk, hogy a legkevesebb néző az expornós Krasznaira szavazott, vagyis a vasárnap Danics Dóra és a ByTheWay küzd majd meg egymással az első helyért.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti.

Kövessen minket a Facebookon is!