Kisebb felzúdulás követte a Golden Globe-on, hogy a zsűri Woody Allennek ítélte az életműdíjat. Többen is támadni kezdték Allent – és az ítészeket, amiért látszólag megfeledkeztek arról, hogy a színész-rendező annak idején molesztálta a hét éves, fogadott lányát, akit azóta feleségül vett. A leghangosabban Mia és Ronan Farrow, vagyis Allen volt élettársa és a többé-kevésbé saját fia szidta a rendezőt.

Mint a Gawker írja, Mia Farrow és Woody Allen a nyolcvanas években voltak együtt, akkor a színésznő már túl volt két váláson (Frank Sinatrától, illetve André Previn zeneszerzőtől). A két férfitől hivatalosan összesen három gyereke született, másik hármat pedig örökbefogadott, köztük egy koreai kislányt, Soon-Yit. Allennel szintén örökbe fogadott még két gyereket, majd megszületett a közös fiuk is, Ronan. 

A románc a kilencvenes évekig tartott, egészen addig, amíg Farrow nem talált meztelen képeket egy nőről Allen lakásan – a fotókon lánya, Soon-Yi volt, akit ekkor már évek óta együtt neveltek a 19 éves lánynál csaknem négy évtizeddel öregebb Allennel. Farrow egyik álnéven nyilatkozó, előző házasságából származó fiát teljesen leforrázta ez az eset. „Nem kívánom senkinek ezt az érzést, nagyon felkavart. Én és a testvéreim második apaként tekintettünk rá, de ezek után fogalmunk sem volt, mit gondoljunk róla" – mondta el a Vanity Fairnek. Végül Allen hagyta ott Farrow-t, azóta együtt élnek Soon-Yivel, akivel 1997-ben összeházasodtak és két gyereket örökbefogadtak.

Azonan 1992-ben a pár örökbefogadott lánya, Dylan is kifakadt a Vanity Fairnek, és azt állította, hogy nevelőapja zaklatta őt, amikor kettesben voltak a padláson. Elmondása szerint Allen arra kérte, hogy maradjon nyugton, és akkor szerepelhet a filmjében, sőt, Párizsba is elviszi, majd elkezdte a lába között fogdosni.

Dylan ekkor azt mondta, hogy ez fáj neki, és ő még csak egy kislány, mire Allen annyit válaszolt, hogy azt kell tennie, amit a felnőttek mondanak neki. A dolog szerencsére kiderült, a rendőrség pedig nyomozni kezdett, de Allen tagadta a vádakat. Dylan azóta nevet változtatott és még mindig rossz érzés fogja el, ha volt nevelőapját látja képeken. A kezelőorvosok szerint nem történt molesztálás, azonban a bíró úgy ítélte meg, hogy a vizsgálatot végző orvosokat befolyásolták és elfogultak voltak Allen felé.

A lány azóta kerüli egykori nevelőapját, aki azonban többször próbált vele emailben kibékülni. Még az egyetemi postaládájába is kapott egy névtelen levelet, de felismerte Allen kézírását. Tele volt közös fényképekkel kettőjükről, illetve egy üzenet is állt benne, miszerint még mindig a lányaként gondol rá, a lányai pedig testvérükként, és nagyon hiányzik Soon-Yinek. Úgy írta alá, hogy édesapád.

A színész egyébként 12 éve úgy nyilatkozott, egyetlen bűnének azt tartja: még azelőtt szeretett bele nevelt lányába, mielőtt szétmentek volna Mia Farrow-val. Elvégre a többi gyerek nem érdemelte meg azt a megrázkódtatást, ami ezután érte őket.