George Clooney éppen Hugh Laurie-val forgatja a Tomorrowland című filmet, a forgatás után pedig a Reddit közösségi oldal felhasználóinak kérdéseire válaszolt. Mennyire szégyelli a Batman-szerepet? Hogyan kosarazik DiCaprio? Mivel szívatta meg Brad Pitt forgatás alatt?

George Clooney volt olyan jó fej, hogy egy reddites kérdezz-feleleken válaszolt a felhasználók kérdéseire. A színészről több legenda is kering, például az a kosármeccs, amikor kegyetlenül elverte a nála több mint 10 évvel fiatalabb Leonardo DiCapriót. „A sztori igaz, és mindig jó érzés nálad fiatalabbakkal játszani majd legyőzni őket. Holnap ezért is állunk ki hatéves gyerekek ellen" – mondta Clooney, majd később hozzátette, hogy sokkal gyorsabb, mint ahogy gondolnák, és kifejezetten sunyi játékosnak tartja magát.

Brad Pittel régóta országos cimborák, és imádják egymást szívatni. Az Ocean's eleven forgatása alatt Pitt szórólapokat osztott szét a stáb között, hogy Clooney ragaszkodik a Danny Ocean megszólításhoz és senki se merjen a szemébe nézni. Persze a helyi lapok azonnal lehozták, hogy Clooney egy primadonna és rosszul bánik a stábbal. Utána a lépcsőn találkozott Pittel, aki a a szórólapot szorongatta a kezében. „»Na, most megvagy!« – mondtam neki, mire csak annyit kért, hogy ne bántsam a gyerekeit."

A színész karrierjének mélypontja sokak szerint a Batman és Robin volt. Clooney is tisztában van vele, hogy nem élete szerepét játszotta, és már akkor rossz előérzetei voltak, amikor kiderült, hogy ő lesz az első denevérember, akinek mellbimbók is vannak a jelmezén. Annyira rossz emlékei vannak a karakterről, hogy szerinte Batman simán veszítene Danny Ocean ellen egy verekedés során. Beszélt élete egyik legbizarrabb szerepéről is, amikor egy meleg kutyának a hangját kölcsönözte a South Parkban.

„Nekem is meglepő volt a felkérés, mert ez nem egy túl szokványos szerep, sose játszottam még kutyát. Azzal, hogy Stan kutyáját játszhattam úgy érzem, nagyjából kimaxoltam a karrierem."

Satellite Sentinel Project néven egy olyan vállalkozást is indított, ami háborús övezetekben figyelné az emberiség elleni bűntetteket műholdról, majd a felvételeket azonnal elküldi Hágába, az Emberi Jogok Bíróságára. Az egészet saját pénzből finanszírozza, több másik ember támogatásával.

"Nagyon szoros kapcsolatot alakítottam ki John Pendergast emberi jogi aktivistával a szudáni helyzet miatt. Épp a sivatagban ültünk egy műholdas telefonnnal és valaki arról beszélt, mit kéne felvenni az Oscarra. Közben körülöttünk emberek haltak meg a sivatagban. Ekkor gondolkoztam el azon, hogy ha a saját házamat simán megtalálod Google Earth-szel, akkor miért nem figyeli egy szatelit a Szudánban történő eseményeket? Erre mondta azt John, hogy akkor csináljuk meg mi. Alapvetően mi pénzeljük az egész vállalkozást, ami végigköveti a történéseket és az embereket érő atrocitásokat. Fotókkal dokumentáljuk az eseményeket, majd ezeket a hágai Emberi Jogok Bíróságának továbbítjuk."

A projekt támogatására elindított egy játékot, amelynek győztese randevúra mehet vele. Tíz dollárral lehet nevezni, a nyertes bekukkanthat a Letterman-show kulisszái mögé, majd limuzinnal, talpig öltönyben együtt sétálhatnak végig a premierjének vörös szőnyegén. 

Egyébként remek kapcsolatot ápol Sandra Bullockkal, akivel legutóbb a Gravitációban szerepeltek együtt. Húsz éve ismerkedtek meg, amikor Bullock egy haverjával randizott és mindketten kezdő színészek voltak. Azóta vannak jóban egymással, a Gravitációban is azért tudtak együtt jól játszani, mert Bullock „pont olyan okos, elbűvölő nő, mint amilyennek a képernyőn látszik. Csak rengeteget iszik."