Kőr ász - ezt a kártyalapot rajzolták a Philip Seymour Hoffman lakásán talált heroinos zacskóra. A New York-i rendőrök évek óta nem találkoztak vele. A helyszínelők emellett sok vényköteles gyógyszerre bukkantak, az egyik - heroinnal kombinálva - korábban a pennsylvaniai drogosokat is tizedelte. Az is kiderült, a színész egyedül volt halálakor és három nappal korábban Atlantában látták belőve.

Pikk ász és kőr ász: ezek a jelek voltak azokon a heroinos zacskókon, amiket a rendőrök találtak a vasárnap elhunyt Philip Seymour Hoffman lakásán – írja a New York Daily News. A lap szerint ennek jelentősége van: kőr ász jelzéssel ellátott heroinzacskót 2012 óta nem láttak a New York-i rendőrök. A helyszínen fentanilt is találtak (fájdalomcsillapító), ami a heroinnal kombinálva egy egymás után ölte a pennsylvaniai drogosokat, 22 halálesetben volt szerepe. A helyszínen volt még ötfajta vényköteles gyógyszer – az 50 bontatlan zacskó heroin és a 20 tű mellett – köztük vérnyomáscsökkentő, izomlazító és szorongást enyhítő szerek.

Idáig csak találgatta a rendőrség, hogy Hoffmann egyedül volt-e a halálakor. Most egyre inkább úgy tűnik, hogy nem volt vele senki, az ajtót ő maga zárta be belülről, kétszer ráfordítva a kulcsot. Ettől függetlenül a rendőrök ellenőrzik az elhunyt színész mobilos cellainformációit, és a számítógépét is átnézik, hogy kiderüljön, kikkel tartott kapcsolatot. A biztonsági kamerák felvételeit is megvizsgálják, hogy kiderítsék, honnan származott a drog.

Szétcsapva Atlantában

A TMZ Hoffmant három nappal a halála előtt egy atlantai bárban, a pultot támasztva fotózta le. Ezután a színész hazarepült New Yorkba, ekkor is készült róla egy kép, amelyen láthatóan ki van ütve. Szomszédai azt mondták, szombaton még teljesen normálisan nézett ki, a szokásos laza öltözetében látták, egyikük szerint úgy festett, „mint aki most érkezett Kaliforniából vagy Floridából”. Amúgy is szerették a környéken, az egyik helybéli közölte, ő volt az egyetlen celeb, aki egyáltalán érdekelte őt.

Hoffman Greenwich Village-i lakásánál megjelentek a virágok és a celebek is. Cate Blanchett könnyes szemekkel hozott ajándékokat az elhunyt színész gyerekeinek, de Justin Theroux, Hoffmann közeli barátja is megjelent. 

Hogy micsoda?

Philip Seymour Hoffmant vasárnap találták holtan New York-i lakásán. A lapok már elsőre is drogtúladagolásról cikkeztek, ezt később a hatóságok is megerősítették. Hoffman ugyan sikert sikerre halmozott színészi pályáján, de a heroinfüggőségét nem tudta legyőzni: tíz év józanság után 2012-ben újra használni kezdte a szert, és egyre többször látták úgy, hogy nem volt magánál. 46 évesen hunyt el.