A 2014-es Story-gálára 21 éves lányával érkezett Stohl András, aki alig egy éve fejezte be a Táncművészeti Főiskolát, Bozsik Yvette-nél táncol, és megint mindenkit levett a lábáról a szépségével. Nézze meg, milyen nővé érett Stohl Luca, aki a Velvetnek is megerősítette a régi közhelyet, hogy az, hogy ismert az édesapja, gyakran nagyobb átok, mint áldás.

Tánc és karrier

Most is együtt dolgoznak a Chicago című darabban, de ahogy a Velvetnek említette, egyik produkciókba sem úgy kerül be, mint Stohl András lánya, hanem castingokon vesz részt, vagy a referenciák alapján a koreográfus hívja fel, hogy dolgozzanak együtt. "A színpadon gyorsan elválik, hogy ki az, aki csak azért van ott, mert valakinek a valakije, és ki az, aki azért került oda, mert keményen megdolgozott érte. Én nagyon remélem, hogy úgy kerülök egy-egy produkcióba, hogy dolgozom érte" – említette Stohl Luca.

A Chicagót december 29-én mutatták be, és mint Stohl fogalmazott, Bozsik Yvette megtisztelte azzal, hogy nemcsak táncol benne, hanem beszél és énekel is egy mikroport segítségével. "Komoly kihívás és feladat, de azt hiszem hogy eddig jól vettem az akadályokat." A lány még szabadúszóként dolgozik, egyelőre próbálgatják egymást a koreográfusokkal, hogy kivel hogyan tudnak együtt dolgozni. "Azokkal, akikkel eddig együtt dolgoztam, úgy tűnt, hogy kölcsönösen jól vettük egymást."

Nem tervez előre, amíg tud, igyekszik a táncművész pályán, a színház deszkáin teljesíteni, aztán nem tudja, mi lesz. Mindenesetre nem zárkózik el semmi elől. Igaz, hogy táncosként végzett, de mint mondta, ez sem garancia arra, hogy táncosként is fog megöregedni, mert ez egyrészt egy elég rövid pálya, másrészt Bozsik Yvette hajlamos sokrétűen használni a táncosait. "Egyelőre még nem volt olyan lehetőség, amire nemet kellett volna mondanom. Így pályakezdőként örülök minden lehetőségnek, ami jön."

Baleset és idomok

Megkérdeztük természetesen, hogyan érintette őt, illetve a családot az apja, Stohl András autóbalesete, ami után a bíróság tíz havi börtönbüntetést ítélt, aminek végül csak a felét kellett letöltenie. "Igyekeztünk a helyén kezelni. Persze volt, hogy elgondolkodtam, hogy kerülök ilyen helyzetbe, hogy egy tárgyaláson ülök az érettségim előtt két nappal, és várom, hogy édesapámat hány évre fogják leültetni" – emlékezett vissza. "Nyilván nem volt könnyű helyzet, de a körülményekhez képest viszonylag jól viseltük."

És nem tudtunk elmenni amellett a rendkívül fontos kérdés mellett sem, hogy elvállalná-e egy férfimagazin felkérését, hogy lenge ruhás képeket mutassanak be róla. "Nem úgy kívánok bekerülni a köztudatba, hogy Stohl András lánya vagyok, sem úgy, hogy milyen csodálatos idomaim vannak. Inkább a táncművészet révén igyekszem érvényesülni" – felelte erre. Ha valaki még azon gondolkodna, hogy lehet-e esélye Stohl Lucánál, azt most el kell keserítsük, mert bár nincs kapcsolatban, kialakulóban van valami.