Szinte egyöntetű a vélemény, hogy a jelenkor hercegnői között Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné minden szempontból tökéletes, legyen szó a kisugárzásáról, a külsejéről vagy bármiről. De van vajon másik olyan hercegnő, aki felveszi vele a versenyt? Minél jobban tetszik az adott hercegnő, adjon annál magasabb pontszámot!

Mielőtt jönnének a hercegnők, egy dolgot röviden tisztáznunk kell, hogy megállapítsuk, van-e szebb hercegnő Katalinnál. Ugyan technikailag a hercegnők és a hercegnék különböznek egymástól, cikkünkben egy kalap alá vesszük őket. Leegyszerűsítve hercegnőnek azt nevezzük, aki rendelkezik a hercegi főnemesi cím női megfelelőjével, míg hercegnének azt, aki a főnemesi címmel rendelkező (herceg) személy felesége, és így, házasság útján szerzi meg a címet. Ráadásul uralkodói házanként változhat, hogy például hercegnéből lehet-e hercegnő. A lényeg, hogy a különféle királyi családok legszebb nőit küldjük csatába Katalin ellen, hátha sikerül szebbet találni nála.

Katalin hercegné

Vilmos herceg 32 éves feleségét, Katalin hercegnét, akit néhány évvel ezelőtt még Kate Middletonként ismertünk, valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Ő az archetipikus hercegnő, minden tekintetben megfelel annak a képnek, amit az ember egy tökéletes hercegnőről gondol. Hétköznapi családból származik, nagyon szerény, makulátlan az alakja, szép az arca, rengeteg jótékonysági eseményen vesz részt. Ránézésre elég nehéz róla elképzelni, hogy bárkivel is képes veszekedni, mégis határozottságot sugároz. Ő tehát a címvédőnk, de nézzük, hogy a kihívók között akad-e olyan, aki esetleg lenyomhatja!

Mária hercegné

Sokan azt mondják, Katalin leginkább Mária dán királyi hercegnére hasonlít, aki Frigyes dán királyi herceg felesége. Az ausztrál származású, reklámszakember és nyelvtanár Mary Elizabeth Donaldson a sydneyi olimpia idején ismerkedett meg a dán trónörökössel, Frigyessel. Ezután költözött Európába, először Franciaországba, majd Dániába. Katalin hercegnénél pont tíz évvel idősebb, de a korkülönbség nem nagyon látszik rajtuk, és nagyjából ugyanazokat az értékeket képviselni, mint Katalin a briteknél.

Letícia hercegné

Letizia Ortiz Rocasolano neve egészen pontosan ma már Letícia asztúriai hercegné, mert 2004-ben beházasodott a spanyol királyi családba. Szerepe annyiban hasonlít nagyon Katalinéra és Máriáéra, hogy ő is teljesen civilként házasodott be a királyi családba, ráadásul a királyi család azon tagjához ment feleségül, aki a várható trónörökös. Spanyolország esetében ez Fülöp herceg. Némileg szokatlan módon a Fülöphöz fűződő nem az első házassága a 41 éves hercegnének. 1998-ban hozzáment egykori irodalomprofesszorához, de alig egy év után elváltak. Már gyerekkorától kezdve érdekelte az újságírás, mielőtt beházasodott a királyi családba dolgozott haditúdósítóként is Irakban. Fülöp herceggel is a munkája során ismerkedett meg.

Charlène hercegné

Charlène Lynette Wittstock 2000-ben még a dél-afrikai 4x100 méteres vegyes úszóváltó tagjaként szerepelt a sydneyi olimpián, ahol ötödik helyezést ért el. Későbbi férjével, II. Albert monacói herceggel először egy évvel az olimpia után találkozott. Ekkor még nem alakult ki közöttük komolyabb kapcsolat, erre még néhány évet várni kellett. Időközben III. Rainier átadta a monacói főhercegi címet II. Albertnek 2005-ben. Wittstock és II. Albert 2006-ban találkoztak újra, ekkor kezdődött a kapcsolatuk, ami 2010-ben házasságban teljesedett ki, az egykori, Zimbabwéból származó úszónő pedig megkapta a Charlène monacói hercegné címet.

Sirivannavari Nariratana hercegnő

Összeállításunkban nemcsak európai uralkodóházak hercegnőit igyekszünk bemutatni, hanem szerte a világból válogattunk, hogy minden ízlést kielégítő listát tudjunk összeállítani. A távol-keleti szépségekért rajongóknak biztosan nagyon tetszik majd a thai király unokája, Sirivannavari Nariratana hercegnő, aki a thai trónörökös egyetlen lánya. Édesapja neve annyira hosszú, hogy akinek van szabad öt perce, kattintson ide, és olvassa el, a többiek elégedjenek meg a szintén nem rövid, de köznapi nevével, Maha Vajralongkorn a neve. Nariratana hercegnő az apja első házasságából született, 1987-ben, néhány évvel apja első válása előtt. Az apja azóta még kétszer házasodott. A hercegnőnek még nincs férje, apja válása után az anyja az Egyesült Királyságban nevelte a fiútestvéreivel, de apja később visszavitte Thaiföldre. Versenyszerűen tollaslabdázik, valamint egyre nevesebb textilkészítő.

Bernadotte Magdolna hercegnő

A svéd királyi pár, XVI. Carl Gustaf és Szilvia királynő legfiatalabb lánya, Bernadotte Magdolna 1982-ben született, ő a királyi pár harmadik gyereke. Az öröklési sorrendben a negyedik helyen áll, így viszonylag kicsi az esély arra, hogy valaha trónra lép. A hercegnő tavaly nyáron ment hozzá a nála néhány évvel idősebb brit-amerikai üzletemberhez, Christopher O’Neillhez. Érdekesség, hogy O’Neill nem tagozódott be a házassággal a svéd királyi családba, nincs semmilyen nemesi rangja. Ehhez ugyanis az kellett volna, hogy felvegye a svéd állampolgárságot, amit ő nem akart, és inkább az üzleti életben szeretne továbbra is tevékenykedni, nem akarja az európai uralkodók kényelmes életét élni.

Sonam hercegnő

Sonam Dechan Wangchuck hercegnő a negyedik bhutáni király, Jigme Singye Wangchuck, illetve a jelenleg uralkodó, ötödik bhutáni király, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck húga. Sok királyi sarjhoz hasonlóan ő is különféle nemzetközileg elismert iskolákban tanult. A washingtoni Georgetown egyetemen tanult, valamint a Harvard és a Stanford jogi képzésére járt. Hazájában jelenleg az igazságügyminiszternek megfelelő posztot tölti be. Férjével 2009-ben házasodott össze. Feleségéhez hasonlóan a férje is az ország vezetésében dolgozik, a pénzügyminisztérium munkatársa.

Alexandra hercegnő

Nem szabad összekeverni Alexandra brit királyi hercegnővel, aki II. Erzsébet unokatestvére. Most a luxemburgi Alexandra hercegnőről beszélünk, aki Henrik luxemburgi nagyherceg és Mária Terézia luxemburgi nagyhercegné legfiatalabb lánya. Egészen 2011-ig nem volt esélye arra, hogy egyszer ő legyen az uralkodó, mert sok monarchiához és hercegséghez hasonlóan Luxemburgban is a fiú testvé élvezett elsőbbséget a trónra várók sorában. Ezt a törvényt csak a 80-as évektől kezdve kezdték eltörölni, Luxemburgban 2011-ben intettek búcsút a régi szokásoknak, úgyhogy Alexandra hercegnő jelenleg a harmadik az örökösödési sorban. Ha minden igaz, a 23 éves hercegnő még hajadon.

Keisha Omilana hercegné

A listánkon valószínűleg a nigériai herceg, Kunle Omilana és felesége története a legkülönlegesebb, ha romantikus film lenne, akkora giccsnek tartanánk, hogy mindenkit lebeszélnénk róla. Keisha Omilana az Essence-nek mesélte el, hogyan találkozott mostani férjével. Modellként dolgozott az Egyesült Államokban, amikor éppen eltévedt a castingra menet. Későbbi férje meglátta egy étteremből, kiszaladt elé az utcára, és előadta, hogy még sosem látott nála szebb teremtést, megadja-e neki a számát. A későbbi hercegné némi hezitálás után megadta a számát, a számcseréből pedig járás lett. A férje sokáig nem árulta el neki, hogy nigériai herceg. Csak amikor két évvel később megkérte a kezét, akkor mondta el, hogy herceg, és csak azért érkezett az USA-ba, hogy megtalálja a tökéletes nőt magának. A sztori nagyon hasonlít a 1988-as Eddie Murphy-vígjátékra az Amerikába jöttemre, reméljük, Omilanáék sztorija nem kamu, hanem tényleg így történt.