Azt leszámítva, hogy DiCaprio már megint nem kapott díjat, az idei Oscar egyszerűen csodálatos volt. Rég szórakoztunk ennyit díjátadón készült fotókon és videókon, az egész esemény olyan volt, mint egy elképesztően puccos házibuli, ahol az este csúcspontja tényleg az volt, mikor végre megjött a pizza. Meg az, amikor John Travolta képtelen volt kiejteni egy énekesnő nevét. Meg mikor egy szelfi kedvéért olyanok álltak össze, mint Brad Pitt, Ellen DeGeneres, Julia Roberts, Jennifer Lawrence, vagy Meryl Streep. Az a Meryl Streep, aki később Pharrell Williams-szel is táncolt. Azzal a Pharrell Williams-szel, aki rövidnadrágban érkezett a világ legnagyobb filmes díjátadójára.

Azt már mindenki tudja hogy DiCaprio az Oscaron idén se nyert, ellenben Matthew McConaughey-vel. Azzal a Matthew McConaughey-vel, aki pár éve még olyan filmekben játszott Jennifer Lopez (!!) oldalán, mint a Szeretném, ha szeretnél, amiben az volt a fő poén, hogy McConaughey kezéhez hozzáragadt egy mészkőpénisz. Na de térjünk vissza az idei Oscar-díjátadohoz: az este csúcspontja nem az volt, mikor végre megtudtuk, hogy kik kapnak díjat. Ez az este annál sokkal több és szebb élményt tudott nyújtani. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Bradley Cooper elkészítette a világ legjobb szelfijét:

Így készült:

És szerencsétlen Liza Minnelli (ő az ott, kékben) pont lemaradt róla

De DeGeneres végül kárpótolta őt ezzel a közös szelfivel:

Ez az Oscar tényleg olyan volt, mint egy klassz házibuli, DeGeneres pénzt gyűjtött Pharrell Williams óriáskalapjába:

Hogy aztán pizzát rendelhessen, amihez Brad Pitt osztotta ki mindenkinek a tányérokat:

Később Ellen DeGeneres beöltözött Glindának, az Óz, a csodák csodájából az északi jó boszorkánynak:

Whoopi Goldberg pedig teljesen véletlenül szintén az Ózból ismert gonosz nyugati boszorkány csíkos zokniját, és piros cipellőjét húzta magára:

Aztán volt tánc is, Pharrell Williams először Lupita Nyong'O-val táncolt a világ egyik legjobb számára:

Majd Amy Adams-szel:

Végül Meryl Streeppel:

Pharrell Williams egyébként berkikrisztiánozott, mert rövidnadrágos öltönyben érkezett:

A 12 év rabszolgaság rendezője, Steve McQueen a levegőbe ugorva örült annak, hogy filmje kapta a legjobb filmnek járó díjat:

Azért voltak díjátadóra emlékeztető dolgok is, például mikor Bill Murray egykori kollégájára, a nemrég elhunyt Harold Ramisre emlékezett, akivel együtt játszottak a Szellemirtókban:

A házigazda Ellen DeGeneres felkonfját sokan támadták, de szerintünk igenis vicces volt. Liza Minnellit például uramnak szólította, és megdícsérte, amiért tényleg úgy néz ki, mint Liza Minnelli, majd röhögött egy sort Jennifer Lawrence-en is, amiért tavaly elesett a lépcsőn, illetve amiért idén is sikerült zakóznia egyet, mikor a vörös szőnyegre lépett.

Akadtak kínosan vicces dolgok is, például az, hogy az Oscar hivatalos Instagramján a Penelope Cruzról és Robert De Niróról készült közös fotó mellé Cruz neve mellé azt írták, hogy Hayek, vagyis összekevrték a színésznőt Salma Hayekkel. Az erről készült screenshotot a Buzzfeed szerencsére lementette.

A legviccesebb pedig az volt, mikor a hatvanéves John Travolta konferálta fel a Jégvarázs című rajzfilm betétdalának énekesnőjét, Idina Menzelt, a nevével pedig egy kicsit bajba került, és gyakorlatilag egy betűt sem talált el. A Travolta által kitalált névvel azóta már csináltak egy Twitter oldalt is. Ha még akar szórakozni egy sort ezen, kattintson ide.

És végül nézze meg ezt A Wall Steert farkasából készült gifet, ami az idei Oscar-díjátadó után teljesen új értelmet nyert: