A 26 éves Whitney Thompsonból a világ egyik legbefolyásosabb nője lett, mióta – első plus size modellként – megnyerte az amerikai Topmodell leszek 2008-as fordulóját. Akkor eszik és fut, amikor kedve van, és bejön neki: most fotózták bugyiban

Whitney Thompson már megszokta, hogy határokat feszeget: a Topmodell leszek első plus size győztese, van egy plus size társkeresője, dolgozott Rihannával, és több száz kampányhoz fotózták. Legutóbbi projektje egy vidám és kacér fehérnemű-kampány – írja a Daily Mail. A 26 éves modell a Panache Sculptresse kollekciójában pózolt, egy amerikai kajáldát mintázó díszletben.

Thompson nagyon szívesen hallatja hangját a telt alkatú nők érdekeinek védelmében, az már más kérdés, hogy mennyire értelmes, amit mond. „Ha a férfiak csak azokhoz a nőkhöz vonzódnának, akik úgy néznek ki, mint Victoria Beckham, akkor mind úgy néznénk ki, mint ő. De nem, és ez az, amiért mindannyian különböző alakúak és méretűek vagyunk” – nyilatkozta például tavaly.

Azóta a Nemzeti Evészavar Társaság nagyköveteként járja az Egyesült Államok egyetemeit, és jótékonysági eseményeken képviseli az ügyet. „Amikor egyetemre jársz, akkor döntöd el, mivel foglalkozol életed hátralevő részében, ezért hát imádom, hogy ekkor vagyok hatással az emberekre.” 

És hogy mi ezzel a baj?

A fantasztikusan ironikus helyzet lényege, hogy az evészavarok és a testtudatosság vezérszónoka azt az igét terjeszti: nem hajlandó kevesebbet enni vagy többet edzeni azért, hogy jobb alakja legyen. „Folyamatosan úton vagyok, egy éve nem voltam otthon, mert szó szerint minden másnap repülök valahová. Ha tudok, és van hozzá erőm, futok, mert ez a legyegyszerűbb, de semmit sem csinálok, amit nem akarok. Azt eszem, amit akarok, és azt hiszem, ezzel van a baj – már nem a testünkre, hanem a médiára figyelünk. Van egy sokmilliós fogyókúraiparunk, amely azt akarja, hogy kövérnek érezzük magunkat, és nyert ügye van [...].” Ugye értik: az egészséges étkezés nagykövete arról szónokol, hogy minek mozogni, vagy megfontoltan táplálkozni a jobb testért. Arról egyetlen gondolatot sem osztott meg az újságírókkal, hogy miért fontosak ezek az egészséges testnek  – miközben büszkén mutogatja deréktáji hurkáit és edzetlen karját.

„Ha steaket akarok sült krumplival, megeszem, és ha futni van kedvem, elmegyek. De sosem fogom erőltetni. Az élet túl rövid, lehet, hogy kimegyek az ajtón, és elüt egy busz, akkor meg miért ne egyem azt, amit akarok. [...] Természetesen sokat kritizáltak azért, mert a saját fejem után megyek, de büszke vagyok erre. Nem hallgathatsz akárkire. Nagyon fáj. Dagadt tehénnek vagy nagydarabnak neveznek. Az emberek kíméletlenek.”

Elmondása szerint azért lett topmodell, mert meg akarta élni a mottóját, vagyis hogy „te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban” – ez egyébként egy Gandhi-idézet. Szerinte nincs az iparban más plus size modell, aki ennyire szókimondó lenne, mint ő, és már mindent elért, amit akart. „Ha ma abbahagynám a modellkedést, elégedett lennék azzal, ameddig jutottam.”

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!