Amal Alamuddin London legszexibb ügyvédje, George Clooney a világ legszexibb férfija, logikus az egymásra találásuk. A nő annyira nem kér a hollywoodi nyilvánosságból, hogy még a Twitterét is törölte.

George Clooney végre a nyilvánosság előtt is felvállalta új nőjét. Nagyon úgy tűnik, hogy a fél Hollywoodot az exei között tudó színész ezúttal megfontoltan választott, és egy Amal Alamuddin nevű nemzetközi jogásszal jött össze. 2013 októberében Londonban látták őket együtt vacsorázni, de Clooney akokr még határozottan tagadta kapcsolatukat. Februárban azonban mégis őt vitte magával a Fehér Házba legújabb filmje, a The Monuments Men – A műkincsvadászok zárt körű vetítésére. De mit kell tudni arról a nőről, aki meghódította Hollywood legmenőbb egyedülálló férfiját?

A szakma csúcsán van

Alamuddin egyáltalán nincs benne a celebvilág történéseiben, hírnevet más területen szerzett. Elismert jogász, szakterülete a nemzetközi jog, az emberi jogok, a kiadatási ügyek és a büntetőjog.

A Bejrútban született jogász az Oxfordi Egyetemen végzett, és a Nemzetközi Büntetőbíróság, a Hágai Nemzetközi Bíróság, és az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt tárgyalt ügyekben vett részt ügyvédként. Jelenleg a Wikileaks-balhét kirobbantó Julian Assange-ot védi.

Nem is akar celeb lenni

Amint nyilvánosságra került kapcsolata, még a Twitterét is letörölte, pedig 1700 követője volt. Facebookon csak az ismerőseivel oszt meg magáról bármit is, úgyhogy erős a gyanúnk, hogy nem tőle kell várni a villantásokat a díjátadókon.

Ellenáll, mint Clooney

Amal Alamuddint a saját köreiben legalább annyira össze akarták már hozni valakivel, mint George Clooneyt. Legendásan egyedülálló, és legendásan jól néz ki. Bár azért ez még messze van attól, hogy Clooneyt többször is megszavazták már a világ legjobb pasijának, Alamuddint tavaly a legszebb londoni ügyvédnek választották.

Clooney emberi jogi tevékenysége közismert,  2012-ben más aktivistákkal együtt letartóztatták, mert a szudáni nagykövetség épülete előtt a szudáni elnök ellen tüntetett, pontosabban al-Bashir azon lépése ellen, hogy az nem engedte be Szudánba a humanitárius szervezetek segélyszállítmányait.