A mostanában a Veronica Mars-filmmel turnézó színésznő az utóbbi néhány hónapot a paparazzi elleni küzdelemmel töltötte: az a célja, hogy a celebek gyerekeit ne riogassák a fotósok, és az ilyen képeket egyetlen magazin se vegye meg. Mit gondol erről?

Kristen Bell lánya, Lincoln egy éve született meg, azóta pedig bőven volt idejük megtapasztalni, milyen, amikor minden, a gyerekkel közösen megtett lépését fotósok követik és dokumentálják. A színésznő eleve nem szereti, ha a hivatalos megjelenésein kívül fotózzák, de a családalapítása óta különösen érzékeny, például az ilyen fotókra. Úgyhogy a férjével, Dax Sheparddel kampányolni kezdtek a celebgyerekeket engedély nélkül fotózók ellen, akiket pedorazzinak neveztek el, a pedofil és a paparazzi szavak összevonásával.

Az első, nagyobb csapást a People magazinra mérték: Bell a Twitterén intézett egy kirohanást a lap ellen. A bejegyzések egy része már eltűnt, ezek arról szóltak, hogy a magazin állítólag minden celebhírt közöl, csak pont azt nem, amely az ő gyakorlatukat kritizálja, pedig jó lenne leállniuk a pedorazzi képek vásárlásával és közlésével – írja a Huffington Post.

Fennmaradt viszont az alábbi, amelyben azt írja: „Kedves People magazin, gyerekeket ijesztgetni és zaklatni nem egyenlő a celebhírrel. Légyszi ígérjétek meg, hogy nem használtok több pedorazzi képet”.

Kezdeményezéséhez több híresség és médiavállalat csatlakozott. Nem volt nehéz társakat találniuk, a kaliforniai törvényhozás például tavaly fogadta el Halle Berry törvénymódosítási kezdeményezését, amely miatt év eleje óta sokkal szigorúbban büntetik azokat, akik foglalkozásuk miatt híres emberek gyerekeit zaklatják – és sokkal több minden minősül zaklatásnak. Korábban Adele, Jennifer Garner, Nia Vardalos és Sandra Bullock is nyilatkozatokkal támogatta Berry javaslatát, amelynek talán egyetlen szépséghibája, hogy nem minden gyerekre vonatkozik (biztos abból indultak ki, hogy a hírességeké sokkal érdekesebb, úgyhogy őket többet fotózzák).

Mit gondol erről?

Hamarosan színpadra lép

A gyerekimádó Bellről mostanában azért is lehet sokat hallani, mert elkészült a főszereplésével forgatott sorozat, a Veronica Mars után játszódó Veronica Mars-film. Ráadásul színpadra lép az idei Nickelodeon Kids' Choice Awardson is – vajon a ruhája olyan szellős lesz, hogy megint megmutatja a bugyiját, vagy olyan szűk, hogy megint befőttesüvegbe kell pisilnie?