A színész már jó ideje úgy néz ki, mint egy hajléktalan, persze kizárólag egy szerep kedvéért teszi mindezt. Készülő filmje legutóbbi forgatási napján már annyira meggyőzően alakított, hogy egy járókelő meg is etette hideg pizzával.

Richard Gere olyan zseniálisan belehelyezkedett a Time Out of Mind című készülő mozi hajléktalan főszereplőjének karakterébe, hogy a New York-i járókelők és turisták közül senki nem vette észre, hogy a Grand Central Station mellett kukából hamburgert falatozó rongyos illető egy Golden Globe-díjas színész.

A stáb április 22-én forgatott néhány külső jelenet, és miközben Gere sísapkában és mocskos borostával üldögélt a forgalmas utcán, a kamerák az utca túloldaláról rögzítették az eseményeket, így valóban nem volt egyértelmű, hogy a környék épp egy forgatási helyszín. Talán ez zavarhatta meg azt a jószívű nőt, aki egyszer csak odalépett az akkor már guberáló színészhez, és egy I Love NY feliratú zacskóból megkínálta étellel. Gere egy pillanatra sem esett ki a szerepből, elvette az adományt, és mosolyogva megköszönte.

Egy ideig mindenki csak találgatta, ki lehetett a jólelkű, ám nem valami éles látású idegen, azonban az esetről beszámoló újságcikk hatására nemrég jelentkezett az illető. Karin Gombeau férjével és 15 éves fiával sétált a környéken, amikor az állomás közelében megpillantotta a szemét között turkáló hajléktalant. Annyira megsajnálta, hogy odalépve felajánlotta neki korábbi ebédjük – egy hatalmas pizza – maradékát.

A 64 éves Gere megkérdezte, mi van a zacskóban, mire Karin félig franciául, félig angolul szabadkozott, hogy sajnos csak hideg pizza, ám a világsztár ezzel is nagyon elégedett volt. „Nagyon köszönöm, Isten áldja” – válaszolta a családanya emlékei szerint.

A 42 éves francia nő csak két nappal később, a szállodában tudta meg, hogy kit etetett meg. Amikor a hotel egyik alkalmazottja a kezébe nyomta a New York Post aktuális számát, igencsak ledöbbent. Az újság későbbi kérdésére azért már egy bókkal megpróbálta elmozogni a szitut: „Szerintem még mindig nagyon jóképű, a kora ellenére is” – mondta, majd hozzátette, hogy nagyon megindították a New York-i hajléktalanok, ezért akart egynek segíteni. Hát, pont nem sikerült.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!